ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.2.09

Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΣΥΜΠΡΑΞ3

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Οι γηγενείς Κομοτηναίοι, είμαστε φιλήσυχοι και νομοταγείς, δεν επιθυμούμε, να ζήσουμε άλλη μία «Νύχτα των Κρυστάλλων», όπως ζήσαμε τον Ιανουάριο του 1990»!!!!!
Για την επιστροφή της πρόσκλησης των εγκαινίων της Τουρκικής Τράπεζας.

Κύριε Περιφερειάρχη Ανατολικής-Μακεδονίας & Θράκης.
Κύριε Σταμάτη.

Ο «ανήρ», που επιθυμεί να ασχοληθεί με την πολιτική, ή είναι εν ενεργεία πολιτικός, για να επιτύχει στα καθήκοντα που ανέλαβε, οφείλει να είναι γνώστης, τουλάχιστον της πολιτικής ιστορίας της πατρίδος του, και της πολιτικής ιστορίας της Περιφέρειας, της Νομαρχίας, ή του Δήμου που διοικεί.
Οι χαρισματικοί και εμπνευσμένοι, πολιτικοί ηγέτες, όπως: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και τόσοι άλλοι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες, ήταν και είναι γνώστες της παγκόσμιας πολιτικής ιστορίας, και βέβαια και της Ελλάδας, για αυτό επέτυχαν τους ειρηνικούς και οικονομικούς στόχους της πατρίδας μας σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική.Προς ενημέρωσή σας, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να μελετήσετε το παρακάτω κείμενο, και την ανάλογη ιστοσελίδα, και για περισσότερες και ολοκληρωμένες ιστορικές πληροφορίες αποτανθείτε, στον Κομοτηναίο δικηγόρο κ. Ζαφείριο Μέκο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
alex.eled.duth.gr/Mekos/Mekos1/GREEK_EDITION/GRF.HTML - 46k
13. τύπο: Όπως πειστικά και τεκμηριωμένα ανέλυσε ο κούρδος ιστορικός Κ. Αλή, σε διάλεξη του στην Κομοτηνή, οι Οθωμανοί ονόμαζαν Γκιουμουλτζίνα (Gumlcne) την Κομοτηνή, προσπαθώντας να μεταφέρουν στη γλώσσα τους τη βυζαντινή ονομασία της Κουμουτζηνά. Το κο προφέρεται και ko, ku ή go, gu. Φωνήεντα δεν υπάρχουν και έτσι κατέληξε η Κουμουτζηνά σε Γκιουμουλτζίνα.
Το ίδιο συνέβη και με την ονομασία της Ξάνθης. Στην οθωμανική γλώσσα, το ξ προφέρεται σκ. Επειδή καμία λέξη δεν αρχίζει από σύμφωνο στην προφορά προστέθηκε το γράμμα i (για παράδειγμα, Σμύρνη: I-zmir, Σπάρτη: I-spar). Έτσι, το Ξάνθη έγινε Ι-σκαν(θ)ί και επειδή δεν υπάρχει το θ, έγινε Ι-σκαντσί και τελικά Ισκετσί.
Έτσι αποδεικνύεται όχι μόνο η ελληνικότητα των ονομάτων που οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν, αλλά και η συνεχής και αδιάλειπτη ελληνικότητα των ίδιων των πόλεων».
Επίσης σας πληροφορούμε, πάντοτε καλόπιστα, να ενημερωθείτε για την ιστορική της ονοματολογικής εξέλιξης, της πολυπόθητης και «ταλαιπωρημένης» Κομοτηνής μας, μελετώντας τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ-ΟΔΗΓΟ, με τίτλο «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ», που επιμελήθηκε ο ιστορικός και Διευθυντής της «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ» στην Κομοτηνή, κ. Αντώνης Λιάπης. Η έκδοση του ιστορικού οδηγού (1988), οφείλεται στην ευγενή προσφορά :
ΤΟΥ «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ-ΟΜΙΛΟΥ-ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ».
Στη σελίδα -13- και με τίτλο «Η ΟΜΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ», αναφέρεται σχετικά με την ονομασία της όμορφης πολυπολιτισμικής πόλης μας:
-«Σύμφωνα με μια παράδοση, το όνομα ανήκει στην κόρη του ζωγράφου της αρχαιότητας Παρασσίου, την Κομοτηνή, που μαζί με τους Μαρωνίτες ίδρυσε στο εσωτερικό της Θράκης αποικίες.
-Η επικρατέστερη εκδοχή σήμερα δέχεται την προέλευση του ονόματος από την Βυζαντινή λέξη Κουμουτζηνά, που δηλώνει τα κτήματα του Κόμη. Ο τίτλος του κόμη δινόταν σε ανώτερους στρατιωτικούς και διοικητικούς άνδρες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Έτσι, τα κτήματα κάποιου κόμη, ονομάσθηκαν Κομοτηνά-Κουμουτηνά-Κουμουτζηνά. Ο τύπος Κομοτηνά ή Κομοτηνή συναντιέται για πρώτη φορά στον ιστορικό Νικηφόρο Γρηγορά (1295-1360), γνωστό για τους λογιωτατισμούς που χρησιμοποιούσε.
-Κατά συνέπεια και οι τύποι Γκιουμουλτζίνα και Γκιουμουρτζίνα, με τους οποίους είναι γνωστή η Κομοτηνή σ’ όλη την Τουρκοκρατία, είναι παραφθορές της ονομασίας Κουμουτζηνά και όχι κάποιας τούρκικης λέξης».
Αυτά τα λίγα, για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.. Το ποιος έχει δίκαιο ή άδικο τα συμπεράσματα δικά σας και των Θρακιωτών. Εξ’ άλλου την άδεια λειτουργίας της Τουρκικής Τράπεζας στην Κομοτηνή, την ενέκρινε, η Κυβέρνηση της ΝΔ, την οποία υπηρετείται πιστά και με «σωφροσύνη». Τι συμφωνίες υπογράφηκαν, ο Λαός της Θράκης δεν τις γνωρίζει!!!!!!!
Δοθείσης ευκαιρίας, πληροφορούμε τον κ. Σταμάτη, ότι σε στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε το 1991-1992 στον βόρειο Έβρο, με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, και υπουργό Εξωτερικών τον ιδεολογικό καθοδηγητή του κ. Περιφερειάρχη, κ. Αντώνη Σαμαρά, διανεμήθηκε στους Τούρκους και Έλληνες Αξιωματικούς, ενημερωτικό φυλλάδιο με Χάρτη της Θράκης, στον οποίο οι πόλεις και οι οικισμοί αναφερόταν με τουρκικά και βουλγάρικα τοπωνύμια. Σχετικό ρεπορτάζ, είναι καταγεγραμμένο στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ», εκείνης της αλησμόνητης «Μητσοτακεϊκης περιόδου».
Με τον ίδιο ζήλο, ο κ. Περιφερειάρχης, οφείλει να δώσει εντολή, στους συμβολαιογράφους και στις δημόσιες υπηρεσίες, να μην αναφέρονται τα τοπωνύμια με την τουρκική τους ή βουλγαρική ονομασία!!!!!!!
Δεν γνωρίζουμε, τι θα συμβεί αύριο και μεθαύριο στην όμορφη Κομοτηνής μας. Γιατί μετά την συγκεκριμένη ανακοίνωση-διαφωνία του κ. Περιφερειάχη (οι) «los Quardias Civiles», και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, και πολλοί άλλοι της ίδιας ιδεολογικής συμπεριφοράς, με στημένες συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά κανάλια της Θράκης και αλλαχού, εκφράζουν τις γνωστές μπουρδολογίες-γνώμες τους σύγκρουσης,.
Για όλα τα προβλήματα και ιδιαίτερα για τα πολιτικά υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει θέληση εκατέρωθεν, και «το γνώθι σ’ αυτόν». Για αυτό το λόγο οι πολιτικοί που διορίζονται στις ευαίσθητες περιοχές της πατρίδας μας, πρέπει να είναι γνώστες της «Διπλωματικής Γλώσσας», και να την «χρησιμοποιούν», όταν παρουσιάζονται εκούσια ή ακούσια προβλήματα. Με «ψευτονταηλίκια» δεν λύνονται τα προβλήματα, εκτός και εάν εν όψει των εκλογών «πουλάμε και πατριωτισμό».
Οι γηγενείς Κομοτηναίοι, είμαστε φιλήσυχοι και νομοταγείς, δεν επιθυμούμε, να ζήσουμε άλλη μία «Νύχτα των Κρυστάλλων», όπως ζήσαμε τον Ιανουάριο του 1990!!!!!
Οι γηγενείς Κομοτηναίοι
Emilio Salvatore e Dolores Ibaruri (Pasionaria)-Sefer usta –dansor Kara Fatme