ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.7.13

Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΧΟΥΝΤΑΣ .... ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΓΝΩΣΤΗ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Μήνυμα Παπούλια για την 39 επέτειο της Δημοκρατίας: «Το μίσος και η βία δεν είναι λύση, είναι το σκοτεινό κομμάτι του προβλήματος»

«Η αξία της Δημοκρατίας χρειάζεται διαρκή προστασία και εμβάθυνση», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του για την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
«H επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας είναι πάντα μια σημαντική στιγμή μνήμης και περισυλλογής. Θυμόμαστε και τιμάμε τους ανθρώπους που έχασαν πολλά για να κερδίσουμε όλοι ελευθερία και αξιοπρέπεια. Ανακαλούμε ιστορίες προσωπικού μεγαλείου και ηρωϊσμού, τις συγκλονιστικές διαδρομές των πρωταγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα που διδάσκουν πατριωτισμό και αυταπάρνηση», αναφέρει ο κ. Παπούλιας.

«Η κρίση κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να αναγνωρίζουμε την αξία της Δημοκρατίας, όχι ως αυτονόητης πραγματικότητας, αλλά ως κατάκτησης που χρειάζεται διαρκή προστασία και εμβάθυνση».

«Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης είχαμε μια ανοδική πορεία σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, που σταμάτησε με βίαιο τρόπο επειδή ήταν ασταθές το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε. Η οικονομική κατάρρευση έγινε γρήγορα πολιτική, θεσμική και πολιτισμική κρίση, ένας ανεμοστρόβιλος που συμπαρέσυρε τα πάντα. Η μάχη είναι για τη διασφάλιση της οικονομικής μας αυτοδυναμίας που αποτελεί όρο για την εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα είναι μια μάχη εναντίον της υποχώρησης της δημοκρατίας», υπογραμμίζει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει πως «το μίσος και η βία δεν είναι λύση ούτε απάντηση αλλά είναι ίσως το πιο σκοτεινό κομμάτι του προβλήματος».

Καταλήγοντας, ο κ. Παπούλιας αναφέρει ότι «η σκέψη όλων μας είναι στραμμένη στην Κύπρο που 39 χρόνια μετά την εισβολή παραμένει διχοτομημένη και δοκιμάζεται σήμερα και από μια άλλη κρίση, που δεν πρόκειται να επηρεάσει την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος.

«Μία κρίση που, όπως και αυτή που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα, πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ένα καλύτερο μέλλον. Εάν θέλουμε να τιμάμε πραγματικά τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό», πρόσθεσε.
 
 
Τα Νεα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: