ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.10.08

"Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ φάσκει και αντιφάσκει»


Οραμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι οι Κύπριοι να ζήσουν μαζί σε μια Κύπρο πραγματικά ανεξάρτητη, χωρίς ξένη στρατιωτική παρουσία και χωρίς εποικισμό, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας μιλώντας κατά το πρόγευμα εργασίας με Βούλγαρους δημοσιογράφους από τοπικά ΜΜΕ και ανταποκριτές ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Δήλωσε, επίσης, απογοητευμένος γιατί ενώ ο Τ/κ ηγέτης είχε συμφωνήσει, στις πρώτες δύο συναντήσεις που είχαν, σε λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και αποδέχθηκε τη μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια προσωπικότητα, στις συνομιλίες για το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης και της νομής της εξουσίας «επιμένει σε απόδοση αρμοδιοτήτων στις ομοσπονδιακές οντότητες, που ευνουχίζουν το Κυπριακό και οδηγούν σε συνομοσπονδία». «Αυτό αντιλαμβάνεστε», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «είναι σοβαρότατο εμπόδιο».

Oταν ο κ. Ταλάτ μιλά δημόσια για νέο συνεταιρισμό κρατών, «φάσκει και αντιφάσκει», σημείωσε. «Είναι από τα βασικότερα προβλήματα. Είτε μιλάμε για ομοσπονδία είτε για συνομοσπονδία. Και συνομοσπονδία δεν πρόκειται να αποδεχθεί η ε/κ πλευρά. Πρέπει να είμαι ξεκάθαρος».

Σε ερώτηση που αφορούσε το σχέδιο Ανάν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι απορρίφθηκε από τους Ε/κ γιατί ήταν πόνημα ξένων και κυρίως των Αγγλοαμερικανικών, που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Τουρκίας, δεν αποσκοπούσε σε μια λειτουργική λύση του Κυπριακού και δεν αποκαθιστούσε τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του εποικισμού στα κατεχόμενα.

Οπως είπε, η Τουρκία βάσει σχεδίου έχει «κουβαλήσει» στην Κύπρο πέραν των 160.000 Τούρκων εκ Τουρκίας και τόνισε ότι οι μισοί σχεδόν Τ/κ βρίσκονται στην Αγγλία, «όπου βρίσκεται ακόμη μία Κύπρος».

Ερωτηθείς για την παρουσία Βούλγαρων υπηκόων στα κατεχόμενα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «κακώς Βούλγαροι βρίσκονται σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας που δεν μπορεί να ελέγξει». Και καλώς, πρόσθεσε, βρίσκονται χιλιάδες Βούλγαροι στις ελεύθερες περιοχές, όπου ζουν και εργάζονται. «Οπως υπάρχουν παράνομα Τούρκοι στην κατεχόμενη περιοχή, υπάρχουν και παράνομα Βούλγαροι», ανέφερε σημειώνοντας ότι «μπορεί αυτά τα άτομα να είναι τουρκικής εθνοτικής προέλευσης, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι βρίσκονται παράνομα στην Κύπρο».

Οσον αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι εφόσον εφαρμόσει τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κύπρο που είναι το άνοιγμα λιμανιών και αεροδρομίων και την αναγνωρίσει ως κράτος, τερματίσει την κατοχή και την εισβολή, «με βάση αυτές τις προϋποθέσεις τασσόμαστε υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ», υπογράμμισε.
iKypros


07/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: