ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.9.11

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ.



Μετά τη δημοσίευση της ανάρτησής μας , με τίτλο
ΤΕΡΜΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ TΩΝ BLOGGERS!!! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!  μόλις χθες λάβαμε, στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στην ανοικτή επιστολή μας  που από 9 Ιουλίου είχαμε δημοσιεύσει και είχαμε αποστείλει στην προσωπική του σελίδα.
Διαβαστε την απάντησή του:
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
& Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Αξιότιμοι κύριοι,
Διάβασα με προσοχή και ενδιαφέρον την ανοικτή επιστολή που μου απευθύνετε. Αντιπαρέρχομαι τα όσα αναφέρονται σε αυτή περί τρομοκρατίας των πολιτών.
Θα πρέπει να επαναλάβω και προσωπικά σε εσάς όσα δημόσια έχω υποστηρίξει περί της απόλυτης προστασίας της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, όπως αυτή κατοχυρώνεται από το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και από τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες.
Με μια προσεκτική ανάγνωση της δημόσιας τοποθέτησης μου γίνεται αντιληπτό ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πληγεί το δικαίωμα του πολίτη στην επικοινωνία, στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, στην άσκηση κριτικής, στην προβολή θέσεων και απόψεων σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που προάγουν και ενισχύουν το γόνιμο διάλογο σε μια δημοκρατική κοινωνία.
 Στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι η προστασία του πολίτη από ανώνυμες διαδικτυακές επιθέσεις που θίγουν τη τιμή, την αξιοπρέπεια, τη δική του και της οικογενείας του, εξοντώνουν ηθικά και κοινωνικά πολίτες φτάνοντας ακόμη και σε απειλές κατά της ζωής.
Όπως ήδη έχω ανακοινώσει η αρμόδια Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο Υπουργείο θα κινηθεί στο παραπάνω πλαίσιο με σκοπό την προστασία του πολίτη από εγκλήματα που διαπράττονται μέσω διαδικτύου, χωρίς βέβαια να τίθενται σε αμφισβήτηση η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.
Ας περιμένουμε τις προτάσεις της Επιτροπής οι οποίες θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο ώστε να προωθηθούν τελικά ρυθμίσεις που θα προστατεύουν και τους πολίτες, ιδιαίτερα του νέους αλλά και θα ενισχύουν την αξιοπιστία και εγκυρότητα των ίδιων των Blogs. Τότε με ενδιαφέρον θα περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.


Απαντάμε λοιπόν στον κ. Υπουργό με ανοικτή επιστολή μας, εδώ τα παρακάτω:

Κύριε Υπουργέ
Κατ' αρχάς σας ευχαριστούμε που  μπήκατε στον κόπο να μας απαντήσετε στην παραπάνω ανοικτή επιστολή μας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η απάντησή σας αυτή ήταν προγραμματισμένη και δόθηκε συμπτωματικά και όχι αναγκαστικά, μετά τη δημοσίευσή μας της απάντησης που λάβαμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επί των ίδιων ερωτημάτων που θέσαμε και σε σας.
Μας διαβεβαιώνετε ότι διαβάσατε με προσοχή και ενδιαφέρον την ανοικτή επιστολή μας και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πληγεί το δικαίωμα του πολίτη στην επικοινωνία, στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, κλπ.κλπ.
Παρ' όλα αυτά επιμένετε στη διατήρηση της Επιτροπής που συστήσατε με στόχο της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας όπως λέτε την προστασία του πολίτη από ανώνυμες διαδικτυακές επιθέσεις που θίγουν τη τιμή, την αξιοπρέπεια, τη δική του και της οικογενείας του, εξοντώνουν ηθικά και κοινωνικά πολίτες φτάνοντας ακόμη και σε απειλές κατά της ζωής.

Κύριε Υπουργέ
Θεωρούμε ότι δεν διαβάσατε με προσοχή την επιστολή μας ούτε κατανοήσατε τα ερωτήματά μας αφού δεν απαντάτε σ' αυτά αλλά υπεκφεύγετε με ασαφείς και αόριστες διαβεβαιώσεις, που καμία ασφάλεια δικαίου παρέχουν για την ελευθερία της έκφρασης του λόγου στο διαδίκτυο, για τους εξής λόγους:

1) Όπως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ρητά μας ενημέρωσαν, η ευρωπαϊκή οδηγία  ορίζει ότι τα κράτη μέλη δεν επιτρέπεται να αίρουν την προστασία των δεδομένων παρά μόνον όταν πρόκειται για τη διενέργεια ερευνών ποινικού χαρακτήρα ή για τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας, της εθνικής άμυνας και της δημόσιας ασφάλειας. Ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να θεσπιστεί μόνον όταν αποτελεί «αναγκαίο, κατάλληλο και ανάλογο μέτρο στο πλαίσιο της δημοκρατικής κοινωνίας».Προκειμένου να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των δεδομένων επικοινωνίας για λόγους διερεύνησης, διαπίστωσης και δίωξης σοβαρών αδικημάτων, η οδηγία θεσπίζει ένα σύστημα φύλαξης δεδομένων.

2) Στα σοβαρά αδικήματα κ. Παπαϊωάννου δεν περιλαμβάνονται πουθενά στην Ευρώπη και Αμερική, (εκτός σε απολυταρχικά και αντιδημοκρατικά καθεστώτα ίσως) αδικήματα εκτός του κακουργηματικού πεδίου και μάλιστα δεν περιλαμβάνται οι προσβολές της τιμής και της αξιοπρέπειας, που για τους ενεργούς πολίτες μπορεί να είναι απλή οξεία κριτική αλλά για τους κρινόμενους πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα μπορεί να θεωρηθούν εξυβρίσεις και συκοφαντικες δυσφημήσεις και με τη δύναμη του ισχυρού όπως όλοι γνωρίζουμε θα μπορούν αυτοί να σύρουν στα δικαστήρια τους αδύναμους ιδιώτες αλλά ενεργούς πολίτες και χρήστες του διαδικτύου!
ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΜΩΣΗ τότε ποιό είναι;

3) Αποτελεί αυτό «αναγκαίο, κατάλληλο και ανάλογο μέτρο στο πλαίσιο της δημοκρατικής κοινωνίας;», όπως η ευρωπαϊκή οδηγία επιβάλλει; Μα ποιοί είναι αυτοί οι bloggers και πόσοι είναι άραγε που εξυβρίζουν και προσβάλλουν ιδιώτες πολίτες και μάλιστα ...νέους, όπως εσείς λέτε... που να χρειάζεται να θεσπισθεί νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του "φαινομένου";
Μία νομοθετική ρύθμιση έρχεται και επιβάλλεται για να ρυθμίσει το συνήθως συμβαίνον σε μία εποχή λόγω των κοινωνικών συνθηκών κι όχι την εξαίρεση. Δεν θεσπίζονται νόμοι για τις εξαιρέσεις αλλά γι' αυτά που πλέον χρειάζονται ρύθμιση γιατί έχουν γίνει καθεστώς και συνήθης πραγματικότητα και έχουν ξεπεράσει τα προηγούμενα συμβαίνοντα και δεδομένα.
Σήμερα λοιπόν αυτό που είναι σύνηθες και έχει γίνει πλέον καθημερινότητα είναι η αντίδραση των ενεργών πολιτών και η οξεία κριτική τους στους πολιτικούς που όλοι συμφωνούμε ότι ευθύνονται στην πλειοψηφία τους για τη σημερινή μας κατάντια. Νομίζετε ότι πρέπει να ρυθμιστεί με νόμο και να τιμωρείται όποιος κατά τη βούληση του εκάστοτε πολιτικά κρινόμενου θεωρείται ότι εξυβρίζει ή συκοφαντεί, όταν κάνει αποκαλύψεις για το βίο και την πολιτεία του;
Τα δημόσια πολιτικά πρόσωπα πρέπει να ανέχονται και να υφίστανται την κριτική των πολιτών ακόμη και την οξεία.

4) Όσον αφορά τις απειλές κατά της ζωής γι’ αυτές όπως καλύτερα όλων γνωρίζετε δεν χρειάζεται θέσπιση διατάξεων αφού ήδη γι’ αυτές, εφόσον άπτονται του κακουργηματικού πεδίου, προβλέπεται η άρση του απορρήτου από το ισχύον νομοθετικό καθεστώς σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο.

5) Δεν μας πείθετε λοιπόν ότι στόχος σας είναι η προστασία των νέων ειδικά πολιτών από άδικες διαδικτυακές επιθέσεις που θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια κλπ. αυτών και της οικογενείας τους για τον απλούστατο λόγο: ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

6) Δεν απαντήσατε κ. Υπουργέ, στο σημαντικότατο, για μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα, ερώτημά μας, πώς επιτρέπετε στους ανώτατους εισαγγελείς της χώρας μας να παραβαίνουν την ευρωπαϊκή οδηγία και να γνωμοδοτούν κόντρα σ' αυτήν και ειδικά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Κατσιρώδης και μετά την κύρωσή της με νόμο του κράτους μας (ν. 3917/2011);
Είναι σαφές και το έχουμε ξανακαταγγείλει ότι αφού σήμερα και εσείς δεν αρνείστε (πώς θα μπορούσατε άλλωστε;!) ότι το απόρρητο ισχύει στο διαδίκτυο, τότε μέχρι να φτιάξετε  νόμο για τη φίμωσή μας γιατί δεν φροντίζετε τουλάχιστον να εφαρμόζονται οι ισχύοντες σήμερα νόμοι του Κράτους και μάλιστα από τους ανώτατους εισαγγελείς του;;

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ κ. ΚΑΤΣΙΡΩΔΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΚΟΝΤΡΑ Σ' ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ!

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Εάν κάποιο κράτος μέλος ψηφίσει νομοθεσία που να αντιβαίνει στις αρχές της οδηγίας περί απορρήτου στο Διαδίκτυο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. .»!!!!!!

ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ AΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
Δηλώνουμε απερίφραστα προς την επιτροπή, τον υπουργό και όσους συνταχθούν νομοθετικά με πορίσματα, νομοσχέδια και νόμους που παραβιάζουν έστω και στο ελάχιστο την επαρκέστατη και όλως ειδική και συγκεκριμένη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία που προστατεύει κατά τρόπο απόλυτα ορισμένο την ανωνυμία στα blogs (ιστοχώρους) και στο διαδίκτυο 
θα καταθέσουμε εναντίον τους και μηνύσεις καθώς και ότι θα προσφύγουμε σε κάθε ημεδαπό και διεθνές όργανο με σκοπό την κατάργηση κάθε τέτοιου «νομοθετήματος» και την παραδειγματική ποινική και αστική ατομική τιμωρία τους.
Με τη δέουσα τιμή

Δεν υπάρχουν σχόλια: