ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.10.08

Η Δικαιοσύνη στο σκαμνί*

dikaiosini.jpg Η απορία που διατύπωναν νομικοί κύκλοι για την τοποθέτηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κυριάκου Καρούτσου, ο οποίος δεν έχει διοικήσει ούτε εισαγγελία μικρής επαρχιακής πόλης στη νευραλγική θέση της Εισαγγελίας Εφετών, απαντήθηκε με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο.
Προφανώς είχε δώσει πειστικές εγγυήσεις στην εκτελεστική εξουσία, ότι θα εκτελεί πειθήνια της εντολές της.
Άξιος ο μισθός του.
Ακόμη και μετά την αναδίπλωση της κυβέρνησης και τα παρακάλια του πρωθυπουργού δια του «μεγάλου νομομαθούς» υπουργού της Δικαιοσύνης, να πάρουν πίσω τις παραιτήσεις τους, εκείνος σε ένα παραλήρημα εγωπάθειας προσπάθησε να μειώσει τους, τους υφισταμένους εισαγγελείς που αρνήθηκαν τη χαλιναγώγησή τους, «υποβιβάζοντάς» τους σε πταισματοδίκες.
Το μόνο λάθος που διέπραξαν οι παραιτηθέντες είναι, ότι από τη στιγμή που κατά την έρευνά τους προσέκρουσαν σε υπουργούς σχετιζόμενους με την ποινική υπόθεση που ερευνούσαν, μετά την προφορική ενημέρωση προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, η οποία μάλιστα δεν ήταν υποχρεωτική, όφειλαν σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και την επιταγή του Συντάγματος, να διαβιβάσουν «αμελητί» τη δικογραφία στη Βουλή.

Ο κ. Καρούτσος ενεργών, ως τοποτηρητής και εκτελεστικό όργανο της εκτελεστικής εξουσίας, που τον τοποθέτησε για το σκοπό αυτό στη θέση αυτή, με απύθμενη οίση επιμένει, ότι αυτός θα κρίνει αν η δικογραφία πάει στη Βουλή.
Η αγνοεί ή θέλει να αγνοεί ότι με το νέο νομικό καθεστώς περί ευθύνης υπουργών, δεν απαιτείται από τον διεξάγοντα την έρευνα η υποβολή πορίσματος στον προϊστάμενο, ο οποίος αποφασίζει αν θα διαβιβαστεί η δικογραφία ή όχι στη Βουλή. Το άρθρο 86, παράγραφος 3, ρητά ορίζει: «...Αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται «αμελητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση η εξέταση».
Άγνοια, αγραμματοσύνη ή σκοπιμότητα μπορεί να αποδοθεί σε νομικούς και μάλιστα πρώην ανώτατους δικαστές που από τηλεοπτικά παράθυρα υπερασπίζονται το καινοφανές του προϊσταμένου αυθέντη Καρούτσου.
Ορθώς μάλιστα μηνύονται τόσο ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όσο και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών. Με τη στάση τους και τις ενέργειές τους, διέπραξαν σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα. Ο υπουργός της Δικαιοσύνης όφειλε να ζητήσει την πειθαρχική τους δίωξη. Πως όμως θα γίνει αυτό, όταν ο υπουργός συμμετέχει στο μηχανισμό χειραγώγησης;

*Το βιβλίο που γράφηκε πριν 8 χρόνια και καθημερινά γίνεται όλο και περισσότερο επίκαιρο.

kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: