ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.12.11

Έμμεσο ..τύπωμα χρήματος από την ΕΚΤ

-Δανειοδότηση σχεδόν μισού τρις ευρώ προς τις Ευρωπαικές τράπεζες από την ΕΚΤ.
-489 δις ευρώ ρευστό πρόκειται να δώσουν πολύ σημαντική ανάσα στην ευρωπαική αγορά ομολόγων.


Υψηλή η ζήτηση των τραπεζών που σημειώθηκε στην πράξη αναχρηματοδότησης της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα, προκειμένου να τροφοδοτήσει με ρευστότητα τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
Σύμφωνα με την..επίσημη ανακοίνωση της ΕΚΤ, οι ευρωπαικές τράπεζες άντλησαν κεφάλαια ύψους 489 δισ. ευρώ μέσω των τριετών δανείων που χορήγησε η Τράπεζα.
Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, συνολικά 523 τράπεζες συμμετείχαν στη δημοπρασία με την οποία άντλησαν δάνεια για διάρκεια έως 1.134 ημέρες με επιτόκιο 1%.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα δάνεια που θα ζητήσουν οι τράπεζες θα κυμανθούν από 150 έως 600 δισ. ευρώ, ενώ κατά μέσο όρο προέβλεπαν ένα ποσό της τάξεως των 200-300 δισ. ευρώ.
Η ΕΚΤ επεσήμανε ότι η οικονομία μπορεί να εισέλθει σε ύφεση εάν οι τράπεζες δεν δανείσουν στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες καταναλωτές και για αυτό τον λόγο θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να αποφευχθεί μια κρίση ρευστότητας.
ΕΒΑOι τράπεζες δεν θα χρησιμοποιήσουν την έκτακτη ρευστότητα που τους παρέχει η ΕΚΤ για να αγοράσουν κρατικό χρέος εξαιτίας των αυστηρών εποπτικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA), προειδοποίησε την Τετάρτη η ιταλική Ένωση Τραπεζών (ΑΒΙ).
"Οι κανόνες της ΕΒΑ είναι εμπόδιο για την αγορά κρατικών ομολόγων και γι' αυτό ούτε ακόμα η σημαντική ένεση ρευστότητας από την ΕΚΤ (ύψους 500 δις ευρώ) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη κρατικών χρεών", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος τη ΑΒΙ Giovanni Sabatini.
Οι νέοι κανόνες της ΕΒΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα τον Δεκέμβριο απαιτούν από τις τράπεζες να αποτιμούν την αξία των κρατικών ομολόγων στο χαρτοφυλάκιό τους σε τρέχουσες τιμές αγοράς. Η ΑΒΙ απείλησε να κινηθεί δικαστικά κατά της απόφασης.
"Το πρόβλημα το δημιούργησε η ΕΒΑ, που αντιμετωπίζει τα κρατικά ομόλογα σαν να είναι τοξικά", είπε ο Sabatini.
"Oι τράπεζες όχι μόνο δεν θα αυξήσουν την έκθεσή τους (σε κρατικό χρέος) αλλά μάλλον θα την περιορίσουν και αυτό ενδεχομένως να δημιουργήσει πρόβλημα στην αναχρηματοδότηση του κρατικού χρέους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: