ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.9.11

Ανέβασε τον ΦΠΑ για να τον κατεβάσει στη ΔΕΘ ο παχύδερμος Μπεν???

Μειώσεις ΦΠΑ – συντελεστών παίζουν στο «καλάθι» της ΔΕΘ
Υπό τη σκιά της έντασης η οποία δημιουργήθηκε στις σχέσεις κυβέρνησης – τρόικας και οδήγησε στην αποχώρηση των ελεγκτών από την Αθήνα, το οικονομικό επιτελείο βάζει τις επόμενες ημέρες τις τελευταίες «πινελιές» στο σχέδιο ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Μια ΔΕΘ η οποία θα γίνει σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, λόγω των επώδυνων μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, αλλά και αυτών που έπονται λόγω των πιέσεων που ασκεί ήδη η τρόικα, αφού όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις έχουν «βαλτώσει», οι αποκρατικοποιήσεις έχουν «παγώσει», ενώ το «χάσμα» μεταξύ των δυο πλευρών έχει μεγαλώσει από τη «μαύρη τρύπα» του 1,7 δισ. ευρώ που υπάρχει στον προϋπολογισμό, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία καθώς σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς οι αποκλίσεις ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό η πιο «φτωχή» ΔΕΘ της Μεταπολίτευσης δεν θα κρύβει εκπλήξεις, πέρα από κάποιες υποσχέσεις ίσως για ελαφρύνσεις στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, αφού στην ομιλία του ο πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη και σε μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας.
Για το λόγο άλλωστε αυτό και τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, όπως επεσήμανε στη «Ν» κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, φέρονται αποφασισμένα να μην υποχωρήσουν σε διεκδικήσεις που θα αποτελέσουν τροχοπέδη στη δημοσιονομική εξυγίανση και την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η πολιτική των μεταρρυθμίσεων είναι η μόνη υπεύθυνη πολιτική για την αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων. Δεν σταματάμε και δεν ενδίδουμε στις πιέσεις κοντόφθαλμων πολιτικών σκοπιμοτήτων».
Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η αναφορά του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, «προχωράμε ασυμβίβαστα».
Στο πλαίσιο αυτό τα κυβερνητικά σχέδια ουσιαστικά δεν περιλαμβάνουν «πακέτο» παροχών καθώς, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, οι αντοχές της οικονομίας δεν το επιτρέπουν και υπάρχουν δεσμεύσεις έναντι της Ε.Ε. που πρέπει να υλοποιηθούν, όπως η μείωση του ελλείμματος και του χρέους, αλλά πρώτα απ’ όλα η επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών που είναι μια από τις βασικές παραμέτρους για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις που θα συμβάλουν στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, πρωτίστως όμως στη μείωση της ανεργίας που τείνει να γίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.
Παρεμβάσεις στη φορολογία
Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στις παρεμβάσεις που θα γίνουν τόσο στην άμεση, όσο και στην έμμεση φορολογία, μέσω του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, το σχέδιο του οποίου θα κατατεθεί στη Βουλή μαζί με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2012.
Οι αλλαγές θα είναι ριζικές αφενός μεν στη φορολογία εισοδήματος νομικών και φυσικών προσώπων, αφετέρου δε στη φορολογία κεφαλαίου, ενώ το «πακέτο» θα περιλαμβάνει μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
Οι μεταρρυθμίσεις ωστόσο που σχεδιάζονται περιλαμβάνουν και νέες περικοπές στις φοροαπαλλαγές νομικών και φυσικών προσώπων που πλέον δεν έχουν κοινωνικό και οικονομικό αντίκρισμα, αλλά επίσης και τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρηματικών κερδών από το 20% στο 15%, χωρίς να αποκλείεται και μείωση των συντελεστών των φυσικών προσώπων για την ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς και την επαναφορά του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ, αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ στο 19%, ενώ θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση όλες οι επιβαρύνσεις στη φορολογία των ακινήτων.
Εισόδημα ελεύθερων επαγγελματιών
Στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι ακόμη η καθιέρωση νέων αντικειμενικών κριτηρίων και τεκμηρίων για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κλείσιμο των παραθύρων στο «πόθεν έσχες», ενώ θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα συγχώνευσης ή και κατάργησης των περισσοτέρων ΔΟΥ αφού το σχέδιο προβλέπει να καταργηθούν οι περισσότερες από τις 289 που υπάρχουν σήμερα, με στόχο την «εξοικονόμηση» περίπου 3.000 υπαλλήλων και την αξιοποίησή τους στο ελεγκτικό έργο.
Επανεξετάζεται η φορολογία στα ακίνητα και την οικοδομή
Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει μέτρα για την «τόνωση» της κτηματαγοράς.
Ο υπουργός Οικονομικών έχει ήδη δώσει εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, που έχουν αναλάβει να καταρτίσουν το πλαίσιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, να εξετάσουν από μηδενική βάση το θέμα όλων των φόρων γύρω από την οικοδομή, όπως του φόρου μεταβίβασης (ΦΜΑ), του ΦΠΑ αλλά και του ΦΠΑ των υλικών, με στόχο να δοθούν κίνητρα ώστε να ανακάμψει ο κλάδος.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι όσον αφορά το Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων, οι συντελεστές που σήμερα επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι 8% και 10%, ενώ επί του φόρου επιβάλλεται και πρόσθετο τέλος 3%, με στόχο την οικονομική ενίσχυση των δήμων.
Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε τους μεγαλύτερους συντελεστές στην Ευρωπαϊκή Ενωση (το Βέλγιο έχει 5% – 12,5% και η Ιταλία 10%), ενώ αντίθετα, στην Αυστρία ο φόρος μεταβίβασης είναι 3,5%, στην Πορτογαλία 1% – 6%, στην Ιρλανδία 1% – 2% και στη Νορβηγία και στη Βουλγαρία 2,5%.
Στο «μικροσκόπιο» θα μπει και ο ΦΠΑ στα ακίνητα, ακολουθώντας τη συνολική παρέμβαση στο μέτωπο του ΦΠΑ, αφού συντελεστής 23% δεν συναντάται πουθενά αλλού, ενώ όσες από τις χώρες αποφάσισαν να εντάξουν τις αγοραπωλησίες ακινήτων στο καθεστώς ΦΠΑ φρόντισαν να διατηρήσουν χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές για τις ανακαινίσεις.
«Φακέλωμα» και για τις καταθέσεις εξωτερικού
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στη ΔΕΘ δεν θα παραλείψει να αναφερθεί στον «αγώνα» που κάνει το οικονομικό επιτελείο να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και ότι με το νέο καθεστώς θα εμπλουτίζεται το υπάρχον «οπλοστάσιο».
Η πολιτική άλλωστε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει το «φακέλωμα» της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης όλων των φορολογουμένων, επέκταση της χρήσης των ταμιακών μηχανών σε όλους τους επιτηδευματίες και κατάρτιση περιουσιολογίου για όλα τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ΑΦΜ.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στην ανταλλαγή πληροφοριών με άλλα κράτη και τη συλλογή των αναγκαίων στοιχείων για τον εντοπισμό των καταθέσεων Ελλήνων στο εξωτερικό προκειμένου να ελεγχθεί η πηγή προέλευσης των εισοδημάτων.
Επίσης θα εφαρμοστούν στοχευμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις με βάση ανάλυση κινδύνου που στηρίζεται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως η νομική μορφή, η κατηγορία των τηρουμένων βιβλίων και στοιχείων και οι δαπάνες.
Από την άλλη πλευρά σχεδιάζεται όπως ειδικό σώμα αναλάβει τον έλεγχο των φυσικών προσώπων και επωνύμων με μεγάλη εισοδηματική και περιουσιακή επιφάνεια και πολυτελή τρόπο διαβίωσης.
Οι στόχοι του ΄12
Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, όπως αναμένεται να επισημάνει και ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, όπου θα δώσει το στίγμα της οικονομικής πολιτικής του επομένου έτους, θα έχει ξεκάθαρους στόχους οι οποίοι είναι οι εξής:
1. Δημοσιονομική εξυγίανση
2. Προώθηση μεταρρυθμίσεων
3. Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας
4. Ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας
5. Ενίσχυση της απασχόλησης
6. Ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ – gkouros@naftemporiki.gr
ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: