ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.2.13

Τράπεζες σε καταθέτες: «Φέρτε πίσω τους τόκους που εισπράξατε, τώρα»!


Φωτογραφία για Τράπεζες: «Φέρτε πίσω τους τόκους που εισπράξατε τώρα»
Από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε –με εγκύκλιο- να φορολογήσει αναδρομικά τους τόκους των καταθέσεων, επόμενο ήταν να το δούμε και αυτό.

Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, καλεί με δελτίο τύπου χιλιάδες καταθέτες να επικοινωνήσουν με την τράπεζά τους …για υπόθεσή τους. Τι συμβαίνει; Σε χιλιάδες περιπτώσεις, οι καταθέτες έχουν σηκώσει τα χρήματά τους και μαζί με αυτά και τους τόκους. Όμως οι τόκοι έχουν φορολογηθεί με 10% και το υπουργείο Οικονομικών ζητά από τις τράπεζες να παρακρατήσουν αναδρομικά και το υπόλοιπο 5% εξαιτίας του ότι ο φορολογικός συντελεστής έχει ήδη αναπροσαρμοστεί από την 1/1/2013 στο 15% από 10% που ήταν το 2012.
Σε τι συνίσταται η αναδρομική φορολόγηση; Με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι ο συντελεστής 15% επιβάλλεται με βάση την ημερομηνία καταβολής των τόκων. Δηλαδή, δεν λαμβάνεται υπόψη η χρονική περίοδος στην οποία «γεννήθηκαν» οι τόκοι αλλά πότε αποδόθηκαν στον καταθέτη.
Δείτε ένα χαρακτηριστικό και καθόλου ακραίο παράδειγμα. Καταθέτης προχώρησε στη σύναψη προθεσμιακού λογαριασμού ύψους 100.000 ευρώ στις 10 Ιανουαρίου του 2012. Η προθεσμιακή κατάθεση είχε ετήσια διάρκεια και έληξε στις 10 Ιανουαρίου του 2013. Ο καταθέτης, εισέπραξε, 5000 ευρώ τόκους, η τράπεζα του παρακράτησε 500 ευρώ για τον φόρο (επειδή ακόμη δεν είχε ψηφιστεί η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 10% στο 15%) ενώ το συνολικό ποσό των 104.500 ευρώ ο καταθέτης τα μετέφερε σε άλλη τράπεζα που του υποσχέθηκε υψηλότερο επιτόκιο.
Και τώρα; Το υπουργείο Οικονομικών λέει ότι ο συγκεκριμένος καταθέτης οφείλει να πληρώσει επιπλέον 250 ευρώ. Όμως η τράπεζα δεν έχει πλέον τον τραπεζικό λογαριασμό στο «σεντούκι» της. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε θα μπορούσε να σηκώσει αυτόματα τα χρήματα καθώς αυτό προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών. Ο καταθέτης έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Και τι γίνεται τώρα; Μπάχαλο. Βγαίνει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και απευθύνει δημόσια έκκληση.
ΠΗΓΗ: www.newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: