ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.10.11

ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 1466€!!!



Φαντάζει απίστευτη ιστορία. Δυστυχώς, όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Εν έτει 2011, εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης ένας ασθενής με τετραπληγία, η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο λόγω χρέους 1.466, 36 ευρώ σε ιδιώτη ο οποίος βγάζει το σπίτι τους στον πλειστηριασμό.
Ο 61χρονος Δημήτρης Καφέτσης αδυνατεί να αποπληρώσει τον οφειλέτη του αφού είναι κατάκοιτος και βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης λόγω ισχαιμικής εγκεφαλοπάθειας εδώ και δύο χρόνια. Η οικογένεια του πλέον ζει με περιορισμένο εισόδημα που δεν ξεπερνάει τα 500 ευρώ το μήνα.
«Έναν ανάπηρο άνθρωπο που να τον πάω;»
Η zougla.gr ήρθε σε επικοινωνία με την σύζυγο, την Καφετσή Αλεξάνδρα, και μας είπε ότι η ίδια δεν γνωρίζει από πού έχει προκύψει αυτή η οφειλή αφού λόγω της κατάστασης υγείας του άνδρας της δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του.
Προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον άνθρωπο που κρατάει την επιταγή στα χέρια του ώστε να καταλάβει τι έχει συμβεί και να βρεθεί μία μέση λύση. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό αφού το μόνο που κατάφερε ήταν να έρθει σε επαφή με τον δικηγόρο του, ο οποίος της ανέφερε ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού θα προχωρήσει κανονικά.
Και ήδη ήρθε αντιμέτωπη με την πρώτη απόπειρα πλειστηριασμού, λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 5 Οκτωβρίου 2011, η οποία ανεστάλη καθώς δεν βρέθηκε πλειοδότης για το ακίνητο.
Τι λέει ο Νόμος
Το σπίτι που έχει στην κατοχή της η οικογένεια Καφετσή βρίσκεται στους Θρακομακεδόνες και η αξία του ανέρχεται άνω των 300.000 ευρώ.
Με τον ισχύοντα νόμο προστατεύονται περί μη κατάσχεσης της μοναδικής κατοικίας του δανειοληπτών για χρέη σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια και του πρόσφατου ΠΔ για αναστολή των κατασχέσεων μέχρι του ποσού 200.000 ΕΥΡΩ έως το τέλος του έτους.
Αυτό όμως ισχύει για τις τράπεζες και εν γένει τα πιστωτικά ιδρύματα. Όχι για τις διαφορές μεταξύ ιδιωτών. Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως επισημαίνουν στη zougla έγκριτοι νομικοί, δεν καλύπτονται από το Nόμο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν στο σφυρί κατοικίες για χρέη μικρών χρηματικών ποσών. Μια από αυτές είναι και η περίπτωση της οικογένειας Καφετσή η οποία ζει με το φόβο ότι θα μείνει στον δρόμο για ένα χρέος της τάξεως των 1466 ευρώ. Ωστόσο όπως δήλωσε ο κ. Μπαρτζώκης πρόεδρος της “Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών” μπορεί με βάσει το Νόμο Κατσέλη από τη στιγμή που κάποιος δηλώσει αδυναμία πληρωμής να σταματήσει τη διαδικασία του πλειστηριασμού.
Όμως η οικογένεια Καφετσή δεν το έκανε με αποτέλεσμα να πρωταγωνιστεί -ακούσια- σε αυτή την περιπέτεια. Αν μη τι άλλο, απάνθρωπο και τραγικό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: