ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.11.08

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΗ: Σημεία κατάθεσης μαρτύρων κ.κ. Αληφακιώτη και Στασινόπουλο

Μετά τη δημοσίευση σε σημερινό πρωτοσέλιδο της επιστολής του δικηγόρου της ΚΕΔ κ. Ζερβουδάκη προς την Διοίκηση της ΚΕΔ, με την οποία διαμαρτύρεται για τις άνωθεν πιέσεις που δέχθηκε και περιγράφει την εξέλιξη του οργίου των ανταλλαγών, ο μάρτυρας δεν εμφανίστηκε το πρωί στην Επιτροπή, παρά το ότι είχε οριστεί πρώτος μάρτυρας.

Όταν το ζήτημα τέθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητώντας ενημέρωση για την μη προσέλευση του μάρτυρα στην προκαθορισμένη ώρα και συνδέοντας το γεγονός νέες πιέσεις που μπορεί να του ασκούνται μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής διαμαρτυρίας του,

«Θεωρώ απαράδεκτο αυτό το οποίο κάνετε σήμερα …να ειδοποιήσετε το μάρτυρα να μην έρθει στην ώρα του… να του κάνετε φροντιστήριο τι θα πει μετά από δύο ώρες»

(Σελ. 6-7 Πρακτικών Εξεταστικής 14/11/08)

ο Πρόεδρος της Επιτροπής:

με αυταρχισμό απέρριψε την προβληθείσα ένσταση απαρτίας

«Είμαστε έντεκα μέσα στην Αίθουσα – τώρα είμαστε δέκα, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεδρίαση // Πρόεδρος: Ωραία. Απορρίπτεται η ένσταση. Είμαστε σε απαρτία»

(Σελ. 11 Πρακτικών Εξεταστικής 14/11/08)

και με την απαίτηση να μην γραφούν στα πρακτικά οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, προσέβαλε τους βουλευτές, αποκαλώντας τους «ταραξίες», απειλώντας να τους τιμωρήσει πειθαρχικά

«θα σας τιμωρήσω πειθαρχικά γι’ αυτό το οποίο κάνετε»

(σελ. 8 Πρακτικών Εξεταστικής 14/11/18)

και απευθυνόμενος σε αυτούς προσβλητικά στον ενικό:

«Τι είσαι εσύ εδώ πέρα; Μου λες τι είσαι εσύ;

(Έτσι απευθύνεται ο Πρόεδρος της Επιτροπής στους Βουλευτές της αντιπολίτευσης… Σελ. 8-9 Πρακτικών Εξεταστικής 14/11/18)

Με βάση τα πρακτικά που διανεμήθηκαν μέχρι τώρα, παρατίθενται τα κύρια σημεία των μαρτυρικών καταθέσεων της σημερινής Συνεδρίασης.

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ κου ΑΛΗΦΑΚΙΩΤΗ:

Όταν η Κυβέρνηση Καραμανλή ανέβηκε στην η Μονή Βατοπεδίου ΔΕΝ είχε ακόμα πάρει τις εκτάσεις της Βιστωνίδας – Μη σύννομη η μη δημοσίευση της υπ΄ αριθμ. 3328/05 Υπουργικής απόφασης στα ΦΕΚ

Ο κος Αληφακιώτης, πρώην ΓΓ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επί Τσιτουρίδη, κατέθεσε σήμερα, 14/11/08 στην Εξεταστική Επιτροπή ότι:

(α) Όταν η ΝΔ ανέλαβε την εξουσία η Βιστωνίδα ανήκε στο Δημόσιο και αυτή ήταν η άποψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επί Τσιτουρίδη.

(άποψη που επιβεβαιώνεται και από την προσφάτως δημοσιευθείσα δικαστική απόφαση που είχε ενταφιαστεί με υπογραφή Δούκα)

«Ερ. Τα διεκδικούσε ή τα είχε πάρει η Μονή Βατοπεδίου; Απ: Όχι, τότε δεν τα είχε πάρει, τα διεκδικούσε.»

(Σελ. 15 Πρακτικών Εξεταστικής 14/11/08)

«Ερ. Η άποψη του Υπουργείου Γεωργίας ποια ήταν; Ήταν ότι ανήκε στη Βιστωνίδα (προφανώς εννοεί: Μονή Βατοπεδίου) ή ότι ανήκε στο Δημόσιο; Απ: Τουλάχιστον αν κρίνω μόνο από τον κ. Τσιτουρίδη, διότι με τον κ. Μπασιάκο δεν είχα κάνει συζήτηση, ούτε με τον κ. Κοντό, ο κ. Τσιτουρίδης πίστευε ότι ανήκει στο Δημόσιο».

(σελ. 19 Πρακτικών Εξεταστικής συνεδρίαση 14-11-08).

(β) Δήλωσε, στη συνέχεια, ότι ο κ. Τσιτουρίδης ήταν αντίθετος στο σχεδιασμό των ανταλλαγών και ο ίδιος ΔΕΝ θα υπέγραφε τις Υπουργικές αποφάσεις για τις ανταλλαγές.

«Ερ: Είναι αλήθεια αυτό το οποίο έχει γραφτεί, έχει ακουστεί, ότι ο κ. Τσιτουρίδης ήταν αντίθετος προς αυτό το οποίο έγινε μετά; Δηλαδή αρνήθηκε αυτό το σχεδιασμό των ανταλλαγών. Απ: Ναι. Νομίζω πως ναι. Γιατί ξέρετε ο κ. Τσιτουρίδης νοιαζόταν για τους αγρότες οι οποίοι κατέχουν τα παραλίμνια εδάφη …»

(σελ. 17 Πρακτικών Εξεταστικής συνεδρίαση 14-11-08).

«Ερ. Δηλαδή, κύριε μάρτυς, μου λέτε, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζετε, ότι αν ήταν ο κ. Τσιτουρίδης στη θέση του κ. Μπασιάκου δεν θα υπέγραφε τις Υπουργικές Αποφάσεις για τις ανταλλαγές. Αυτό πιστεύετε; Απ: Αυτό πιστεύω.»

(σελ. 18Πρακτικών Εξεταστικής συνεδρίαση 14-11-08).

(γ) Θεωρεί μη σύννομη την αδημοσίευτη στα ΦΕΚ Υπουργική Απόφαση 3822/05 για τις ανταλλαγές.

(Ερ. Αυτή η μη δημοσίευση ήταν σύννομη τότε; Προβλεπόταν από το θεσμικό πλαίσιο; Απ: Δεν νομίζω. Όλες οι Υπουργικές αποφάσεις δημοσιεύονται. Είναι γενικός κανόνας.)

(σελ. 19 Πρακτικών Εξεταστικής συνεδρίαση 14-11-08).

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ:

Ο μάρτυρας, κ. Νικόλαος Στασινόπουλος, Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, στην μέχρι στιγμής απομαγνητοφωνημένη κατάθεσή του:

    • Δεν έδωσε απάντηση σε ερώτημα για το πώς η κα Πελέκη ανέλαβε τόσα πολλά κρατικά συμβόλαια, τα οποία κανονικά θεωρούνται «αγγαρεία» στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο.

(Σελ. 58 -59 Πρακτικών Εξεταστικής 14/11/08)

    • Δήλωσε ότι η κα Πελέκη ανέλαβε κρατικά συμβόλαια 1.200 σελίδων, μάλλον επειδή την υπόθεση διαχειριζόταν το δικηγορικό γραφείο του πατέρα της και του αδελφού της (πεθερού και γαμπρού τότε Υπουργού της Κυβέρνησης) που συνεργάζονταν με την Μονή.

(Σελ. 62 Πρακτικών Εξεταστικής 14/11/08)

    • Ξεκαθάρισε ότι εφόσον προκύπτει από την εκτίμηση μία έκταση ως δάσος, τότε πρέπει να αναγραφεί ως δάσος και στο Συμβόλαιο

(αδικαιολόγητα, λοιπόν, η δασική έκταση της Ουρανούπολης αναγράφεται ως οικόπεδο στο υπ’ αριθμ. 2823/07 συμβόλαιο της κα Πελέκη - Βουλγαράκη )

(Σελ. 65 Πρακτικών Εξεταστικής 14/11/08)

    • Λιμνοθάλασσες ΔΕΝ μεταβιβάζονται

(και η Βιστωνίδα στις εκτιμήσεις του ΣΟΕ περιγραφόταν ως επικοινωνούσα με τη θάλασσα, ενώ αναφερόταν ότι έχει αλμυρό νερό, δηλαδή ήταν προφανές ότι επρόκειτο για λιμνοθάλασσα – ενδεικτικά αναφέρεται σελ 13 στην Εκτίμηση 15/3/2005 ΣΟΕ, όπου επισημαίνεται η «συνεχής επικοινωνία με τη θάλασσα»)

  • Ουσιαστικά απέδωσε τις ευθύνες για τις ανταλλαγές της Βιστωνίδας χωρίς νόμιμους τίτλους στο Δημόσιο (δηλ. την Διοίκηση της ΚΕΔ) και την Ιερά Μονή (η οποία ούτως ή άλλως τα συμφέροντά της εξυπηρετούσε)

(Σελ. 70 Πρακτικών Εξεταστικής 14/11/08)

Αναμένονται τα υπόλοιπα πρακτικά της κατάθεσης του κ. Στασινόπουλου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: