ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.5.11

Κι όμως, η επαναγορά χρέους ξεκίνησε!

Ποιος είπε ότι η επαναγορά του χρέους προγραμματίζεται; Μια απλή ματιά στις τελευταίες κινήσεις του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) αρκεί για να πείσει ότι ...ξεκίνησε κιόλας! Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τις τελευταίες συναλλαγές του ΟΔΔΗΧ, τα κεφάλαια που αντλούνται από τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων που γίνονται αυτόν τον καιρό, αξιοποιούνται κατά τον εξής τρόπο: Αγοράζονται ομολόγα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία λήγουν τώρα, με χαμηλότερο επιτόκιο. Έτσι, το ελληνικό δημόσιο, επαναγοράζει μέρος του χρέους του και μάλιστα σε μάλλον χαμηλότερες τιμές. Για παράδειγμα, προσφάτως, αγοράσθηκε χρέος ύψους 3 δισ ευρώ, το οποίο είχε εκδοθεί με επιτόκιο 6%. Για να γίνει αυτό δαπανήθηκαν περί τα 2,5 δισ ευρώ, και η συναλλαγή έγινε με επιτόκιο 4%.
Από αυτή την κίνηση, η οποία χρηματοδοτήθηκε με κεφάλαια που αντλήθηκαν από τις έντοκες εκδόσεις των τελευταίων μηνών, το κράτος υπολογίζεται ότι κέρδισε "καθαρά" κάτι παραπάνω από 50 εκατ ευρώ, ενώ παράλληλα "έσβησε" κι ένα χρέος ύψους 3 δισ. Βεβαίως, οι κινήσεις αυτές είναι μικρής κλίμακας και παίζουν περισσότερο ψυχολογικό ρόλο, παρά ουσιαστικό. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο αποτελούν ένα καλό δείγμα γραφής για το τι ακριβώς έχουν κατά νου στο οικονομικό επιτελείο και τι θα ήθελαν ή τουλάχιστον σχεδιάζουν να κάνουν σε μεγαλύτερη κλίμακα, αν είχαν τη σχετική δυνατότητα ή αν την αποκτήσουν στο κοντινό μέλλον.
Μένει να φανεί στην πράξη βεβαίως αν θα αποκτήσουν ποτέ και τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τα σχέδια αυτά ή απλώς θα περιορισθούν σε μικρής κλίμακας παρεμβάσεις. Πάντως, το παιχνίδι της επαναγοράς του χρέους, κάπως έτσι παίζεται και διεθνώς, ακόμα κι από χώρες οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ανάλογα με τα ελληνικά.

newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: