ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.10.13

Κούρεμα συντάξεων για να καλυφτούν οι « μαύρες τρύπες » στα ταμεία ζητά η τρόικα

Κούρεμα συντάξεων για να καλυφτούν οι « μαύρες τρύπες » στα ταμεία ζητά η τρόικα
Σε αγώνα δρόμου για να «κλειδώσει» το σχέδιο με το οποίο θα περιοριστεί η μαύρη τρύπα των ασφαλιστικών Ταμείων και κυρίως να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των ασφαλιστικών εισφορών επιδίδεται η κυβέρνηση ώστε να το παρουσιάσει στην τρόικα, όταν η τελευταία επιστρέψει στην Αθήνα.
Γύρω στις 13.00 ολοκληρώθηκε η δίωρη συνάντηση στο υπ. Οικονομικών μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα, του υπ. Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.
Μετά τη συνάντηση ανώτατος αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας αρκέστηκε να δηλώσει ότι συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του κρατικού προϋπολογισμού.
Η τρόικα θεωρεί «ανοικτή πληγή» τα ελλείμματα των ασφαλιστικών Ταμείων και ζητά «εδώ και τώρα» μέτρα είσπραξης εισφορών. Υπολογίζεται ότι φέτος η «μαύρη τρύπα» θα ξεπεράσει κατά πολύ το 1,2 δισ ευρώ χωρίς να υπολογίζεται σ” αυτή και η «τρύπα» του ΕΟΠΥΥ. «Πληγή» θεωρούν επίσης ότι ασφαλιστικά Ταμεία δεν έχουν πάρει πίσω (ή δεν έχουν διακόψει καν να πληρώνουν) «μαϊμού –συντάξεις» που επί χρόνια ελάμβαναν παράνομα χιλιάδες δήθεν δικαιούχοι.
Παρότι το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει πως αρχίζουν να αποδίδουν πλέον τα μέτρα καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, λόγω των οποίων προστέθηκαν 59.000 νέες θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο, η Τρόικα ζητά συγκεκριμένα μέτρα, «κούρεμα» στις επικουρικές και τα εφάπαξ ενώ ανοίγει και θέμα πιθανής νέας μείωσης κύριων συντάξεων. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως πρόθεση των αξιωματούχων της τρόικας στην διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει είναι να «βγάλουν» αναποτελεσματικούς τους μηχανισμούς είσπραξης των ασφαλιστικών Ταμείων ώστε η νέα περικοπή των συντάξεων να αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος.
Ιδίως καθώς απ” του χρόνου η κρατική χρηματοδότηση προς τα ασφαλιστικά Ταμεία θα πρέπει να είναι μειωμένη κατά 1,8 δισ ευρώ σε σχέση με τα φετινά επίπεδα.
Χθες ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επιχείρησε να διαψεύσει πάντως τα νέα σενάρια μείωσης των συντάξεων τονίζοντας ότι το Υπουργείο είναι απολύτως εντός στόχων σε σχέση με τα προαπαιτούμενα της Τρόικας και δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)
«Αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αποδεικνύεται και ο φόρος στις επιχειρήσεις υπέρ ΟΑΕΕ, αντί για τον οποίο η κυβέρνηση επεξέτεινε χρονικά την είσπραξη της έκτακτης εισφοράς, αλλά ακόμη αναζητούν επιπλέον μέτρα ύψους 170.000.000, προκειμένου να το αντικαταστήσουν.
Εκ των πραγμάτων επανέρχεται και το θέμα της εισφοράς ή μείωσης των συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, ενώ δεν έχει βρεθεί και τρόποι για καλυφθεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2016, που θα προκαλέσει απώλεια εσόδων επιπλέον 1 δισ. ευρώ στα Ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: