ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.2.09

Αθώοι στην κατηγορία του κανιβαλισμού οι Ινδιάνοι του Αμαζονίου

Κείμενο: Κώστας Μαυραγάνης



Περιοχές της Βραζιλίας με Φυλές σε Κίνδυνο



Αιώνες μετά τους Κονκισταντόρες και τη δαιμονοποίηση των Ινδιάνων του Αμαζονίου, το συγκεκριμένο φυλετικό γκρουπ βρίσκεται για άλλη μια φορά στο στόχαστρο κατηγοριών για βάρβαρα τελετουργικά και ανθρωποφαγία. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη φυλή Κουλίνα, η οποία πρόσφατα κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή του Αμαζονίου (εντοπίζεται τόσο σε βραζιλιάνικα όσο και σε περουβιανά εδάφη) και κατηγορήθηκε πως ευθύνεται για το θάνατο και κανιβαλισμό ενός λευκού αποίκου, του οποίου η ταυτότητα/ ιδιότητα δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα.



Όπως αναφέρθηκε από τα ΜΜΕ παγκοσμίως, ο άποικος (οι πληροφορίες σχετικά με το τι ήταν ποικίλλουν, καθώς έχει ειπωθεί πως ήταν από φοιτητής μέχρι κτηνοτρόφος) σκοτώθηκε και στη συνέχεια φαγώθηκε από τους Ινδιάνους Κουλίνα. Η είδηση αυτή προκάλεσε σάλο αντιδράσεων εναντίον των Ινδιάνων του Αμαζονίου. Ωστόσο, ένα μεγάλο τμήμα του επιστημονικού κόσμου απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές ως ψευδείς. Κατά τον Domingos Silva, ανθρωπολόγο του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Santa Catarina , o οποίος έχει περάσει σειρά ετών ανάμεσα στους Κουλίνα, η συγκεκριμένη φυλή δεν έδειξε ποτέ σημάδια εθίμων που περιείχαν ανθρωποφαγία. Την άποψη αυτή υποστήριξε ο Dr Daniel Everett, του πανεπιστημίου του Ιλινόις (http://www.ilstu.edu/), ο οποίος και είναι κατηγορηματικός όσον αφορά τη μη ύπαρξη κανιβαλιστικών τελετουργικών στις παραδόσεις του φύλου Αραγουάν (του οποίου οι Κουλίνα αποτελούν υποκατηγορία).



Τις απόψεις αυτές συμμερίζονται επίσης τόσο η μη κυβερνητική οργάνωση ΟΡΑΝ (Operação Amazônia Nativa), που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αμαζονίου, όσο και η βραζιλιάνικη κυβέρνηση, που μέσω του FUNAI (το υπουργείο ινδιάνικων υποθέσεων http://www.funai.gov.br/) δήλωσε επίσημα πως δεν υπάρχουν φυλές ιθαγενών που να επιδίδονται σε κανιβαλισμούς στο έδαφος της Βραζιλίας.

Πηγή: http://www.survival-international.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: