ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.2.13

«French kiss» and business Δηλώσεις στήριξης-αλληλεγγύης από Ολάντ, με φόντο την προώθηση γαλλικών επιχειρηματικών συμφερόντων


«French kiss» and business
Οι ελληνογαλλικές σχέσεις μπαίνουν σε νέα φάση με την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, η οποία  σηματοδοτεί την όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ ευρωπαϊκών επιχειρηματικών συμφερόντων για τη διανομή της πίτας των αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα. «Δεν ήρθα εδώ για να πουλήσω όπλα. Ηρθα για αλληλεγγύη και εμπιστοσύνη», τόνισε σε μια αποστροφή των επίσημων δηλώσεών του ο Γάλλος πρόεδρος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Πέρα όμως από τις δηλώσεις στήριξης, κατέστησε απολύτως σαφές ότι σκοπός της επίσκεψης του είναι να "κινητοποιήσει τις γαλλικές επιχειρήσεις" για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ανακοίνωσε μάλιστα ότι πολλοί γαλλικοί επιχειρηματικοί όμιλοι θα σπεύσουν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις ελληνικές θάλασσες.
Στον Αντ. Σαμαρά και στην κυβέρνηση έδωσε πάντως αυτό που ήθελαν - διαβεβαιώσεις στήριξης και αλληλεγγύης, υποσχέσεις για συμπόρευση στα θέματα αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, μια κοινή οπτική στα ζητήματα της απασχόλησης και της ανάπτυξης
Οπως επισήμαινε  το Sofokleousin.gr σε προηγούμενο σχετικό δημοσίευμα, ο κ. Ολάντ "ήρθε ως εκπρόσωπος-προπομπός γαλλικών επιχειρηματικών συμφερόντων, που προσπαθούν να μπουν στη διανομή της μεγάλης πίτας των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων και να εξασφαλίσουν επιπλέον παραγγελίες αμυντικού εξοπλισμού. Οι Γάλλοι ανησυχούν για τα αποτελέσματα της γερμανικής "επίθεσης φιλίας" προς την Ελλάδα, που άρχισε με την επίσκεψη Μέρκελ και συνεχίσθηκε με διμερείς επαφές σε κυβερνητικό επίπεδο. Φοβούνται ότι με τις κινήσεις αυτές - και καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν υποχρεωμένη να αναλάβει δεσμεύσεις για να εξασφαλίσει στήριξη από το Βερολίνο - τα γερμανικά συμφέροντα έχουν εξασφαλίσει ήδη σοβαρό προβάδισμα στην Ελλάδα. Σπεύδουν λοιπόν να προσφέρουν στήριξη στη χώρα - και στην κυβέρνηση, επιδιώκοντας να  αποσπάσουν διαβεβαιώσεις, υποσχέσεις και δεσμεύσεις για "δίκαιη"  κατανομή της πίτας των αποκρατικοποιήσεων και των μεγάλων κρατικών προμηθειών".

Ο Γάλλος ηγέτης επέμεινε στις δηλώσεις του ότι η παρουσία του στην Αθήνα είναι για να αποκαταστήσει και να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη της Ευρώπης προς την Ελλάδα. «Είμαι εδώ ως ηγέτης χώρας που θέλησε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» είπε ο Φρανσουά Ολάντ. «Η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό μας. Μας συνδέουν αιώνες φιλίας και ήσασταν δίπλα μας σε όλες τις ευτυχισμένες αλλά και τις δύσκολες στιγμές μας. Είμαστε συνδεδεμένοι. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές σημαντικές προσπάθειες».

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας έδωσε μεγάλη έμφαση στις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, ο οποίος «βιώνει τον έκτο χρόνο ύφεσης ενώ η ανεργία των νέων φτάνει στο 60%. Τώρα πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας, πρέπει να της δώσουμε κάθε ευκαιρία να πετύχει τους στόχους της. Η παραμονή στο ευρώ είναι πλέον κεκτημένο, τώρα πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες για τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε.

Ενδιαφέρον για αποκρατικοποιήσεις

Ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε ότι η παρουσία του στην Αθήνα θα λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός για «να κινητοποιηθούν οι γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αυτό θα είναι καλό και για τις δύο χώρες».

Υπενθύμισε τη μακρά παρουσία των γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και τόνισε ότι με την επίσκεψή του «πρέπει να τονιστεί οι παρουσία τους».

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι όταν  ανοίξουν οι διαγωνισμοί για αποκρατικοποιήσεις  οι γαλλικές επιχειρήσεις «θα είναι παρούσες». Μίλησε κυρίως για ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τομείς ύδρευσης,  ηλεκτρικής ενέργειας και  σιδηροδρόμων.
Οπως επισήμανε το Sofokleousin.gr,  στην πρώτη γραμμή γαλλικού επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται τα "κομμάτια" της ΔΕΗ που θα ιδιωτικοποιηθούν, οι εταιρίες ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ), οι σιδηροδρομικές μεταφορές, η διαχείριση απορριμμάτων και τα μεγάλα οδικά έργα που θα γίνουν με συμβάσεις Σύμπραξης Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

 Για τη "μικρή ΔΕΗ" υάρχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον από την EdF, το γκρουπ Suez  είναι ο βασικός διεκδικητής της ΕΥΑΘ - και θα διεκδικήσει και την ΕΥΔΑΠ, ο όμιλος Veolia  θέλει να μπει μέσω θυγατρικών στη διαχείριση απορριμμάτων και  στην εκμετάλλευση του σιδηροδρομικού δικτύου.  Συμμετοχή στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα διεδικούν τα γκρουπ Bouygues και Vinci.

Σαμαράς για "κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης"

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε τις δηλώσεις του υπενθυμίζοντας τους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας Ελλάδας και Γαλλίας, «η οποία βοήθησε στον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας, αργότερα στην αποκατάσταση της δημοκρατίας και στην ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «η Γαλλία δίνει μαζί μας τον αγώνα για το κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσωπο της Ευρώπης».

Τόνισε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Γαλλίας για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη μείωση του ελλείμματος αλλά και «για το βαρύτατο τίμημα που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός με ύφεση και ανεργία που δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο» στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Ο Πρόεδρος της Γαλλίας έδειξε μεγάλο σεβασμό για τις θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. «Ο προέδρος Ολάντ εξέφρασε τη στήριξη και το ενδιαφέρον για τις προσπάθειες που κάνει η χώρα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις επενδυτικές ευκαιρίες

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: