ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.2.13

Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ "ΒΛΕΠΕΙ" ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ....ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ ΑΛΛΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Πρόκληση Σκανδαλίδη σε Βενιζέλο. Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι δεν εμπιστεύεται τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τη σταθερότητά του σε διακηρυγμένες θέσεις του και ζητά όσα λέει για πολύ σημαντικά και κρίσιμα θέματα να διασφαλιστούν με αποφάσεις του Συνεδρίου του Κινήματος.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης, που γεννήθηκε και ανδρώθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως ο ίδιος λέει, βρέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ όταν διαφώνησε με τον Β. Βενιζέλο στην ψήφιση του 3ου μνημονίου, του χειρότερου που ενέκρινε η ελληνική Βουλή, έχοντας διαφορετικές επιλογές και διαφορετικές προτεραιότητες από τον Πρόεδρο του κόμματος. Ο κ. Σκανδαλίδης είχε ως προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας και των ασθενέστερων οικονομικά τμημάτων της κοινωνίας και ο κ. Βενιζέλος την κυβερνητική σταθερότητα. Ο πρώτος δεν ψήφισε τα σκληρότερα μέτρα του μνημονίου, κινούμενος πιο κοντά στις αρχές και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ και ο δεύτερος τον διέγραψε.
Χθες ο Κ. Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «ΒΗΜΑτος» δήλωσε ότι θα προτείνει στο Συνέδριο να ληφθεί ως απόφαση αυτό που λέει κατά κόρον, τελευταία, ο Β. Βενιζέλος, ότι, δηλαδή, δεν πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα. Θα προτείνει να αποφασίσει το Συνέδριο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα. Μένει να φανεί αν αυτό θα βρει σύμφωνο τον Πρόεδρο του κόμματος ή θα υπονομεύσει την πρόταση παρασκηνιακά. Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι αν έρθουν νέα μέτρα στη Βουλή, δεν θα τα ψηφίσει.
Θα προτείνει επίσης να υπάρξει μια νέα συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και να φέρει πρόταση ο κ. Σαμαράς, που να συμπεριληφθεί στο κείμενο της νέας συμφωνίας ότι η κυβέρνηση δεν θα λάβει νέα μέτρα.
Τόνισε ότι η Ελλάδα, πρέπει, κάποια στιγμή, να βάλει «κόκκινη γραμμή» σε όσα της επιβάλλονται. Δεν είναι δυνατό, είπε, να μη μπορούμε να κινηθούμε έξω από το «στενό κορσέ που μας φόρεσαν».
Ο Σκανδαλίδης θα προτείνει επίσης να ανατραπεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου και διεξαγωγής Συνεδρίου, όπως αυτή προβλέπεται στο ισχύον Καταστατικό. Θα ζητήσει να διεξάγεται πρώτα το Συνέδριο και είτε αυτό να εκλέγει τον Πρόεδρο είτε η εκλογή να γίνεται με ψηφοφορία μελών και φίλων, όπως γίνεται και σήμερα, αλλά μετά το Συνέδριο.
Επίσης θα προτείνει τη διεξαγωγή νέου Συνεδρίου το φθινόπωρο, με αποκλειστικό θέμα την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου.
Αναφορικά με τα σύμβολα και το όνομα, ο Κ. Σκανδαλίδης είπε ότι το μείζον είναι να αποσαφηνιστεί η φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας του ΠΑΣΟΚ και αν αυτό συνεπιφέρει και αλλαγή ονόματος ή συμβόλων «ας γίνει». Πάντως, δεν θεωρεί αυτό ως το πρώτιστο θέμα που πρέπει να απασχολήσει το Συνέδριο.
Ο Κ. Σκανδαλίδης εξακολουθεί να είναι αντίθετος με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, με στελέχη του, στην κυβέρνηση, πού περισσότερο με τη συμμετοχή του Β. Βενιζέλου, αλλά συμφωνεί με την κοινοβουλευτική στήριξη της κυβέρνησης. Άλλωστε, όπως τόνισε, η ΝΔ συμπεριφέρεται ως να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση, όντας απρόθυμη να συγκυβερνήσει. Και το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, πρέπει να αποσαφηνίσει τη στρατηγική του και να ξεκαθαρίσει που διαφέρει από τη ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: