ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.2.13

Διαλέγει εχθρούς η κυβέρνηση

Σε ναρκοπέδιο η κυβέρνηση

 Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι για την κυβέρνηση η περίοδος που ακολουθεί, καθώς σχεδόν όλα τα μέτωπα έχουν ανοίξει και οι χειρισμοί των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά και του Γιάννη Στουρνάρα θα κρίνουν την έκβαση των μαχών. Οι αποφάσεις και οι στρατηγικές που εφαρμόζονται, δοκιμάζουν την εύθραυστη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός με τις κινήσεις και τις αποφάσεις του θα επιλέξει συμμάχους και αντιπάλους από το επιχειρηματικό-τραπεζικό καρέ.
Τα μέτωπα που με επιλογή του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου έχουν ανοίξει, είναι αρκετά και ικανά να τροφοδοτήσουν μεγάλες ρήξεις και ιστορικούς συμβιβασμούς. Ο πρωθυπουργός κρατά κλειστά τα χαρτιά του, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και να διαμορφώσει σαφέστερη εικόνα για τα στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί.
Οι πιέσεις όμως από την τρόικα για την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αποκρατικοποιήσεων, καθώς και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εντείνονται. Παράλληλα τα εργασιακά παραμένουν επί τάπητος, το δόγμα της πυγμής και της ασφάλειας διατηρείται ως προμετωπίδα και το επικοινωνιακό επιτελείο επιμένει σε υψηλούς τόνους προς όλα τα κοινωνικά μέτωπα.
Η στρατηγική της έντασης στόχο έχει να εγκλωβίσει την αξιωματική αντιπολίτευση στο πεδίο των κοινωνικών θεμάτων και να την καταστήσει υπόλογη στη συνείδηση του κόσμου. Απώτερος σκοπός είναι να μετριάσει την ισχύ του αντιπολιτευτικού λόγου στα επερχόμενα κρίσιμα ζητήματα και να «κουράσει» το εκλογικό σώματα από τους υψηλούς τόνους, ώστε να μην αντιδράσουν με σθένος σε καίριες παρεμβάσεις που θα επιχειρηθούν στο διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου.
Σύμμαχοι και εχθροί
Στο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέγγιση ευαίσθητων θεμάτων και ιδιαίτερα στο μέτωπο των τραπεζών και αποκρατικοποιήσεων. Από τη νομή της πίτας σε αυτό το επίπεδο θα εξαρτηθεί και η στήριξη που θα απολαύσει η κυβέρνηση από τον επιχειρηματικό παράγοντα.
Στο μέτωπο των τραπεζών η κυβέρνηση επιδιώκει να αποφύγει τις πιέσεις των τραπεζιτών, πετώντας το μπαλάκι στην τρόικα, η δυνατότητα αυτή όμως εξαντλείται και σύντομα θα κληθεί να λάβει αποφάσεις.
Η τρόικα και οι ευρωπαίοι εταίροι πιέζουν για τις αποκρατικοποιήσεις, όπως φάνηκε άλλωστε και από την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα. Τα φιλέτα που είναι οι ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και τα λιμάνια είναι στο στόχαστρο ξένων και ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.
Από τα ανταλλάγματα που θα δώσει η κυβέρνηση και από τις άμυνες που θα διαμορφώσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα εξαρτηθεί η βιωσιμότητα του κυβερνητικού συνασπισμού.
Παράπλευρες απώλειες
Η υπόθεση της επίθεσης στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική ανησυχεί την κυβέρνηση, καθώς παρά την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση εμπεριέχει χαρακτηριστικά διάρρηξης του κοινωνικού ιστού και ρεβανσισμού.
Η ανάδειξη του θέματος σε τρομοκρατική ενέργεια που επιχειρήθηκε αρχικά από φιλοκυβερνητικά media, εγκαταλείφτηκε, καθώς κάτι τέτοιο θα ανησυχούσε τους επενδυτές και θα έφερνε εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.
Προειδοποιητικές βολές 
Προσπαθώντας να προϊδεάσει φίλους και… λιγότερο φίλους για τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν στο άμεσο και το εγγύς μέλλον, το Μαξίμου ρίχνει τροχιοδεικτικές βολές. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τα έμμεσα χτυπήματα κατά των δυο ισχυρότερων εκδοτικών συγκροτημάτων μέσω ενός τρίτου πιο συγκαταβατικού παίχτη.
Τα δυο διαδοχικά δημοσιεύματα του «Πρώτου Θέματος» αρχικά για τον όμιλο Περιστέρη (ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ), όπου αφανής μέτοχος είναι και ο ΔΟΛ/Ψυχάρης και η αποκάλυψη του ονόματος του Μπόμπολα πίσω από τη λίστα Λαγκάρντ και την κατάθεση των 550 εκατ. δείχνουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει μέτωπα και επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει τις αντιδικίες.
Δεν είναι τυχαίο και το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη, μεγαλομετόχου του ΔΟΛ, ο οποίος συνέστησε σε νεόκοπους εκδότες και σε πιο παλιές «καραβάνες» του χώρου «κρείττον σιγάν» δηλαδή «καλύτερα να σιωπούν».
Το επιχειρηματικό-πολιτικό παζάρι έχει ανοίξει και άπαντες λαμβάνουν θέσεις μάχης. Από τις αποφάσεις της κυβέρνησης θα κριθούν πολιτικές και επιχειρηματικές συμμαχίες της επόμενης μέρας, ενώ οι εξελίξεις θα αποδειχθούν Λυδία λίθος  για επιχειρηματικές λυκοφιλίες και συμμαχίες.


sofokleusin

Δεν υπάρχουν σχόλια: