ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.2.11

Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΓΑΠ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΡΑΜΑΤΟΣ

Σοσιαλιστική Διεθνής: Η προοπτική για πολιτική αλλαγή έλειπε από το μήνυμα του Χ. Μουμπάρακ... αλλά εμείς δεν τον διαγράφουμε
Η προοπτική της πολιτικής αλλαγής που θα σήμαινε την άρση όλων των περιορισμών για τη διεξαγωγή ελεύθερων και τίμιων προεδρικών εκλογών, έλειπε από τον λόγο που εκφώνησε ο πρόεδρος του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NDP) Χόσνι Μουμπάρακ, όπως έλειπε και από την πολιτική ζωή της Αιγύπτου, επισημαίνει η Σοσιαλιστική Διεθνής με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή (ΣΣ. Δηλ. ρε Γιωργάκη μέχρι τώρα οι εκλογές που έκανε ο Μουμπάρακ δεν ήταν "ελεύθερες και τίμιες")....
...


Παράλληλα, εκτιμά ότι το μήνυμα του Χ. Μουμπάρακ δεν παρείχε μια ξεκάθαρη προοπτική για πολιτική, κοινωνική και οικονομική αλλαγή, και εκφράζει την αλληλεγγύη της στις δημοκρατικές δυνάμεις και το λαό τις Αιγύπτου στην επίτευξη του κοινού οράματος για έναν κόσμο πιο ελεύθερο και δίκαιο.


«Η Σοσιαλιστική Διεθνής ανέμενε ένα μήνυμα από τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ προς τον λαό της Αιγύπτου, το οποίο θα παρείχε ένα ξεκάθαρο «μονοπάτι» για αλλαγή, πολιτική, κοινωνική και οικονομική», αναφέρει η Σοσιαλιστική Διεθνής σε τοποθέτησή της υπό τον τίτλο: «Για μια νέα πορεία στην Αίγυπτο».



Εκτιμά δε ότι η πολιτική αλλαγή απαιτείται για να διασφαλίσει ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, χωρίς αποκλεισμούς και σύγχρονο κράτος που θα βασίζεται στον σεβασμό των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του λαού.



Σε αυτό το πλαίσιο, η Σοσιαλιστική Διεθνής υποστηρίζει ότι εν όψει των προγραμματισμένων για τον Σεπτέμβριο προεδρικών εκλογών, «πολιτική αλλαγή σημαίνει την άρση όλων των περιορισμών για τη διεξαγωγή ελεύθερων και τίμιων εκλογών, με ίσες ευκαιρίες για όλους τους υποψήφιους, με εγγυήσεις για το δικαίωμά τους στη συμμετοχή και την προεκλογική εκστρατεία, την ελευθερία του συνέρχεσθαι, την ελευθερία των ΜΜΕ, την παρουσία εθνικών και διεθνών παρατηρητών και όλων των απαραίτητων μηχανισμών που διασφαλίζουν μια ελεύθερη ψήφο όπως σε κάθε κανονικό, δημοκρατικό κράτος».



«Αυτό έλειπε από τον λόγο του προέδρου Μουμπάρακ, όπως έλειπε και από την πολιτική ζωή της Αιγύπτου», υπογραμμίζει.



Παράλληλα, τονίζεται ότι για τη Σοσιαλιστική Διεθνή επιτυχία σημαίνει «αλλαγή» που σέβεται τις ανθρώπινες ζωές, που είναι ειρηνική, που αναγνωρίζει όλες τις πλευρές και που οδηγεί σε υπεύθυνη δημοκρατική διακυβέρνηση.



Σημειώνει ακόμη ότι στην περίπτωση της Αιγύπτου, η οποία έχει έναν ρόλο-κλειδί ως συνέταιρος της διεθνούς κοινότητας -συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας Διεθνούς- όσον αφορά στην προσπάθεια για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, είμαστε πεπεισμένοι ότι τα οφέλη σε δημοκρατία και ελευθερίες θα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη σταθερότητα.



Και εντοπίζει ότι: «Το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NDP) δεν ανταποκρίθηκε στην υπόσχεσή του προς το λαό και από τις αλλαγές που απαιτούνται σήμερα θα προκύψει ακόμα περισσότερη ειρήνη και ασφάλεια σε αυτό το μέρος του κόσμου».



Ακόμη, η Σοσιαλιστική Διεθνής εκτιμά ότι «υπάρχει ένα κοινό νήμα, μια κοινή προσδοκία σε όλη την περιοχή, η οποία μπορεί να βρεθεί στο σημερινό αγώνα για εκδημοκρατισμό», συμπληρώνοντας ότι «ζούμε ξανά τους ίδιους αγώνες που δόθηκαν σε άλλα μέρη του κόσμου για δημοκρατία, πολιτικά δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες».



Παράλληλα, η Σοσιαλιστική Διεθνής διαμηνύει ότι στέκεται δίπλα στις δημοκρατικές δυνάμεις (ΣΣ. Πως είναι δυνατόν ρε Γιωργάκη να στέκεσαι δίπλα στις δημοκρατικές δυνάμεις και τους διαδηλωτές και ταυτόχρονα να είσαι και δίπλα στον Μουμπάρακ; Τα πάντα όλα και παντού είσαι;) και τους πολίτες της Αιγύπτου στην επίτευξη ενός κοινού οράματος ενός κόσμου πιο ελεύθερου και δίκαιου, όπου οι ανθρώπινες, χωρίς αποκλεισμούς και δημοκρατικές κοινωνίες μπορούν να «ανθίσουν».



«Όπως σε τόσες άλλες σημαντικές στιγμές στην ιστορία, η αλληλεγγύη έχει να διαδραματίσει έναν καταλυτικό ρόλο στα σημερινά γεγονότα σε αυτό το σημείο του κόσμου. Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα πρέπει να αγκαλιάσει αυτή τη στιγμή και να παίξει το ρόλο της στο πλευρό του λαού της Αιγύπτου και ακόμα παραπέρα», τονίζει.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: