ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.10.11

ΛΕΤΕ ΟΙ "ΓΥΝΑΙΚΕΣ" ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ "ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ¨" ΣΤΟΥΣ ΝΤΙΝΤΙΔΕΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟ ΠΑΣΟΚ? Πέντε «αντάρτισσες» απειλούν το πολυνομοσχέδιο- Συναγερμός στην Κυβέρνηση


Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική της ομάδα υπό τον φόβο «πράσινων» απωλειών στην κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή την επόμενη Πέμπτη. Εν τω μεταξύ, με επιστολή του στο Newpost.gr, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας επισήμανε ότι ο ίδιος ουδέποτε έστειλε επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου, προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό για ενδεχόμενο καταψήφισης του άρθρου 37 από διψήφιο αριθμό «πράσινων» βουλευτών.


Ωστόσο, ήδη, αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί ανοικτά κατά συγκεκριμένων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου ενώ «κόκκινη γραμμή» για τους περισσότερους αποτελεί το άρθρο 37 περί συλλογικών συμβάσεων.
Στη λίστα των «επικίνδυνων» βουλευτών πρώτη φιγουράρει η Λούκα Κατσέλη.
Η κυρία Λούκα Κατσέλη εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στη διάταξη για τις συλλογικές συμβάσεις (άρθρο 37), δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσει ως έχει.
Την επιχείρηση να μεταπειστεί η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αφού οι δυό τους διατηρούν από παλιά, εκτός των άλλων και φιλικές σχέσεις.
Στο δρόμο που χάραξε η κυρία Κατσέλη, και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Γιαννακά, η οποία έχει εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις της στη διάταξη των συλλογικών συμβάσεων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ΚΟ δύσκολα θα μπορέσει να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος παραπέμποντας και στις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού.
«Έχω ακόμα στα αυτιά μου τη δήλωσή του Πρωθυπουργού, ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει Ινδία» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας στο Ράδιο 9 δήλωσε ότι αν δεν αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο, δεν θα το ψηφίσει.
Από τη πλευρά της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, τόνισε πως «διαπραγματεύεται» μαζί με άλλους συναδέλφους της τη τροποποίηση των άρθρων 37 και 31, χωρίς ωστόσο να εκφράσει ανοικτά την στάση που θα κρατήσει σε διαφορετική περίπτωση.
Ιδιαίτερα οξεία στην τοποθέτησή της, στο ΚΤΕ Εργασίας και Οικονομικών την Τρίτη ήταν και η κυρία Βάσω Παπανδρέου η οποία είπε ότι πριν η κυβέρνηση προχωρήσει σε απολύσεις και εφεδρείες, να καταργήσει «αύριο το πρωί τους 77 οργανισμούς που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια».
Ανέφερε, ακόμη, ότι το πολυνομοσχέδιο, αν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις, δεν μπορεί να περάσει, ενώ ζήτησε και ειδική φορολόγηση (με άλλα κριτήρια) για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες.
Την μη αλλαγή της νομοθεσίας για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ζήτησε η Άννα Νταλάρα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε εργοδοτική αυθαιρεσία, θα αποτυπωθεί στην ύφεση και θα μειώσει την ζήτηση. Επίσης, η κ. Νταλάρα έθεσε το ζήτημα πάταξης της φοροδιαφυγής «ακόμα και με χρήση τεχνογνωσίας εκ μέρους των ιδιωτών».
Στους «ύποπτους» για ανταρσία κατά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και η Μιλένα Αποστολάκη η οποία δήλωσε ότι «δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της κυβέρνησης κατώτερες των περιστάσεων, αλλά είναι λάθος και η συνταγή που ακολουθούμε».
Ενδεικτικό της αγωνίας και της αναστάτωσης που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο είναι η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΚΤΕ Εργασίας και Οικονομικών την Τρίτη, που προκάλεσε τους διαφωνούντες βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά μια μέρα μετά αναγκάστηκε σε αναδίπλωση μιλώντας για την ανάγκη συνεννόησης.

Θέμης Δαγκλής - newpost



πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποστολή με email Εκτύπωση
19- 20 Οκτώβρη όλοι στη 48ωρη απεργία. Κανείς στη δουλειά.
Δείτε το συννημένο »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέες και νέοι,

Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα.

Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λαιμητόμο.

Να ματαιώσουμε τα ακόμη χειρότερα που μας ετοιμάζουν για το 2012, το 2013, το 2014.

19- 20 Οκτώβρη όλοι στη 48ωρη απεργία. Κανείς στη δουλειά.

Τέλος στις θυσίες για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ.

Όλοι στους δρόμους.

Όλοι με το ΠΑΜΕ μπροστά να αντιπαλέψουμε με ψυχή και δύναμη την αντεργατική λαίλαπα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων και μεγαλοξενοδόχων και των εταίρων τους στην ΕΕ, οργανώνει ένα νέο, πιο βάρβαρο και πιο απάνθρωπο έγκλημα.

Με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή ενταφιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κι ό, τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Καταδικάζουν τα παιδιά μας στην ανεργία, στη φτώχεια, στην αμάθεια. Ξεπουλάν τη δημόσια περιουσία.

Θέλουν όλοι μαζί μισθούς Βουλγαρίας, νέες μαζικές απολύσεις, νέα βαριά χαράτσια, δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά εκ περιτροπής και ανασφάλιστη. Θέλουν δούλους στην υπηρεσία των μονοπωλίων.

Εργαζόμενοι , εργαζόμενες, νέοι και νέες,

Το ΠΑΜΕ σας καλεί την Τετάρτη 19 Οκτώβρη όλους και όλες στην Ομόνοια 11 π.μ. και πορεία στη Βουλή και συνεχίζουμε την Πέμπτη 20 του μήνα με περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές. Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, μαγαζί το μαγαζί, όλοι και όλες στον αγώνα.

Να βουλιάξει η Αθήνα, το Σύνταγμα, όλοι οι χώροι γύρω από την Βουλή. Οργανωμένα, συντονισμένα. Να πάρει ο λαός στα χέρια του τη ζωή του, να σταθεί όρθιος.

Τώρα αγώνας να ανατραπούν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Τώρα αγώνας για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αγώνας για ανατροπές στους συσχετισμούς δύναμης, ο λαός να αναδείξει τη δική του εξουσία.

Οκτώβρης 2011

Ανώνυμος είπε...

Ασκηση του ΝΑΤΟ στα σύνορα Λιθουανίας - Ρωσίας

Επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας, με το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης

Ακόμα πιο βαθιά γίνεται η εμπλοκή της Ελλάδας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με την ενεργό συμμετοχή σε ΝΑΤΟική άσκηση που γίνεται το διάστημα 1 - 12 Νοέμβρη 2011 στη Λιθουανία, στοχεύοντας ανοιχτά τη Ρωσία και τα συστήματα αντιβαλλιστικής - αντιαεροπορικής άμυνας που έχει εγκαταστήσει στο θύλακα της Αν. Πρωσίας (Καλίνινγκραντ - ρωσικό έδαφος που περιβάλλεται από τη Λιθουανία και την Πολωνία).

Συγκεκριμένα, η ΝΑΤΟική Δύναμη (Ταχείας) Αντίδρασης NRF (NATO Response Force), με την ευθύνη του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου στο Brunssum της Ολλανδίας, θα διεξαγάγει την άσκηση «Steadfast Juncture 2011» («κρίσιμη συγκυρία») στο πεδίο εκπαίδευσης Pabrade της Λιθουανίας, στα ρωσο-λιθουανικά σύνορα, δίπλα στο ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, ενώ θα επεκταθεί και σε γειτονικές χώρες. Το κατά τ' άλλα «αθώο» σενάριο της άσκησης, προβλέπει τη διεξαγωγή υπό το ΝΑΤΟ επιχείρησης αντιμετώπισης κρίσης και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας. Το ζητούμενο όμως για τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις είναι η πιστοποίηση των συστημάτων τους σε πραγματικό πεδίο ανάπτυξης.

Στην άσκηση, θα συμμετάσχει το NATOικό στρατηγείο χαμηλής ετοιμότητας της Θεσσαλονίκης (NDC-GR, πρώην Γ' Σώμα Στρατού). Μάλιστα, από ελληνικής πλευράς πρόκειται να δαπανηθεί για τις ανάγκες της άσκησης το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια ειδικών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν το εν λόγω στρατηγείο. Θα συμμετάσχουν ακόμα δυνάμεις του ΝΑΤΟ που εδρεύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και οι Λιθουανικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF) είναι το πρόπλασμα ενός ενιαίου ΝΑΤΟικού στρατού, που χρησιμοποιεί υψηλής τεχνολογίας συστήματα και συμπεριλαμβάνει χερσαίες μονάδες, αεροπορικές, ναυτικές και ειδικών επιχειρήσεων. Η συγκρότησή της αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής του NATO στην Πράγα το 2002. Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στις αποστολές και ασκήσεις της NRF από τη συγκρότησή της το 2003, με τη διάθεση κυρίως αερομεταφερόμενων δυνάμεων, αλλά και μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται πως η Ρωσία θεωρεί ως πρόκληση οποιαδήποτε ΝΑΤΟική άσκηση γίνεται τόσο κοντά στα σύνορά της, όπως είναι η περιοχή του Καλίνιγκραντ, όπου έχουν αναπτυχθεί βαλλιστικά βλήματα τακτικού πεδίου Iskander, αλλά και αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες S-400, ως απάντηση στην εγκατάσταση συστημάτων της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας σε ΝΑΤΟικές χώρες του βορρά και του νότου.

Η ελληνική εμπλοκή, με αφορμή και την παρούσα άσκηση, γίνεται σοβαρότερη και πιο επικίνδυνη για το λαό, καθώς το πολυεθνικό ΝΑΤΟικό Στρατηγείο Χαμηλής Ετοιμότητας (HQ-NDC/GR) της Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να αναλάβει και τη διοίκηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF) για το 2012, προβλέπεται να κατέχει πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ, για τα οποία η Ελλάδα ανέλαβε τη φύλαξη.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ