ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.6.09

"Αγγελιοφόρος" της εβραϊκής συναγωγής Βέροιας η Νομαρχία Ημαθίας;


Καλά και ωραία αυτά με την εβραϊκή συναγωγή της Βέροιας κ. Νομάρχα, δεν αντιλέγουμε, αλλά το ερώτημα που προκύπτει είναι, αν η Νομαρχία Ημαθίας μετατράπηκε σε αγγελιοφόρο της εβραϊκής συναγωγής. Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο με τις 2 φωτογραφίες, όπως εστάλησαν από το γραφείο τύπου της Νομαρχίας Ημαθίας στα τοπικά ΜΜΕ της Ημαθίας:


"Οι «Σκιές τής πόλης» τού Γιώργου Λιόλιου

στην εβραϊκή συναγωγή

από τη «Λέσχη Ανάγνωσης τής Κυριώτισσας»


Μέσα σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 4 Ιουνίου, στις 8:30 το βράδυ, στο χώρο τής εβραϊκής συναγωγής τής πόλης μας συνάντηση τών μελών τής «Λέσχης Ανάγνωσης τής Κυριώτισσας» με τον συγγραφέα τού βιβλίου «Σκιές της πόλης» κ. Γιώργο Λιόλιο. Το βιβλίο παρουσίασε το μέλος τής «Λέσχης» Γιάννης Καισαρίδης.

Ακολούθησε συζήτηση με τον συγγραφέα τού βιβλίου, καθώς και με τον κ. Ιωσήφ Στρούμτσα, Βεροιώτη εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος προσεκλήθη από τα μέλη τής «Λέσχης Ανάγνωσης τής Κυριώτισσας».

Το βιβλίο -με μια εξαιρετική εισαγωγή, ένα μοναδικό φωτογραφικό υλικό, συγκλονιστικές μαρτυρίες, με τον μαρτυρικό κατάλογο τών ονομάτων τών Εβραίων κατοίκων της πόλης μας και με τα ζητήματα που θέτει- επιχειρεί να ανοίξει το διάλογο με ένα τραγικό κομμάτι τής πρόσφατης ιστορίας τής πόλης μας και να υπενθυμίσει ότι οι συνθήκες που κάποτε γέννησαν το Ολοκαύτωμα δεν έχουν ριζικά μεταβληθεί. Μια μικρή μετατόπιση τών συνθηκών αρκεί, για να ξυπνήσει και πάλι το θηρίο στον άνθρωπο.

Η ανάγκη για ένα συνεχή διάλογο παρελθόντος και παρόντος, δημόσιας και ιδιωτικής ιστορίας, η αναζήτηση τρόπων ανασύνθεσης τού παρελθόντος μας, η αποφυγή τού σωφρονισμού τής Μνήμης (ή της διαχείρισής της από τους εκάστοτε ισχυρούς, με τον τρόπο που αυτοί επιλέγουν), η αντιμετώπιση τών προβλημάτων που γεννά ο ιστορικός αναλφαβητισμός μας, καθώς και η σχέση μας σήμερα με τον «Άλλο», τον «διαφορετικό», ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τους παρευρισκομένους".

ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: