ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.10.08

ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΕΝΑΝΠ

Επανήλθε η Ελ. Τσουρή για την ασφάλεια των ακτοπλοϊκών


Με τις υπ. αριθμ. 2645/69/29-7-2008 και 142/03-09-2008 Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης εγγράφων είχα ζητήσει ενημέρωση σχετικά με την πορεία της έρευνας και την κατάθεση του σχετικού πορίσματος της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, η οποία διεξήχθη κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας του Ναυτοδικείου Πειραιά, για τη διερεύνηση συγκεκριμένων καταγγελιών, που αφορούν περιπτώσεις επιβατηγών πλοίων, που δεν είναι συμμορφωμένα με τους διεθνείς και εσωτερικούς κανονισμούς ασφαλείας της ναυσιπλοΐας.

Στις υπ.αριθμ. 559/11-8-2008 και 639/19-09-2008 απαντήσεις του Υπουργού ΕΝΑΝΠ, αναφέρεται ότι από τις 30-6-2008, η Γενική Επιθεώρηση Λιμενικού Σώματος έχει διαβιβάσει το σχετικό πόρισμα στην Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς.

Η άρνηση κατάθεσης του σχετικού πορίσματος στη Βουλή είναι αδικαιολόγητη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία, η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Επιθεωρήσεων Πλοίων, η οποία υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, διενήργησε έρευνα, μετά τη σχετική, από 7-9-2007, παραγγελία της Εισαγγελίας Ναυτοδικείου Πειραιά

Στα πλαίσια της διερεύνησης η Επιτροπή προέβη στην πραγματοποίηση δύο μόνο αυτοψιών. Κατέθεσε δε ένα πόρισμα, το οποίο επί της ουσίας περιλαμβάνει ένα συμπέρασμα δύο παραγράφων, συνολικής έκτασης 10 γραμμών. Βάσει αυτού, α) η Επιτροπή «φρονεί» ότι δεν στοιχειοθετούνται αποκλίσεις από την ισχύουσα νομοθεσία ή καταστρατηγήσεις από πλευράς αρμοδίων ελεγκτικών Αρχών και β) διαπιστώνει την δυνατότητα βελτίωσης της ισχύουσας νομοθεσίας με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση των επιπέδων ασφαλείας των υπό Ελληνική σημαία πλοίων.

Βάσει των παραπάνω,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

1. Αληθεύει η πληροφορία ότι με τη διενέργεια αυτοψιών σε δύο μόνο πλοία, η Επιτροπή, εμμέσως πλην σαφώς, αποφαίνεται για την έλλειψη σοβαρότητας και τεκμηρίωσης των υπολοίπων περιπτώσεων, οι οποίες περιλαμβάνονται στην καταγγελία; Στο πόρισμα περιλαμβάνεται αναλυτική, ανά περίπτωση, αιτιολόγηση του αβάσιμου των καταγγελιών; Αν όχι, γιατί; Παρακαλώ για την κατάθεση του.
2. Έχει η Επιτροπή Ελέγχου Επιθεώρησης Πλοίων προβεί -όπως στο, από 30-6-2008, πόρισμα της αναφέρει- σε εισήγηση προς τον Υπουργό ΕΝΑΝΠ, των απαιτούμενων τροποποιήσεων της ισχύουσας Νομοθεσίας, για την περαιτέρω αναβάθμιση των επιπέδων ασφαλείας των υπό ελληνική σημαία πλοίων; Εάν ναι, παρακαλώ για την κατάθεση της σχετικής εισήγησης. Τι έχει ή προτίθεται να πράξει για αυτό η Κυβέρνηση;

06.10.2008
Η ερωτούσα βουλευτής

Ελπίδα Τσουρή



Δεν υπάρχουν σχόλια: