ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.6.09

Η Τουρκική άσκηση «θαλασσόλυκος ήταν γενική πρόβα για ελληνοτουρκικό πόλεμο




Η Τουρκία ετοιμάζεται…

Κι ενώ η Τουρκία προχωρεί μονομερώς σε άντληση πετρελαίου στο Αιγαίο, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν μέσα στο Μάιο σε μεγάλα γυμνάσια, γενικής πρόβας ελληνοτουρκικού πολέμου, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις Τούρκων μελετητών.
Όπως τονίζεται στην Άγκυρα, η άσκηση «Θαλασσόλυκος» και στη συνέχεια η Efes 2009, που κράτησε σχεδόν όλο το μήνα Μάιο (διήρκεσε από τις 6 έως και τις 29 Μαΐου), ήταν ουσιαστικά και για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση μία μεγάλη πρόβα ελληνοτουρκικής σύρραξης.
Η μεγάλη έμφαση που δόθηκε στις αποβατικές ασκήσεις απέναντι ακριβώς από τα Ελληνικά νησιά, που αποτελούν τον στόχο της τουρκικής στρατιωτικής μηχανής, ήταν μία πρόβα (generale) για τις τουρκικές αποβατικές δυνάμεις που καραδοκούν για να επιτεθούν και να καταλάβουν τα ελληνικά αυτά νησιά.
Η άσκηση αυτή, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι αναλυτές στρατηγικής, ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε μέρος το μεγαλύτερο μέρος του τουρκικού ναυτικού και συγκεκριμένα 11 φρεγάτες, 3 κορβέτες, 14 ταχύπλοα, 8 υποβρύχια και 14 βοηθητικά σκάφη.
Εντυπωσιακό επίσης στοιχείο της άσκησης ήταν η διάταξη των ναυτικών μονάδων, που κατέλαβαν τρεις περιοχές κατά μήκος του 25ου μεσημβρινού, διχοτομώντας επιχειρησιακά το Αιγαίο, βάσει των σχεδίων της Τουρκίας για την πλήρη –σε πρώτη φάση- διχοτόμηση του Αιγαίου Πελάγους.
Τα συγκεκριμένα σενάρια της άσκησης προέβλεπαν αποκλεισμό μικρού νησιού, αποστολές καταστροφής εχθρικής (Ελληνικής) αεροναυτικής δύναμης που κατευθύνεται για να διασπάσει το ναυτικό αποκλεισμό, ανθυποβρυχιακές ασκήσεις, αντιαεροπορική άμυνα περιοχής, ασκήσεις ηλεκτρονικού πολέμου και ασκήσεις έρευνας και διάσωσης.
Ένα άλλο στοιχείο της ιδιαιτερότητας αυτής της άσκησης και των σεναρίων ελληνοτουρκικού πολέμου, ήταν η μεγάλη επίδειξη των νέων δυνατοτήτων αερομεταφοράς ενός πλήρους τάγματος με τον εξοπλισμό του σε μία μόνο διαδρομή, ημέρα και νύχτα, ικανού να καταλάβει ένα μικρό νησί.
Τα στοιχεία αυτών των ασκήσεων δείχνουν ότι η Τουρκία θα εκμεταλλευθεί στα επιχειρησιακά της σχέδια την κοντινή απόσταση των Τουρκικών ακτών, με αντικειμενικό στόχο την μείωση της χρονικής αντίδρασης των Ελληνικών μονάδων από τη στιγμή έναρξης του συναγερμού.
Επίσης, δοκιμάστηκαν νέα οπλικά συστήματα συντονισμού και συνεργασίας Ναυτικού και Αεροπορίας, όπως επίσης και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135, που έχουν την δυνατότητα να αυξάνουν το χρόνο πτήσης των αεροσκαφών αναχαίτισης – βομβαρδισμού.
kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: