ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.2.13

Είμαστε έτοιμοι να συναντήσουμε την ιστορία ή θα καθίσουμε στ’ «αυγά» μας;

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσίευσε η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» είχε δύο ευρήματα από τα οποία αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες θέτουν σε ευθεία αμφισβήτηση το πολιτικό σύστημα, το οποίο ουσιαστικά έχει καταρρεύσει μέσα τους.

Στο ερώτημα για το εάν θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα ή να μείνει όπως είναι, οι πολίτες σε συντριπτικό ποσοστό 75% απαντούν ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα. Το πιο αξιόλογο σε αυτήν την απάντηση είναι ότι περίπου με το ίδιο ποσοστό απαντούν οι ψηφοφόροι όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων. Αυτό είναι εκπληκτικό και δείχνει ότι το αίτημα για αλλαγή του Συντάγματος της χώρας διαπερνά όλους τους κομματικούς χώρους, ανεξαρτήτως ιδεολογιών και τοποθετήσεων απέναντι στο μνημόνιο και το δίπολο «ευρώ – δραχμή».

Στο άλλο ερώτημα, σχετικά με το ποιων προσώπων τον ρόλο θα πρέπει να ενισχύσει η αλλαγή στο Σύνταγμα, η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος των πολιτών (και όχι των πολιτικών) και μάλιστα ανέρχεται η απάντηση αυτή κατά μέσο όρο και πάλι στο συντριπτικό ποσοστό του 75%, διαπερνώντας ομοίως όλα τα κόμματα με μια ελαφρά ένταση προς τα αριστερά.

Ως ασφαλές λοιπόν συμπέρασμα, μπορούμε να πούμε ότι ο λαός θέλει ριζική αλλαγή του Συντάγματος με ενίσχυση του ρόλου των πολιτών, δηλαδή με συμμετοχή των πολιτών στη λήψη πολιτικών αποφάσεων.

Για να γίνει όμως αυτό, δεν αρκεί μια απλή αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία είναι μια εσωτερική υπόθεση του πολιτικού συστήματος, αλλά θέσπιση Νέου Συντάγματος. Τώρα, για το εάν αυτό το Νέο Σύνταγμα θα το κάνει μια Συντακτική Βουλή (δηλαδή οι πολιτικοί) ή μία Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση (δηλαδή ο ίδιος ο λαός), αυτό νομίζουμε ότι είναι εύκολο να απαντηθεί.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας από τότε που απελευθερωθήκαμε από τον τουρκικό ζυγό, πρέπει να αποφασίσουμε μέσα μας σε μια «επανάσταση συνείδησης» για το εάν θα πάμε επιτέλους να συναντήσουμε την Ιστορία ή θα καθίσουμε και πάλι στα «αυγά» μας αφήνοντας αυτούς τους ίδιους πολιτικούς να εξουσιάζουν τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: