ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.2.13

Ο Σαμαράς φοβάται κατάρρευση μέχρι τον Ιούνιο: "Μαμή" εξελίξεων ύφεση και ανεργία

"Οικονομία και κοινωνία φέρνουν πολιτικές εξελίξεις"
Σε μαμή ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων αναδεικνύεται η οικονομία, αλλά και η κοινωνική απόγνωση για την κυβέρνηση. Το Μαξίμου έρχεται ήδη αντιμέτωπο με τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού και τα νέα μέτρα, ενώ ο Αντ. Σαμαράς δεν κρύβει τον φόβο του για το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να φτάσει ή "να βγάλει" τον Ιούνιο ή θα την προλάβουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
"Αν βγάλουμε τον Ιούνιο, από τον Σεπτέμβριο όλα θα πάνε καλύτερα". Αυτή η εκμυστήρευση του πρωθυπουργού σε 21 βουλευτές του κόμματός του το βράδυ της Τετάρτης, δείχνει την ανησυχία του για το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να φτάσει ώς... το καλοκαίρι. Πόσο μάλλον όταν ο πολιτικός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου προέβλεπε πως οι όποιες πολιτικές ανάσες μπορεί να αναζητήσει, θα έρθουν μετά τις γερμανικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν και εκτιμάται ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι (και κυρίως το Βερολίνο) θα θελήσουν "να δουν τα πάντα από την αρχή".


Η εκδίκηση του Μνημονίου
Παρά το κλίμα τεχνητής ελπίδας που καλλιεργούσε έως πριν από 20 μέρες η κυβέρνηση, στον άξονα Μαξίμου-Καραγεώργη Σερβίας - Ιπποκράτους - Αγίου Κωνσταντίνου έχει αρχίσει να εμπεδώνεται η αντίληψη πως το Μνημόνιο 3 εκτροχιάζεται σοβαρά, προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο δίμηνο της εφαρμογής του. Κι ας λέει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο Γ. Στουρνάρας ότι "το σημαντικό είναι ότι πάνε καλά οι δαπάνες".
Εξάλλου, αν και προσώρας οι δανειστές αποκλείουν κάθε αλλαγή του προγράμματος, η εκτίμηση για την αποτυχία του ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα: ήδη, η Κομισιόν αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία, ενώ το ΔΝΤ, παραδεχόμενο εμμέσως ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών δεν αρκεί, πρότεινε να χρηματοδοτήσει το "κούρεμα" των χρεών όσων υπερχρεωμένων νοικοκυριών αδυνατούν εξ αντικειμένου να τα βγάλουν πέρα.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως ουδείς πλέον πιστεύει ότι το Μνημόνιο 3 μπορεί να λειτουργήσει. Πολλώ δε μάλλον να οδηγήσει σε τροχιά ανάκαμψης την ελληνική οικονομία -έστω κι αν πρόκειται μόνο για τα νούμερα.

Ο παράγοντας "κοινωνία"
Συν τοις άλλοις, το Μαξίμου έρχεται αντιμέτωπο με τον παράγοντα "κοινωνία". Ο σοβαρός εκτροχιασμός των εσόδων δείχνει πως πλέον η κυβέρνηση δεν είναι αντιμέτωπη με πολιτική ανυπακοή τύπου "δεν πληρώνω", αλλά με τη σκληρή μνημονιακή και αντικειμενική πραγματικότητα του "δεν έχω να πληρώσω". Παράλληλα, η εικόνα των πολιτών που διαδήλωσαν στην απεργία της 20ής Φεβρουαρίου, την περασμένη Τετάρτη, έδειξε την αργή, αλλά σταθερή επιστροφή της κοινωνίας στο προσκήνιο, παρά τη συντονισμένη προπαγάνδα δημιουργίας τεχνητής αισιοδοξίας. Άλλωστε, έχει τη σημασία του πως ο πρωθυπουργός, στις προχθεσινές εξομολογήσεις του προς τους "γαλάζιους" βουλευτές, μετέθεσε κατά ένα εξάμηνο τις "υποσχέσεις" του για τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Πριν από ενάμιση μήνα, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, έλεγε ότι αυτά θα φανούν "το β’ εξάμηνο του 2013", ενώ την περασμένη Τετάρτη τα "μετέθεσε" για τον ερχόμενο Δεκέμβριο και τις αρχές του 2014.

Υποσχεσιολογία με... αέρα
Αντιμέτωπος με τη χρεωκοπία του Μνημονίου, ο Αντ. Σαμαράς και οι ελάσσονες κυβερνητικοί εταίροι χρησιμοποιούν ένα από τα τελευταία κυβερνητικά χαρτιά: την υποσχεσιολογία και την υιοθέτηση ενός κοινωνικού προφίλ. Ήδη μετά την τελευταία σύσκεψη αρχηγών, η κυβέρνηση υπερηφάνως ανακοίνωσε "εισιτήριο για περίθαλψη ανασφάλιστων και ανέργων", αλλά και προώθηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ σε δράσεις αντιμετώπισης της ανεργίας. Ωστόσο, οι υποσχέσεις της κυβέρνησης έστω και για... ανακύκλωση των ανέργων "σκοντάφτουν" στους δανειστές, καθώς όσες φορές ζητήθηκε στο παρελθόν να αλλάξει η "χρήση" κονδυλίων του ΕΣΠΑ και να κατευθυνθούν σε κοινωνικές παροχές, οι δανειστές δεν έδωσαν το "πράσινο φως". Ο Αντ. Σαμαράς, πάντως, όπως φέρεται να έχει εκμυστηρευθεί στους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, ποντάρει στην προοπτική να στηρίξουν οι πιστωτές την κυβέρνηση, δίνοντάς της κάποιες διευκολύνσεις και ζητώντας λιγότερα μέτρα από τις αντίστοιχες δημοσιονομικές αποκλίσεις.

Καταστολή και επενδύσεις
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός ποντάρει τα πολιτικά του ρέστα στις αναμενόμενες ξένες επενδύσεις. Η προσδοκία αυτή συνδέεται και με τη στρατηγική έντασης που έχει υιοθετήσει το Μαξίμου, στην προσπάθειά του να κρύψει τη χρεωκοπία της πολιτικής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές, μιλώντας στη Wall Street Journal (εφημερίδα-ευαγγέλιο των επενδυτών), ο Αντ. Σαμαράς εμφανίστηκε... έτοιμος για όλα, αφού διαβεβαίωσε τη διεθνή κοινή γνώμη ότι "θα προστατέψει με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις", αναφερόμενος στην επίδειξη κυβερνητικής καταστολής στις Σκουριές Χαλκιδικής.

"Μασάζ" σε βουλευτές - βάση
Με δεδομένο ότι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. έχουν ήδη εμφανιστεί τα πρώτα ρήγματα, ο Αντ. Σαμαράς στρέφεται εκ νέου στο κόμμα του και ποντάρει στη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., αλλά και στους ψηφοφόρους του κόμματος. Έτσι, εκτός από τα δείπνα με βουλευτές, που θα προγραμματίζει κάθε Τετάρτη, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να "ζεστάνει" και τη "γαλάζια" βάση, με περιοδείες στις 12 περιφέρειες της χώρας και με ομιλίες στις πρωτεύουσες μεγάλων νομών.

Ανασχηματισμός με "ρήγματα" σε ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ.
Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαρτίου, λύνει τα χέρια του πρωθυπουργού για να ρίξει στο πολιτικό τραπέζι και το τελευταίο του χαρτί: τον ανασχηματισμό. Καλά ενημερωμένες κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι ο κύβος έχει ήδη ριφθεί, ενώ ο Αντ. Σαμαράς αναμένεται να ανασχηματίσει το υπουργικό σχήμα, με "λυμένα τα χέρια" μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και αφού η τρόικα αποχωρήσει από την Αθήνα, στα μέσα Μαρτίου.
Βεβαίως, το Μαξίμου προβληματίζουν ιδιαίτερα τα ρήγματα στους ελάσσονες κυβερνητικούς εταίρους. Οι εσωκομματικές ισορροπίες στη ΔΗΜ.ΑΡ. παραμένουν εύθραυστες, η αντιπολίτευση στον Φ. Κουβέλη καλά κρατεί, ενώ οι αποχωρήσεις στελεχών συνεχίζονται. Την ίδια στιγμή, στο ΠΑΣΟΚ ολοένα και περισσότερα στελέχη ζητούν την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση και αποκλείουν το σενάριο να στηρίξουν νέα μέτρα, όπως δήλωσε προχθές και ο Ν. Σηφουνάκης.
Σε κάθε περίπτωση, ο Αντ. Σαμαράς πραγματοποιεί ήδη νέα προσέγγιση με τους κυβερνητικούς του εταίρους, στην προσπάθεια "συγκόλλησης" της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως, αν και ο πρωθυπουργός είδε μόνος του τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αν. Μέρκελ, την περασμένη Τρίτη είχε στο πλάι του, απέναντι από τον Γάλλο πρόεδρο, Φρ. Ολάντ, τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη. Σαν να ήταν αντιπρόεδροι της κυβέρνησης...

Μελιγγώνης Γιώργος - aygi

Δεν υπάρχουν σχόλια: