ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.2.10

Η ελληνική κρίση και οι επιλογές της Γερμανίας. Το Βερολίνο θα αναλάβει το τιμόνι της Ευρώπης;

Μετά από χρόνια αλόγιστης σπατάλης, η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στη δίνη της κρίσης. Το να τεθεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα διάσωσης μεγάλης κλίμακας είναι πολύ πιθανόν επισημαίνουν οι Marko Papic και Peter Zeihan στο κείμενο τους που δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο του ιδρύματος STRAFOR. Oι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενισχύσει τη ρευστότητα είναι ένα προσωρινό μέτρο που μπορεί να βοηθήσει μόνο ισχυρές οικονομίες να σταθούν στα πόδια τους. Τα προβλήματα της Ευρώπης όμως υπερβαίνουν το ελληνικό πρόβλημα. Υπάρχουν τέτοια προβλήματα στις οικονομίες της ευρωζώνης ώστε οποιοδήποτε κράτος θα μπορούσε να ακολουθήσει με ταχύτητα την Ελλάδα προς τα κάτω.
Και έτσι ολόκληρη η ευρωζώνη, παρακολουθεί και περιμένει νευρικά ρίχνοντας κλεφτές ματιές προς την κατεύθυνση του Βερολίνου έχοντας την ελπίδα πως ο ηγέτης της ευρωπαϊκής οικονομίας στο τέλος κάτι θα κάνει για να σώσει την κατάσταση. Για να καταλάβουμε πραγματικά το βάθος της κρίσης πρέπει πρώτα να δεχθούμε ότι η Γερμανία, είναι η μόνη χώρα που μπορεί να λύσει το πρόβλημα.
Η Γερμανία κατά τους συγγραφείς (που κάνουν συνεχείς αναφορές στην ανυποληψία της Ελλάδας ως προς τα στοιχεία που παρουσιάζει) έχει δυο επιλογές.

Η μία είναι να αφήσει την Ελλάδα να αποτύχει και να την αναγκάσει να φύγει από τη ζώνη του ευρώ. Αυτό θα ήταν το ποιο συνετό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει από οικονομική άποψη. Όμως αυτό θα μπορούσε να έχει αλυσιδωτές συνέπειες στην ευρωζώνη όπου παντού τα ελλείμματα είναι υψηλά, θα μπορούσε να καταστρέψει την αίγλη του ευρώ και την ιδέα ενός ενιαίου πολιτικού ευρωπαϊκού κέντρου και της Ε.Ε ως παγκόσμιας πολιτικής δύναμης.
Η άλλη είναι η Ε,Ε να βοηθήσει την Ελλάδα.
Θα μπορούσε να το κάνει καθώς η ελληνική οικονομία είναι μόνο το ένα δέκατο του μεγέθους της Γερμανίας. Αλλά αν Γερμανία αποφασίσει να το κάνει αυτό, δεν θα κρατήσει έναν έμμεσο έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της ευρωζώνης όπως κάνει σήμερα.
Ο έλεγχος θα γίνει πραγματικότητα, και ότι ο έλεγχος θα έχει συνέπειες. Η Γερμανία θα αναλάβει την δημοσιονομική πολική των περιφερειακών κρατών μελών τα οποία έχουν αποδείξει ότι δεν είναι σε θέση να το κάνουν μόνοι τους. Αυτή η πολιτική έχει τα έξοδα της. Η ζώνη του ευρώ ως σύνολο πρέπει να δανειστεί περίπου 2,2 τρισεκατομμύρια ευρώ το 2010, με την Ελλάδα να χρειάζονται 53 δισεκατομμύρια ευρώ απλά και μόνο για να περάσει μέχρι τη μέση της χρονιάς. Πολύ κοντά είναι η Ιταλία, η οποία χρειάζεται 393 δισεκατομμυρίων ευρώ, το Βέλγιο 89 δισ. ευρώ και η Γαλλία 454 δισεκατομμύρια ευρώ. Ως η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβει άμεσα την Ελλάδα και πιθανότατα την Πορτογαλία πριν γενικευτεί η κρίση εμπιστοσύνης των spreads
Αν η Γερμανία βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη αυτή τη φορά θα θελήσει να κατέχει και επίσημα τα ηνία της Ευρώπης.
Αναλυτικά το κείμενο στα αγγλικά
antipolon

Δεν υπάρχουν σχόλια: