ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

31.1.11

New York Times: H Ελλάδα, το χρέος και οι θυσίες

Εκτεταμένη αναφορά στο ζήτημα της κρίσης στην Ελλάδα κάνουν οι New York Times...  
σε άρθρο που καταγράφει τα σημαντικότερα θέματα των συζητήσεων στο Νταβός με βασικό σημείο αναφοράς την κρίση στην ευρωζώνη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι επισημάνσεις του οικονομολόγου κ. Ρογκόφ, ο οποίος έχει μελετήσει τα ζητήματα του κρατικού χρέους. Ο κ. Ρογκόφ δήλωσε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ότι η Ελλάδα μπορεί να ελέγξει το χρέος της αλλά αυτό θα πάρει πάρα πολύ χρόνο και θα απαιτήσει θυσίες που μέχρι τώρα δεν άντεξαν τα πολιτικά συστήματα.
Ανέφερε σαν παράδειγμα το θέμα της αποπληρωμής του χρέους της Ρουμανίας στη δεκαετία του 1980. Ο κ. Ρογκόφ είπε ότι εκείνη την εποχή, ο δικτάτορας της χώρας Νικολάε Τσαουσέσκου , επέβαλε ένα δρακόντειο πρόγραμμα λιτότητας στον ρουμανικό λαό, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, ο λαός τον ανέτρεψε και τον εκτέλεσαν.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού για το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές. Η μία πρόταση είναι να αγοραστούν κρατικά ομόλογα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη αγοράσει ελληνικά, ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα για να σταθεροποιηθούν οι αγορές.

Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου επιμένουν στο ζήτημα της ανάπτυξης στην Ελλάδα με έμφαση στον τουρισμό και στη γεωργία. Επίσης πιστεύουν ότι η Ελλάδα, θα αυξήσει τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

"Μερικές φορές υποτιμούμε τις δυνατότητες που έχουμε», είπε ο κ. Παπανδρέου. Τα μέτρα που πήραμε βοήθησαν την Ελλάδα στην αύξηση των εσόδων κατά 5,5% πέρυσι».
Ανάμεσα στους κορυφαίους της παγκόσμιας οικονομίας που έχουν συγκεντρωθεί στο Νταβός, υπάρχει διάσταση απόψεων για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα.
Ορισμένοι υποστηρίζουν να γίνει μια αναδιάρθρωση όσο το δυνατόν συντομότερα. Άλλοι πιστεύουν ότι η αναδιάρθρωση μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στις αγορές και να δημιουργήσει μεγαλύτερη κρίση.
Γι α το ευρώ οι New York Times αναφέρουν ότι δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα μια συγκεκριμένη στρατηγική για τη σωτηρία του ευρώ. Στην ευρωζώνη είναι αποφασισμένοι γι αυτό αλλά κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει τον τρόπο. Ο ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες της ΕΕ δήλωναν στο Νταβός την ακλόνητη θέληση τους να ξεπεραστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα.
Οι New York Times αναφέρουν την δήλωση της Ανκελα Μέρκελ ότι το ευρώ "είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα» κι αν δεν σταθεί στα πόδια του θα αποτύχει και η Ευρώπη. 
Επικαιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: