ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.9.13

ΗΛΙΘΙΕ !!! «Ποινικοποιούν» την ατομική ιδιοκτησία



Με «κρυφά κόλπα» υπερχρεώνουν τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία με επιπλέον 800 εκατομμύρια ευρώ
Διώκουν την ατομική ιδιοκτησία
Η μεγάλη απάτη με τον Φόρο Ακινήτων…
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μνημονιακή εξαπάτηση. Πολιτική και οικονομική. Πολιτική, διότι υπό το πρόσχημα της δήθεν «κοινωνικής δικαιοσύνης», η κυβέρνηση και ειδικότερα οι «φωστήρες» του οικονομικού επιτελείου επιτίθενται με αγριότητα στην μικροϊδιοκτησία και την καλεί «να πληρώσει τα σπασμένα» της ανικανότητας της φορολογικής διοίκησης να εισπράξει τα οφειλόμενα των μεγαλοϊδιοκτητών ακίνητης περιουσίας. Οικονομική, διότι ακριβώς στο όνομα της δίκαιης διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, καλούνται οι φτωχοί και μικρομεσαίοι ιδιοκτήτες να βγάλουν από την τσέπη τους ό,τι τους έχει απομείνει για να κρατήσουν μια «νεκρή» ή απαξιωμένη σε πολλές περιπτώσεις περιουσία, ώστε να ελαφρυνθεί ο οβολός που καταβάλουν οι ισχυροί «έχοντες και κατέχοντες».
Το τεχνικό μέρος της εξαπάτησης των φορολογουμένων είναι απλό. Στο βωμό της παραπάνω επιλογής, η κυβέρνηση προσφέρει στην Τρόικα ό,τι επιθυμεί. Όπως το να βεβαιωθούν με το νέο σύστημα φόροι ύψους 4,2 δισ. ευρώ για να εισπραχθούν τα 2,9 του στόχου, την ώρα που με το ΕΕΤΗΔΕ κατάφερνε να εισπράττει το 2012 2,6 – 2,8 δισ. έναντι βεβαιωμένων φόρων 3,2 δισ. Επιβάλλει δηλαδή, θεωρητικά, πρόσθετη φορολογία 1 δισ. για να εισπράξει μόνο ακόμα 300 εκατ. Εκεί είναι και το κλειδί. Διότι από το πρόσθετο 1 δισ. λόγω εφαρμογής του ΕΝΦΑ, ο πρώτος υπολογισμός είναι ότι το συντριπτικό τμήμα, περίπου τα 800 εκατ., θα πληρωθεί και θα πληρωθεί από τη μικροϊδιοκτησία, για την οποία δεν ισχύει πλέον η απαλλαγή από το όριο των 200.000 ευρώ αφορολόγητης συνολικής ακίνητης περιουσίας. Ενώ οι «μεγάλοι» μένουν απείραχτοι.
Θα μπορούσε βέβαια, να ισχυριστεί κάποιος ότι με τα πρόσθετα έσοδα, το οικονομικό επιτελείο θα μπορούσε να καλύψει άλλες «τρύπες» του μόνιμα αιμορραγούντος προϋπολογισμού. Αυτό ακούγεται μέχρις ενός σημείου λογικό. Γίνεται όμως ύπουλο και εξωφρενικό, όταν αποδεικνύεται ότι η όποια πρόσθετη ωφέλεια θα προέλθει και πάλι από τις τσέπες των μη προνομιούχων.
«Διορθώσεις»
Η προχειρότητα των κυβερνητικών προτάσεων φάνηκε από την πρώτη βερσιόν του ανεκδιήγητου φορο-εκτρώματος, που είχε το θράσος να παρουσιάσει ο Γ. Στουρνάρας ως «σχέδιο για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΑ)». Και που προέβλεπε π.χ. για οικόπεδα με αντικειμενική αξία 1, ο ιδιοκτήτης να πληρώσει μέσα σε 2,5 χρόνια την αξία του ακινήτου στον ΕΝΦΑ! Και να σκεφτεί κανείς, ότι οι «φωστήρες» του οικονομικού επιτελείου επί δέκα μήνες σχεδόν συζητάνε για τον ΕΝΦΑ και συνδιαλέγονται μεταξύ τους, τους εκπροσώπους των κυβερνητικών εταίρων και τους χαμηλόβαθμους τροϊκανούς.
Οι διορθώσεις που υπήρξαν μπροστά στη γενική έκπληξη και κατακραυγή ακόμα και από τον… πρωθυπουργό, βελτίωσαν κάπως τα πράγματα, αν και η επιβάρυνση της μεσαίας ιδιοκτησίας παραμένει ισχυρή και αλώβητη. Όλα θα εξακολουθούν να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. Κανένα φορολογικό πλαφόν απαλλαγής. Παράδειγμα, ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή ή κλιμάκωση στον περίφημο συντελεστή κατοικίας 5, με τον οποίο 5πλασιάζεται ο φόρος για κάθε αγροτεμάχιο όπου ο ιδιοκτήτης έχει κτίσει σπίτι. Για τα αγροτεμάχια, με βάση τα ως τώρα δεδομένα, ο Ενιαίος Φόρος θα ξεκινά από 30 λεπτά το στρέμμα για δασικές εκτάσεις πάνω από 500 στρέμματα. Οι μεγαλοϊδιοκτήτες πέφτουν «στα μαλακά», αφού για ακίνητα σε προνομιούχες περιοχές με 10πλάσια ή και 20πλάσια αξία γης από άλλες, θα πληρώνουν σχεδόν ίδιο φόρο με ιδιοκτήτες ακινήτων σε «λαϊκές» και χαμηλότερης αξίας περιοχές. Και όλοι μαζί επί πέντε.
Παρότι με το πακέτο αυτό των διορθώσεων της τελευταίας στιγμής, ο Γιάννης Στουρνάρας επιχείρησε να απαλύνει τις εντυπώσεις από η ουσία παραμένει: η κυβέρνηση προχωρεί σε μια άνευ προηγουμένου ληστρική φορο-επιδρομή στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο έναντι του ισχύοντος συστήματος κατά προτεραιότητα τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και ιδιοκτησίες υπέρ της μεγάλης περιουσίας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: