ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.2.13

Η Ιταλία τρομάζει τις αγορές


Η Ιταλία τρομάζει τις αγορές
Ο ακτιβιστής κωμικός Μπέπε Γκρίλο είναι ο ρυθμιστής της κατάστασης. Βιώσιμη κυβέρνηση μπορεί να σχηματισθεί μόνο με την υποστήριξη του
Εντονες ανησυχίες προκαλεί στις αγορές η μάχη εξουσίας στην Ιταλία. Το αβέβαιο αποτέλεσμα των εκλογών στη χώρα σε συνδυασμό με την καταφανή αποδοκιμασία των πολιτικών λιτότητας του Μόντι και την άνοδο Μπερλουσκόνι και Γκρίλο, διαμορφώνουν σκηνικό αστάθειας και ανατροπών. ΕΕ, ΔΝΤ και Ευρωπαίοι θα αναγκασθούν να  αναθεωρήσουν σχέδια και επιλογές γαι την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Οι παρνέργειες θα είναι αναπόφευκτες και τα χρηματιστήρια σπεύδουν να προξοφλήσουν τα χειρότερα. Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι τιμές του πετρελαίου και οι τιμές των ιταλικών ομολόγων.
Ανεξαρτήτως του κυβερνητικού συνασπισμού που θα σχηματιστεί στην Ιταλία το μήνυμα των εκλογών είναι σαφές για τους πολιτικούς ταγούς των Βρυξελλών: Χρειάζονται άλλες πολιτικές και ανατροπή συσχετισμών.
Οι αγορές φαίνεται ότι διαφωνούν με την ψήφο των Ιταλών, οι οποίοι αποδοκίμασαν τις πολιτικές λιτότητας του Μάριο Μόντι αναδεικνύοντας τον κωμικό Μπέπε Γκρίλο σε πρόσωπο της ημέρας και ρυθμιστή των εξελίξεων.  Κεφάλαια αποχωρούν από μετοχές και κατευθύνονται στα γερμανικά ομόλογα καθώς οι επενδυτές τρομάζουν στην προοπτική αλλαγής του status quo.
Σε αυτή τη φάση οι αγορές ελπίζουν σε συμφωνία αποδοχής της κεντροαριστεράς από τον Μπέπε Γκρίλο, ώστε να κυβερνήσει ο Μπερσάνι, άνθρωπος που έχει αποδεχθεί τις πολιτικές Μόντι και έχει δεσμευτεί για τη συνέχισή τους.
Ο Μπερλουσκόνι κόντρα στα προγνωστικά κατάφερε να πείσει το 29,55% του κόσμου μαχόμενος στήθος με στήθος με τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς Μπερσάνι. Το αποτέλεσμα των εκλογών αφήνει την Ιταλία αντιμέτωπη με το φάσμα της ακυβερνησίας, σημείο όμως στο οποίο η Ιταλία έχει βρεθεί πάρα πολλές φορές μεταπολεμικά.
Ο Μπέπε Γκρίλο δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τον Μπερλουσκόνι και ήδη συζητά με τον Μπερσάνι, ενώ ο Μόντι περιμένει υπομονετικά να του ζητηθεί να… κυβερνήσει.
Στην πολιτική ιστορία της Ιταλίας Ουγκο Λα Μάλφα όντας κόμμα με δύναμη που δεν ξεπέρασε το 4-5% κυβερνούσε για πολλά χρόνια τη χώρα ως πρωθυπουργός κοινής αποδοχής από τα υπόλοιπα σχήματα.
Οι αγορές όμως έχουν περιορίσει το οπτικό τους πεδίο στις εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν προ των εκλογών για το ενδεχόμενο ανόδου του Μπερλουσκόνι, ενώ τρομάζουν από την προοπτική ανατροπής των συσχετισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι εξελίξεις στην Ιταλία μπορούν να αποτελέσουν μοχλό για την αλλαγή πολιτικής στην Ευρωζώνη, κάτι που όπως φαίνεται δεν επιθυμούν τα χρηματιστήρια, οδηγώντας σε μια πρωτόγνωρη μάχη αγορές vs κοινωνίας.
Στην πραγματικότητα η Ιταλία έδειξε ότι το εκλογικό σώμα δεν τρομοκρατείται και μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές που μέχρι πριν από λίγο καιρό φάνταζαν αδιανόητες.
Η Άνγκελα Μέρκελ και το διευθυντήριο των Βρυξελλών παρακολουθούν τις εξελίξεις και αναζητούν στρατηγικές ανακοπής του ρεύματος αμφισβήτησης των πολιτικών λιτότητας που δημιουργείται στην Ιταλία. Φοβούνται ότι η τάση αυτή θα βρει υποστηρικτές και σε άλλες χώρες του Νότου, γεγονός που ανησυχεί τις συντηρητικές χώρες της γερμανικής αυλής.
Η ριζοσπαστική πολιτική έκβαση των ιταλικών εκλογών καθώς και οι καταστάσεις που θα δημιουργηθούν στη συνέχεια θα αποτελέσουν βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, η οποία επλήγη πολιτικά στις πρόσφατες εκλογές από το φόβο…
Οι αγορές
Το κλίμα που επικρατεί στα χρηματιστήρια πεγράφεται καλύτερα από τον δείκτη φόβου VIX, ο οποίος εκτοξεύθηκε σε υψηλό 3μηνου χθες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην Ιταλία.
) FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί κατά 4% και οι εποπτικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στις συναλλαγές ή στα όρια διακύμανσης.
Η έκβαση των ιταλικών εκλογών ταλανίζει και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές με τον FTSE-100 στο Λονδίνο να χάνει 1,34% στις 6.270 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο Xetra Dax υποχωρεί κατά 1,93% διαμορφούμενος στις 7.623 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC-40 χάνει 2,27% στις 3637 μονάδες, ενώ απώλειες 3,03% καταγράφει και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη.
Στις αγορές ομολόγων καταγράφεται εκρηκτική άνοδος των αποδόσεων του ιταλικού 10ετούς ομολόγου, κατά 7,51%, το οποίο διαμορφώνεται στο 4,85%.


sofokleousin
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: