ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.2.13

ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ

Νέες επώδυνες περικοπές επικουρικών συντάξεων
Νέες επώδυνες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων φέρνει η ένταξη 7 κλαδικών Ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Η ένταξη γίνεται κατ' επιταγήν όρων του Μνημονίου, με υπουργική απόφαση που εκδόθηκε χθες με τη λήξη της προθεσμίας και μετά από αυστηρές συστάσεις της τρόικας. Σε "οικειοθελείς" μειώσεις επικουρικών συντάξεων μέχρι και  προχώρησαν ήδη Αλλα 4 κλαδικά επικουρικά Ταμεία μειώνουν "οικειοθελώς" τις χορηγούμενες συντάξεις  έως και 35% προκειμένου να παραμείνουν ανεξάρτητα και να είναι βιώσιμα χωρίς να παίρνουν κρατική επιχορήσγηση.
Οι συντάξεις των Ταμείων που εντάσσονται το ΕΤΕΑ θα διαμορφωθούν μετά από αναλογιστική μελέτη και ακριβή υπολογισμό του συνολικού ελλείμματος τους. Θα υπολογίζονται σε ανταποδοτική βάση, ανάλογα με τις ατομικές εισφορές για τους ασφαλισμένους από 1/1/2001 και εφεξής.
Το ίδιο σύστημα ισχύει και για τους ασφαλισμένους μέχρι 31/12/2000, αλλά μόνον για το χρόνο ασφάλισης (και το τμήμα της σύνταξής τους) από 1/1/2015 και μετά.
Οπως προβλέπει ο νόμος 4052/12, πριν από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους θα αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις, ετσι ώστε να μην προκύπτει έλλειμμα  και να μην απαιτείται μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό θα επανεξετάζεται σε τριμηνιαία βάση.

Ολες αυτές οι ρυθμίσεις αφορούν τους συνταξιουχους των εξής Ταμείων που εντάσσονται στο  ΕΤΕΑ:

1. Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ).

2. Κλάδων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ).

3. Επικουρικής Ασφάλισης  Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και των Τομέων «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ».

4.  Κλάδου Επικουρικής του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).

5.  Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ (για την επικουρική ασφάλιση)

6.  Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Ναυτικών και τουριστικών Πρακτορείων (ΤΕΑΥΝΠΤ).

7. Επικουρικής Ασφάλισης Χημικών (ΤΕΑΧ).

8. Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), ως προς την επικουρική ασφάλιση.

Με βάση την εκδοθείσα υπουργική απόφαση - και με τη σύμφωνη γνώμη της Αναλογιστικής Αρχής - εκτός ΕΤΕΑ μένουν 4  Ταμεία που είχαν ζητήσει να εξαιρεθούν (συνολικά ασφαλίζουν 74.600 εργαζόμενους και 17.000 συνταξιούχους):

- Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑΑΠΑΕ)
-  Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων (ΤΕΑΥΕΤ)
- Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εταιρειών (ΤΕΑΥΦΕ)
- Προσωπικού Εταιρειών Πετρελαιοειδών (ΤΕΑΠΕΠ).
Τα 4 Ταμεία μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ, γλιτώνουν την κρατική παρέμβαση, αλλά θα περικόψουν τις παροχές: Για να εξαφανίσουν τα ελλείμματα τα ελλείμματα, θα περικόπτουν από 10% έως 35% τις  επικουρικές συντάξεις.  Οπως  αναφέρεται σε προηγούμενο σχετικό δημοσίευμα του Sofokleousin.gr, θα γίνουν οι εξής περικοπές:
- το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων θα μειώσει τις συντάξεις κατά 35%, δηλαδή από 800 ευρώ σε 520 ευρώ
- το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων θα προβεί σε μειώσεις έως 27%, δηλαδή από 300 σε 220 ευρώ
-   το Ταμείο Επικουρικής Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιρειών Πετρελαιοειδών θα πραγματοποιήσει μειώσεις  της τάξεως του 10%, δηλαδή από 420 σε 375 ευρώ!!

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: