ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.7.13

ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ

 ΔΕΗ: "Σαλαμοποίηση" και σταδιακή εκποίηση


ΔΕΗ: "Σαλαμοποίηση" και σταδιακή εκποίηση

Τίποτε δεν πρόκειται να μείνει από τη σημερινή ΔΕΗ στο Δημόσιο. Ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες, λιγνιτορυχεία, δίκτυα διανομής και εμπορικές δραστηριότητες θα περάσουν σε τρία χρόνια στα χέρια ιδιωτών. Η ιδιωτικοποίηση του κρατικού ενεργειακού φορέα και της περιουσίας του θα γίνει τμηματικά, με τη μέθοδο της "σαλαμοποίησης". Από τα "κομμάτια" της τωρινής ΔΕΗ θα δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο ιδιωτικές εταιρίες ηλεκτροπαραγωγής και μία επιχείρηση διαχείρισης δικτύων, στην οποία το Δημόσιο μπορεί να διατηρήσει μειοψηφική συμμετοχή. Αμφίβολο αν θα προκύψει οικονομικό όφελος στο Δημόσιο. Το βέβαιο είναι ότι μακρο΄χρόνια θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές και θα γιγαντωθούν κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα μπούν στο διαμοιρασμό των "ιματίων"  της ΔΕΗ.
Το σχέδιο αποκρατικοποίησης που εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο, προβλέπεται ότι θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις, μέχρι τα μέσα του 2016. Το εγχείρημα θα ξεκινήσει με το "ευκολότερο" κομμάτι, το διαχωρισμό και την πώληση του ΑΔΜΗΕ, που διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρισμού. Θα ακολουθήσει η κατάτμηση του παραγωγικού δυναμικού, της υποδομής και των εμπορισκών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ σε δύο εταιρίες. Η μικρότερη (θυγατρική) σχεδιάζεται να πουληθεί στις αρχές του 2015. Ενα χρόνο αργότερα το Δημόσιο θα πουλήσει σε στρατηγικό επενδυτή το 17% της "μεγάλης" (μητρικής) εταιρίας.
 Για τον ΑΔΜΗΕ προβλέπεται ότι σε πρώτη φάση θα μπεί στρατηγικός επενδυτής, ο οποίος θα εισφέρει κεφάλαια σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα πάρει το 49% των μετοχών και θα αναλάβει το μάνατζμεντ της εταιρίας. Αυτό θα γίνει εντός του τρέχοντος έτους. Μετά την ολοκλήρωση του διαχωρισμού περιουσιακών στοιχεών από τη ΔΕΗ, το 2014,ο στρατηγικός επενδυτής θα εγοράσει επιπλέον ποσοστό για να έχει την επόλυτη πλειοψηφία. Το Δημόσιο μπορεί να κρατήσει ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας.
 Η «μικρή ΔΕΗ»
Θα ακολουθήσει η διάσπαση της ΔΕΗ σε δύο χωριστές  εταιρίες με καθετοποιημένες δραστηριότητες. Στη θυγατρική «μικρή ΔΕΗ» θα εισφερθεί το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ (λιγνιτικές,  υδροηλεκρικές ηλεκτροπαραγωγικές εγκαταστάσεις, μονάδες φυσικού αερίου, ορυχεία λιγνίτη κλπ), καθώς και ανάλογο μερίδο εμπορικής δραστηριότητας, πελατολογίου κλπ.
Ειδικότερα, η «μικρή ΔΕΗ» θα δοθούν 1.400 MW μονάδων με καύσιμο λιγνίτη, 500 MW υδροηλεκτρικού δυναμικού και 500 MW δυναμικού φυσικού αερίου.
Η νέα εταιρία θα  αναλάβει και ένα μέρος των υποχρεώσεων της ΔΕΗ.
  Παράλληλα θα γίνει απελευθέρωση της χονδρεμπορικής αγοράς, η οποία θα συνδεθεί με την αντίστοιχη απελευθέρωση της λιανικής.
Πωλείται και το 17% της ΔΕΗ
Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την πώληση των μετοχών που διαθέτει το Δημόσιο στη ΔΕΗ και αντιπροσωπεύουν το 17% της εταιρείας. Το πακέτο θα δοεί κατά προτίμηση μέσω της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή.
Η προεργασία θα αρχίσει αμέσως μετά την οριστικοποίηση του καταλόγου παγίων που θα περιλαμβάνονται στη νέα εταιρεία. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να αρχίσει εντός του τρίτου τριμήνου του 2015  και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το τέλος του 2015.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: