ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.10.11

Φέουδο, προτεκτοράτο ή κράτος;;;


Η λέξη τρόικα είναι ρωσική. Και σημαίνει «έλκηθρο που το σέρνουν τρία ζώα». Τρόικα στην σημερινή εποχή είναι ή πολιτική ηγεσία η οποία αποτελείται από τρία πρόσωπα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια από το πολιτικό προσωπικό της, το οποίο σήμερα θέλει να μας σώσει . Δεν μας λέει όμως, από τι ή από ποιόν.

Φέουδο
: τμήμα γης που παραχωρούσε την εποχή της φεουδαρχίας ο κυρίαρχος ηγεμόνας σε έναν υποτελή του σε αντάλλαγμα της αφοσίωσης και των στρατιωτικών υπηρεσιών του .

Προτεκτοράτο
: Στο Διεθνές Δίκαιο ή την Πολιτική ο όρος Προτεκτοράτο (Protectorate) σημαίνει κάποια εδαφική κατοικήσιμη περιοχή που ελέγχεται (ή κυριαρχείται κατά διάφορους βαθμούς) από μία ή περισσότερες "προστατεύουσες", προστάτιδες (protecting) Δυνάμεις.

Και άλλες φορές προσδιορίζει συνήθως τη προστατευόμενη οντότητα, ενώ άλλες φορές, τη σχέση μεταξύ προστάτιδος και προστατευομένου.
Κράτος : είναι οργανωμένη πολιτική οντότητα που κατέχει καθορισμένη γεωγραφική περιοχή και αντιπροσωπεύει ένα πληθυσμό. Αυτά μπορεί να αντιστοιχούν σε εθνικά κράτη.

Ενα κράτος συνήθως περιλαμβάνει ένα σύνολο οργανισμών οι οποίοι έχουν τη δικαιοδοσία να φτιάχνουν τους κανόνες ( σύνταγμα,νόμους, κτλ), εκείνους οι οποίοι κυβερνούν τον πληθυσμό μίας κοινωνίας μέσα σε συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια.

Το κράτος έχει κυβέρνηση, νόμους και αναγνωρισμένη κυριαρχία. Κράτος στα αρχαία Ελληνικά σήμαινε δύναμη.

Ας γνωρίσουμε κάποιους από τους ηγέτες μας μετά την μεταπολίτευση, συγχρόνως κάποιων ομόρων κρατών, και να αντιπαραβάλουμε-συγκρίνουμε τις εθνικές τους πολιτικές .

Βέβαια είναι πάρα πολλοί οι ηγέτες τους οποίους θα έπρεπε να αναφέρω, όμως λόγω χώρου, θα αρκεστώ σε λίγα φωτεινά χαρακτηριστικά παραδείγματα .

Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
1907 – 1998

Κορυφαίος έλληνας πολιτικός, με καθοριστική συμβολή στον οικονομικό και πολιτικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Το σπουδαιότερο επίτευγμά του είναι η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Καραμανλής δεν δίστασε να εθνικοποιήσει μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (Ολυμπιακή, Εμπορική), όταν οι περιστάσεις το επέβαλαν, με αποτέλεσμα κάποιοι κύκλοι των βιομηχάνων να τον κατηγορήσουν για σοσιαλμανία.

Στην εξωτερική πολιτική, η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, τα διπλωματικά ανοίγματα τις γειτονικές κομμουνιστικές χώρες και τη Μόσχα καταγράφονται στο ενεργητικό του.

Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
1919-1996

Γεννηθηκε στις 5 φεβρουαρίου του 1919 στην Χίο και ήταν γιος του Γεωργίου παπανδρέου, του πρωθυπουργού και γέρου της δημοκρατίας μας, και της Σοφίας Μινέικο.
Το 1923 η οικογένεια Παπανδρέου επιστρέφει στην Αθήνα μετά από ένα χρονικό διάστημα παραμονής στη Λέσβο, όπου ο Γεώργιος εκλεγόταν βουλευτής .
Μόλις αποκαθίσταται η δημοκρατία στην Ελλάδα το 1974, επιστρέφει απο την εξορία, και στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, ιδρύει το Πανελλήνιο σοσιαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΟΚ), του οποίου γίνεται πρόεδρος (Το ΠΑΣΟΚ συνυπάρχει εκείνη την εποχή με την ΕΚ και με άλλα σοσιαλδημοκρατικά και κεντρώα κόμματα).
Ο πατέρας του έχει πεθάνει κατα την διάρκεια της δικτατορίας .
Η πολιτική του στα Εθνικά θέματα συνοψίζεται στα παρακάτω αποφθέγματα :
. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες
.. Βυθίσατε το χόρα

Γ.Α. Παπανδρέου
«ναι στο σχέδιο Ανάν» .
Δήλωσε, «Τώρα που έχει έρθει η ώρα της κρισιμότερης απόφασης της σύγχρονης ιστορίας μας, η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη συνεπής στις αρχές, τους αγώνες και τις παραδόσεις μας λέει το «ναι».

Το «ναι» στο κοινό μέλλον των δύο κοινοτήτων, το «ναι» στην κοινή συμβίωση, το «ναι» στην ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέει «ναι» στη συνεργασία και «όχι» στο διχασμό, λέει «ναι» στην προοπτική και «όχι» στη στατικότητα» είπε ο κ. Παπανδρέου .

Ο κυπριακός λαός όμως, με δημοψήφισμα, είπε «ΟΧΙ» στο σχέδιο Ανάν.

Τάσσος Παπαδόπουλος

«Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «Κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα».
«Το ιστορικό διάγγελμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου για το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004».

Νταβίντ Μπεν - Γκουριόν

Έχοντας πρωτοστατήσει στον αγώνα για την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, το Μάιο του 1948 ο πολωνικής καταγωγής Νταβίντ Μπεν - Γκουριόν έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους.Όταν ξέσπασε ο Α` Παγκόσμιος Πόλεμος, απελάθηκε από τις οθωμανικές Αρχές εκτός της γης της Παλαιστίνης.

Γκόλντα Μέιρ

To 1946, πριν από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, όταν οι βρετανικές αρχές κατοχής φυλάκισαν την ηγεσία της εβραϊκής κοινότητας, η Μέιρ αντικατέστησε τον Μοσέ Σαρέτ στην κεφαλή του πολιτικού τμήματος της Εβραϊκής Ομοσπονδίας, τον ανώτατο εβραϊκό σύνδεσμο με τους Βρετανούς.Κατά την παραμονή της στη διοίκηση της Εβραϊκής Ομοσπονδίας, η Μέιρ συνέβαλε στη συγκέντρωση κονδυλίων από τις ΗΠΑ, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, και έγινε από τις αποτελεσματικότερες εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Γκόλντα Μέιρ γεννήθηκε στην Ουκρανία το 1898 και σε ηλικία οκτώ ετών μετανάστευσε με την οικογένειά της στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, από όπου έφυγε το 1921 με το σύζυγό της, για να εγκατασταθεί σε κιμπούτς της Παλαιστίνης. Απεβίωσε το Δεκέμβριο του 1978.

Γιτζχάκ Ράμπιν
Η ιστορική χειραψία που αντάλλαξε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιτζχάκ Ράμπιν με τον αρχηγό της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιασέρ Αραφάτ, στις 13 Σεπτεμβρίου του 1993, αφότου οι δύο ηγέτες είχαν "σφραγίσει" με την υπογραφή τους τη Διακήρυξη των Αρχών του Όσλο, σηματοδότησε την έναρξη των προσπαθειών για την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ο βραβευθείς, μαζί με τους Σιμόν Πέρες και Γιασέρ Αραφάτ, με Νόμπελ Ειρήνης για τη συμβολή τους στον αγώνα για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστου στις 4 Νοεμβρίου του 1995 στο κέντρο του Τελ Αβίβ.Λίγα λεπτά πριν πέσει νεκρός, τραγουδούσε σε συγκέντρωση ειρήνης στο Τελ Αβίβ .

Σιμόν Πέρες
Ο Σιμόν Πέρες γεννήθηκε στην Πολωνία το 1923. Στο Ισραήλ έφτασε σε ηλικία 11 ετών, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα είχε ήδη εγκατασταθεί εκεί ο πατέρας του.Το 1994 του απονεμήθηκε -μαζί με τον Ράμπιν και τον Αραφάτ- το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, για την οποία εργάστηκε συνεχώς και τα επόμενα χρόνια, μέχρι την ήττα των Εργατικών το 1996. Ένα χρόνο αργότερα, στην προεδρία του κόμματος εξελέγη ο Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος έφερε τους Εργατικούς και πάλι στην εξουσία το 1999.
Η αναφορά επιλεκτικά ηγετών, κάποιων ομόρων «κρατών», έγινε για να καταδείξω την διαφορά αντίληψης μεταξύ των, σε ότι αφορά «Εθνικό Θέμα».Πώς θεωρούν το κράτος τους, φέουδο, προτεκτοράτο ή κράτος ?.Η πολύτιμη και πολλές φορές με αγώνες κερδισμένη, ανεξαρτησία, είτε εδαφική, είτε οικονομική είναι χαρακτηριστικό ενός «κράτους» και αποτελεί μία έκ των κυρίων, ειδοποιό διαφορά από ένα φέουδο ή ένα προτεκτοράτο .

Χορστ Ράιχενμπαχ
επικεφαλής της "ομάδας δράσης" της ΕΕ

Την πεποίθησή του ότι, «οι Ελληνες θα τα καταφέρουν», εξέφρασε ο Γερμανός επικεφαλής της ομάδας δράσης της ΕΕ για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος έπιασε χθες δουλειά στην Αθήνα με στόχο να "ξεπαγώσουν" άμεσα κοινοτικά προγράμματα αξίας 7,7 δισ. ευρώ.

Φίλιπ Ρέσλερ
Γερμανός Υπουργός Οικονομίας
«Αναμένω από τις ίδιες τις ελληνικές εταιρείες να αναλάβουν ρόλο-πρότυπο»
δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό «ZDF».

Εν αναμονή της συνάντησης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, την Κυριακή στο Βερολίνο, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση και το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής την Πέμπτη.

Δηλώνει ο υπουργός οικονομίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης «δεν είμαι εγώ ο πρωθυπουργός, φορέας της νομιμοποίησης είναι ο πρωθυπουργός. Ότι πει ο κ. Παπανδρέου εγώ θα τον στηρίξω» .

Η Ευρώπη αποδεικνύεται ανίκανη να διαχειριστεί ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, και το τίμημα αυτής της ανικανότητος το πληρώνει ο Έλληνας εργαζόμενος, δυστυχώς με συνεργεία της ελληνικής κυβέρνησης .

Αυτό το άρθρο γράφτηκε με σκοπό, όχι να καταραφεί η δική μου άποψη αλλά η δική σας.

Τα σχόλια δικά σας αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες!


Δεν υπάρχουν σχόλια: