ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.7.11

Τάδε έφη...Βενιζέλος!

Αιφνιδιαστική αφαίρεση από τη Βουλή κάθε δυνατότητας να κυρώνει με νόμο τις ιδιωτικοποιήσεις καταγγέλλει σε σχετική ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.
Όπως αναφέρει, ο κ. Βενιζέλος «αφαίρεσε τελευταία στιγμή πριν από την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου οποιαδήποτε δυνατότητα της Βουλής να κυρώνει με νόμο τις ιδιωτικοποιήσεις που θα κάνει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».
«Δηλαδή», συμπεραίνει, «δημόσια περιουσία τεράστιας αξίας, θα πουληθεί με στόχο έσοδα τουλάχιστον 50 δισ.ς ευρώ, χωρίς προηγούμενη σχετική έγκριση της Βουλής».
Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει τα ακόλουθα:
Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε για συζήτηση στην Βουλή (άρθρο 3 παρ 10) αναφερόταν «οι συμβάσεις αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου μπορεί να κυρώνονται με νόμο». Όμως στο τελικό κείμενο που τέθηκε για ψηφοφορία η συγκεκριμένη φράση αφαιρέθηκε. Οπότε η Βουλή δεν θα έχει ούτε καν αυτή την περιορισμένη δυνητική εμπλοκή. Η αλλαγή αυτή είναι εκτός από αιφνιδιαστική, σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του ίδιου του κ.Υπουργού, αλλά και με την αιτιολογική έκθεση που συνόδευε το νομοσχέδιο καθώς και με την κριτική της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στον τύπο (12 Ιουνίου) για τις ιδιωτικοποιήσεις είχε δηλώσει: «καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει – ας μην το κρύβουμε – και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. ʼρα μόνο με τη Βουλή και τη μορφή νόμου λύνονται τα θέματα αυτά». Επίσης, στην αιτιολογική έκθεση του εφαρμοστικού για το Μεσοπρόθεσμο αναφερόταν «είναι σημαντικό για λόγους πλήρους διαφάνειας και έντονου δημοσίου συμφέροντος να υπάρχει η νομοθετική πρόβλεψη να κυρώνει η Βουλή με νόμο τις συμβάσεις αξιοποίησης».
Ερωτάται ο κ. υπουργός:
- Ποια είναι τελικά η θέση του κ. υπουργού και της κυβέρνησης για την εμπλοκή και το ρόλο της Βουλής στις τελικές αποφάσεις για την πώληση της δημόσιας περιουσίας
- Για ποιο λόγο από την αρχική θέση ότι οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να γίνονται μόνο μέσω της Βουλής και με μορφή νόμου, πέρασε στην άποψη ότι μερικές φορές μπορεί να κυρώνονται με νόμο, για να καταλήξει στο τελικό ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσουν χωρίς καμία ουσιαστική εμπλοκή της Βουλής;


Δεν υπάρχουν σχόλια: