ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.11.13

Ποιοι γλιτώνουν τον πλειστηριασμό για τραπεζικά χρέη

Ποιοι γλιτώνουν τον πλειστηριασμό για τραπεζικά χρέη
Στην άρση του καθεστώτος αναστολής των πλειστηριασμών όπως ισχύει σήμερα από την 1η Ιανουαρίου 2014 προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών επί της ουσίας, καταργείται το προστατευτικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα και το οποίο θέτει στο απυρόβλητο το σύνολο της περιουσίας του δανειολήπτη.
Προβλέπεται ότι η προστασία θα περιοριστεί στην πρώτη κατοικία και μόνο υπό αυστηρά κριτήρια, κυρίως εισοδηματικά, που θα πιστοποιούν τη σημαντική μείωση του εισοδήματος του δανειολήπτη και την αδυναμία του ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Σύμφωνα με διαρροές φέρεται έχει πέσει στο τραπέζι τα εισοδήματα να μην ξεπερνούν τα 7.000 ευρώ και τα 14.000 ευρώ για τετραμελείς οικογένειες. Σαφώς, στο δίχτυ προστασίας μπαίνουν οι άνεργοι και εκείνοι που αντικειμενικά δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
Η διάκριση των ακινήτων που μπορούν να βγουν σε πλειστηριασμό για τραπεζικά χρέη και εκείνων που θα προστατεύονται θα γίνεται επίσης με βάση την αντικειμενική αξία. 
Η ρύθμιση που θα προωθήσει η κυβέρνηση θα προβλέπει τα εξής:
- Η προστασία των ακινήτων για χρέη έως 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες καταργείται
- Δε θα μπορούν να βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακίνητα που αφορούν α΄ κατοικία, αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ για άγαμους και έως 280.000 ευρώ για έγγαμους με δύο παιδιά
- Οι δανειολήπτες θα μπορούν να προσφεύγουν στο νόμο Κατσέλη για προστασία της α΄ κατοικίας τους
- Θα συνεχίσει να ισχύει το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερα στεγαστικά δάνεια
Με τον τρόπο αυτό αίρεται το καθεστώς προστασίας πίσω από το οποίο κρύβονταν δανειολήπτες που ενώ διαθέτουν ακίνητη περιουσία ή ακόμη και καταθέσεις, δεν πληρώνουν τις δόσεις τους.
Συνεργάσιμος δανειολήπτης
Βασικό ρόλο θα παίξει επίσης η συμπεριφορά που έχει επιδείξει ο δανειολήπτης, δηλαδή το κατά πόσο υπήρξε μέχρι σήμερα συνεργάσιμος για τη ρύθμιση της οφειλής του ή κατά πόσο ανταποκρίνεται κατά ένα μικρό έστω μέρος στις δανειακές του υποχρεώσεις, ανάλογα πάντα με τις δυνατότητές του.
Πρόθεση του υπουργείου είναι να εξαιρεθούν από την προστασία όσοι έχουν εγκαταλείψει οριστικά και χωρίς ισχυρό επιχείρημα, την προσπάθεια να έρθουν σε μια συμφωνία με την τράπεζα, καταβάλλοντας έστω ένα μικρό μέρος της οφειλής τους.
 
Σχέδιο για τη ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων

Οι τράπεζες καλούνται έως το τέλος του Νοεμβρίου να έχουν υποβάλει σχέδιο στην Tράπεζα της Eλλάδος για τους τεχνικούς τρόπους μέσω των οποίων θα αντιμετωπίσουν τη διαχείριση των NPL's (κόκκινα δάνεια).
 
Οπως αναφέρει και η Ημερησία η αντιμετώπιση του θέματος διενεργείται σε δύο επίπεδα: Ένα τεχνικό και ένα ουσιαστικό. Oσον αφορά το δεύτερο, οι τράπεζες διεξάγουν συζήτηση με τις αρμόδιες αρχές και την τρόικα, προκειμένου να διαμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίον θα γίνονται από τούδε και στο εξής οι ρυθμίσεις, ώστε να επιτρέψουν στα πιστωτικά ιδρύματα έναν ορθολογικό προγραμματισμό τόσο για τα παρελθόντα δάνεια, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε νέες χορηγήσεις.
 
Στην ουσιαστική αυτή συζήτηση εντάσσεται και το θέμα των πλειστηριασμών, το οποίο «διάπλατα» έθεσε η Τρόικα με δεδομένο πως η ισχύς του προστατευτικού πλαισίου λήγει στο τέλος του έτους και ένα νέο θεσμικό πλαίσιο θα πάρει τη θέση του προηγούμενου. Oι τράπεζες δεν είναι αυτές που επιθυμούν τους πλειστηριασμούς, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστούν έναν όγκο ακινήτων -τα περισσότερα εξ αυτών μικρά ακίνητα- σε μία αγορά η οποία έχει καταρρεύσει και με ένα φορολογικό πλαίσιο το οποίο δεν είναι ακόμη γνωστό.
 


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: