ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.2.09

Σύγκρουση πυρηνικών υποβρυχίων στη μέση του Ατλαντικού


Το HMS Vanguard στην διάρκεια μιας άσκησης

Κείμενο:
Κώστας Μαυραγάνης

Ένα βρετανικό και ένα γαλλικό πυρηνικό υποβρύχιο συγκρούστηκαν καταμεσής του Ατλαντικού σε ένα περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα κατά τις αρχές του Φεβρουαρίου και έγινε γνωστό πρόσφατα. Πρόκειται για τα HMS Vanguard, του Βασιλικού Ναυτικού και το Le Triomphant, του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Και στις δύο περιπτώσεις επρόκειτο για υποβρύχια εξοπλισμένα με πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους, τα οποία βρίσκονταν σε περιπολία στον Ατλαντικό Ωκεανό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, και τα δύο σκάφη έπλεαν σε πολύ μικρές ταχύτητες όταν επήλθε η σύγκρουση, οπότε και δεν υπήρξαν σοβαρές υλικές ζημίες ή τραυματισμοί. Και τα δύο υπουργεία άμυνας επιβεβαίωσαν επανειλημμένα πως δεν ετέθη θέμα ασφαλείας των πυρηνικών όπλων ή διαρροών ραδιενέργειας από τους αντιδραστήρες. Ύστερα από το περιστατικό το Vanguard επέστρεψε μόνο του στη βάση του στη Σκωτία, ενώ το Le Triomphant χρειάστηκε τη συνοδεία μιας φρεγάτας για να επιστρέψει στο ναύσταθμό του, στη Βρέστη.


Le Triomphant

Παρά την ακίνδυνη (όπως ανακοινώθηκε) εξέλιξη του περιστατικού, ανακινείται ένα σοβαρό θέμα όσον αφορά το ενδεχόμενο τέτοιων ατυχημάτων. Καθώς το σύνολο τόσο του αγγλικού όσο και του γαλλικού πυρηνικού πυραυλικού οπλοστασίου βρίσκεται πλέον σε υποβρύχια, είναι λογικό το ότι για λόγους στρατηγικής ασφαλείας τα σκάφη αυτά βρίσκονται σχεδόν συνέχεια «στα ανοιχτά», όπου μπορούν να μένουν κρυμμένα. Ο Ατλαντικός μπορεί να είναι μεγάλος, αλλά οι περιοχές που προσφέρονται (λόγω μορφολογίας, ρευμάτων κλπ) για επιχειρήσεις και «αθόρυβη» κίνηση των υποβρυχίων είναι συγκεκριμένες, με αποτέλεσμα να είναι…εξαιρετικά πολυσύχναστες: εκτός από τους Γάλλους και τους Βρετανούς, τόσο υποβρύχια του Αμερικανικού όσο και του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού επιφορτισμένα με αντίστοιχους ρόλους κινούνται στις συγκεκριμένες ζώνες. Το γεγονός ότι τα μοντέρνα υποβρύχια είναι εξοπλισμένα με τεχνολογίες ελάττωσης θορύβου και εκ των πραγμάτων στις περιπολίες τηρούν πολύ χαμηλές ταχύτητες (κάτι που καθιστά τον εντοπισμό τους πολύ δύσκολο αν κάποιος δεν ψάχνει για αυτά) απλά μεγαλώνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων, που μπορούν να έχουν ολέθριες συνέπειες για την περιοχή – τόσο λόγω του κινδύνου διαρροής ραδιενέργειας ή προβλήματος στα πυρηνικά όπλα όσο και από πλευράς κινδύνου πρόκλησης θερμού επεισοδίου. Αντίστοιχης φύσης περιστατικό είχε λάβει χώρα το 1992 στη θάλασσα του Μπάρεντς, όταν το αμερικανικό υποβρύχιο USS Baton Rouge είχε συγκρουστεί με ρωσικό σκάφος το οποίο αναδυόταν.
http://www.blue-planet.gr

1 σχόλιο:

hackaday είπε...

Άλλα πόσα έχουν γίνει και τα κρύψανε...