ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.10.08

ΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ




Το Χόλιγουντ ¨μεταφέρθηκε¨, για λίγες μέρες, στο Λεωνίδιο και τη γύρω περιοχή, για να γυριστεί κινηματογραφική ταινία, γιατί αυτοί είδαν, αυτό που δε βλέπουμε και δεν εκτιμάμε εμείς, τον τόπο μας, τη θάλασσά μας, τα βουνά μας και την ομορφιά τους και το χειρότερο για μας, είναι ότι δεν τα προστατεύουμε και δεν τα αξιοποιούμε. Για το Χόλιγουντ τώρα, ήρθαν (ας είναι καλά ο Φ.Π. που αγαπάει τον τόπο μας, γιατί οι περισσότεροι από μας τον μισούν…) και το χρήμα άρχισε να ρέει προς πάσα κατεύθυνση, μέχρι και του Κ.Β τον τράγο., που συμμετείχε στην ταινία, τον χρυσοπληρώσανε, όχι σαν τους προηγούμενους της Ελληνικής ταινίας, που, παρά την παχυλή επιδότηση, προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν, ό,τι μπορούσαν από το Δήμο και όχι μόνο. Τρέξανε πολλοί για κομπάρσοι, να μαζέψουν ελιές και οι υπεύθυνοι τους είπαν να ντυθούν με ρούχα παλιά, μιας και αναφερόταν στην εποχή του 1960.


Οι περισσότερες γυναίκες πήγανε ντυμένες με σατέν & τουαλέτες και γενικά σχεδόν όλοι με επώνυμα ρούχα και τρέχανε οι ενδυματολόγοι να καλύψουν, με ό,τι είχαν τα adidas, puma, τις Αμερικάνικες σημαίες & τα κάθε λογής επώνυμα μπλουζάκια κλπ που φορούσαν οι κομπάρσοι. Όταν άρχιζαν τα γυρίσματα, μοίραζαν σε αυτούς που δεν παίζανε στην αρχή, νερά, μπισκότα, κρουασάν, τοστ, καφέδες και φαγητά… Η επιτυχία της ταινίας: οι περισσότεροι κομπάρσοι είχαν μπει στο ¨πετσί¨ του ρόλου τους, γιατί, όχι μόνο είχαν ¨μεταφερθεί¨ στην δεκαετία του 1960, αλλά ακόμα πιο παλιά, στα μεταπολεμικά χρόνια, τότε που ερχόταν η αμερικάνικη βοήθεια και όλοι τρέχανε να αρπάξουν ό,τι μπορούσαν, γιατί πεινούσαν τότε, έτσι γινόταν και εκεί, ό,τι ερχόταν, αναψυκτικό ή φαγητό, κατά τον ίδιο τρόπο, τρέχανε και το άρπαζαν………… Στο τέλος, όλοι οι κομπάρσοι, περνούσαν από το ταμείο, να πληρωθούν, εκεί φάνηκε η ¨κουλτούρα¨ μας, γιατί κάποιοι ζητούσαν και υπερωρίες, γιατί είχε περάσει το 8/ωρο, που ήταν στο χώρο των γυρισμάτων και έπρεπε να πληρωθούν παραπάνω……………. ΄Όταν γυριζόταν η Ελληνική ταινία, που δεν προσφέρανε σχεδόν τίποτα, κανείς από τους κομπάρσους δεν είπε κουβέντα, αν και τώρα πολλοί έλεγαν ότι δεν τους είχαν πληρώσει τότε, τώρα που τους είδαν κύριους και ¨μπερκετλήδες¨ (πλούσιους) ζητούσαν μέχρι και υπερωρίες………βλέπετε υπήρχε για αρκετούς η εμπειρία (προϋπηρεσία), γι αυτό …….. ΄Ολος ο κόσμος έμαθε για την ταινία, που γυριζόταν στη περιοχή μας και όλοι μας, θα έπρεπε να βοηθήσουμε, κατά το δυνατόν, σε ό,τι μπορούσε ο καθένας, γιατί, αφ΄ ενός ήταν τιμή, αλλά και διαφήμιση για την περιοχή μας, τον τόπο μας. Τον τόπο μας που τον έχουμε δανεικό, για να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας και αυτά στα δικά τους παιδιά…αλλά εμείς τον καταστρέφουμε.....τι θα παραδώσουμε ; αναρωτηθήκαμε;….. Εκτός από την ομορφιά, η ανατολική Πελοπόννησος έχει το καλύτερο κλίμα στην Ευρώπη, μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και να κάνουμε κάτι, δεν είναι χαζοί οι ξένοι που αγοράζουν σπίτια στην περιοχή μας. Σε προηγούμενο ευθυμογράφημα, είχα γράψει κάποια τετράστιχα, για την περιοχή μας, όμως ο δαίμων του τυπογραφείου, τα έκανε ¨μαντάρα¨ (άνω-κάτω) και σας τα ξαναγράφω: Η Κυνουρία είναι γραφικότατη ……….

1.- Θάλασσα, βότσαλο, βουνό

πάνω γαλάζιο ουρανό

πιο όμορφη από Κυανή ακτή


όμως χωρίς καμιά υποδομή



2.- Ο Αϊ-Θανάσης θωρεί από ψηλά

θάλασσα, όμορφη ακρογιαλιά,

Πρασιών τείχη, χαλάσματα

π' άλλού θ΄ ήταν χρυσού κοιτάσματα


3.- Μας λείπει τελείως το μυαλό,

για να αξιοποιήσουμε το γιαλό

να προχωρήσουμε μαζί,

μπροστά χωρίς τα κατεστημένα τα σημερινά



4.- Διόνυσου η Αχιλλέα ήταν Ιερό

κάτω απ΄ του Αϊ Λεωνίδη το Ναό

θαμμένα όλα από πολύ καιρό

και της Θήρας τον κατακλυσμό

5.- Περιμένουν χρόνια όλα αυτά

να αναστηθούν πραγματικά

Εύα, Τυρίτας Μαλεάτης Πραστός,

Πρασιές, Πολίχνη, Φωκιανός.


To ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ (Φ.Π.) είδε, κατάλαβε, αξιοποίησε……. Εμείς πότε έχουμε βάλλει, το ξυπνητήρι να κτυπήσει, για να ξυπνήσουμε……, τη ¨ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ¨ ………-

Δεν υπάρχουν σχόλια: