ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.12.12

Λεφτά σε αγρότες, με «άρωμα» εκλογών


Πανηγυρικές ανακοινώσεις Σαμαρά για ενισχύσεις 1,1 δισ

Λεφτά σε αγρότες, με «άρωμα» εκλογών
Προσπαθώντας να αλλάξει το δυσμενές οικονομικό κλίμα και να εκτονώσει την κοινωνική δυσφορία στις αγροτικές περιοχές - όπου η ΝΔ μπορεί να βασισθεί για να αυξήσει την εκλογική της δύναμη, η κυβέρνηση βρίσκει τρόπο να αντιπαρέλθει τη δημοσιονομική στενότητα και να διοχετεύσει ενισχύσεις 1,1 δισ. ευρώ σε αγρότες. Με το ποσό αυτό, οι συνολικές καταβολές προς τον αγροτικό τομέα  ανέρχονται σε 2,5 δισ. ευρώ το τελευταίο εξάμηνο, ενώ καθυστερεί η πληρωμή άλλων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς επιχειρήσεις, προμηθευτές και φορολογούμενους.
Πολιτικοί σχολιαστές επισημαίνουν ότι η σπουδή για εκταμιεύσεις που θα  ικανοποιήσουν τον αγροτικό πληθυσμό, "μυρίζει" προετοιμασία για εκλογές - οι οποίες μπορεί να μην προκηρυχθούν άμεσα, βρίσκονται όμως  μέσα στους σχεδιασμούς  του κ. Σαμαρά και των επιτελών του.
Την καταβολή 1,1 δισ. ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους ανακοίνωσε σήμερα πανηγυρικά ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, μετά από σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το ποσό αυτό είναι το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης που χορηγείται κάθε χρόνο σε κατόχους γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.Το πρώτο 50% (άλλα 1,1 δισ. ευρώ) είχε δοθεί προ μηνών και είχε αποτελέσει τονωτική ένεση για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα που ισχύουν επί χρόνια, οι ενισχύσεις αυτές καταβάλλονται τον Δεκέμβριο. Φέτος όμως ζητήθηκε -και έγινε αποδεκτό από την ΕΕ - να προ καταβληθεί τον Οκτώβριο το ήμισυ της ενίσχυσης.
 Πέραν  των 2,2 δισ. της ενιαίας ενίσχυσης, το τελευταίο εξάμηνο έχουν δοθεί σε αγρότες  160 εκατ. ευρώ για εξισωτικές αποζημιώσεις και 163 εκατ. ευρώ ως επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου. Εντός των ημερών θα δοθούν και 25 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους.

Επενδύσεις
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη  στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός  τόνισε ότι επόμενες προτεραιότητες είίναι
- η επιτάχυνσης των διαδικασιών για επιχειρηματικές επενδύσεις και δράσεις στον τομέα μεταποίησης εξαγωγικών αγροτικών προϊόντων
- η  ουσιαστική συμμετοχή της χώρας στη διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής) της ΕΕ, ώστε να εξασφαλισθούν κονδύλια για εκσυγρχονισμό της γεωργίας και εγκατάσταση νέων αγροτών
Οπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, σύντομα  θα ξεκινήσει  η αξιολόγηση 188 επενδυτικών σχεδίων στις υδατοκαλλιέργειες και στη μεταποίηση αλιευμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ. Επίσης, έγινε η πρώτη μεταβίβαση δημόσιας σχολάζουσας γεωργικής γης εκτάσεως 2,5 χιλ. στρεμμάτων στην Ξάνθη για την εγκατάσταση τριών μεγάλων θερμοκηπίων, 100 στρεμ. έκαστο, με χρήση γεωθερμίας και ενός φωτοβολταικού πάρκου. Από τις επενδύσεις αυτές ύψους 160 εκατ. ευρώ θα δημιουργηθούν άμεσα 300 θέσεις εργασίας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για την εξέλιξη υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», καθώς και για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου να αξιοποιήσει ακίνητη περιουσία του για την ανάπτυξη επενδύσεων.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: