ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.3.10

ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!.. με φόντο την ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


Με απόφαση του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Φασούλα ο Δήμος Πειραιά, θα συμμετάσχει, όπως και πέρυσι, στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ».



Το Σάββατο 27/3/2010 και ώρα 21.00 θα σβήσουν για μία ώρα τα φώτα σε όλα τα Δημοτικά κτίρια. Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Φασούλας καλεί τους δημότες, να πράξουν το ίδιο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα, στους ηγέτες όλων των χωρών και ιδιαίτερα των αναπτυγμένων, για την λήψη μέτρων ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Το παραπάνω είναι δημοσιευμένο στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου. Έτσι και εγώ πήρα την αφορμή να ρωτήσω τον κύριο Δήμαρχο.

ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ δεν είναι οι ακάθαρτοι δρόμοι;

Δεν είναι η πλημμελής αποκομιδή των απορριμμάτων;

Δεν είναι η ανάμειξη ανακυκλώσιμων και αστικών απορριμμάτων;

Δεν είναι οι ρυπαρές παραλίες; Δεν είναι η ανυπαρξία πρασίνου ;

Δεν είναι η τσιμεντοποίηση και η αλλαγή χρήσης γης ;

Δεν είναι τόσα και τόσα που έπρεπε να είχατε κάνει και δεν κάνατε;


Έχοντας αγανακτήσει από την πρωτοφανή υποκρισία των ''ηγετών'' κάθε μορφής και κυρίως από τα ''πρόβατα'' που προθύμως τους ακολουθούν, δηλώνω ευθαρσώς ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες σαχλαμάρες που θα γίνουν παγκοσμίως. Από πού και ποιούς θα σώσουμε τον πλανήτη; Από αυτούς που τον έχουν καρατομήσει τόσες εκατονταετίες και εξακολουθούν ακόμη μέχρι σήμερα;

Φυσικά στη σαχλαμάρα ο Δήμος μας και η χώρα μας θα διεκδικήσουν την πρωτιά. Στα καραγκιοζιλίκια είμαστε πρώτοι. Σε θέματα ουσίας είμαστε ουραγοί. Ας κλείσετε κανένα εργοστάσιο από αυτά που ρυπαίνουν τις θάλασσες, τολμάτε; Ας επιβάλλετε πρόστιμα και φυλάκιση σε αυτούς που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στη φύση και μετά ας μας πουλήσετε πληρωμένες σαχλαμάρες για τα φώτα. Δηλαδή εάν δεν σβήσουν τα φώτα για μια ώρα ο πλανήτης θα πεθάνει ; Έτσι δεν σώνεται ο πλανήτης και φυσικά κανένα, μα κανένα, ηχηρό μήνυμα δεν πρόκειται να σταλεί στους παγκόσμιους ηγέτες. Οι ηγέτες θέλουν άλλα πράγματα για να συνετιστούν και όχι ΄΄παιχνίδια΄΄ με τους διακόπτες. Εκτός και εάν όλοι αυτοί που θα κλείσουν το διακόπτη, τους βοηθήσει να κοιμηθούν ήρεμα το βράδυ, νομίζοντας ότι έκαναν κάτι για το περιβάλλον. Μάλλον περί αυτού πρόκειται. Είναι οι ίδιοι που θα πετάξουν το τσιγάρο κάτω, θα πετάξουν τη σακούλα των σκουπιδιών από το μπαλκόνι τους, θα μπουν στο αυτοκίνητο για να ψωνίσουν από την επόμενη γωνία του σπιτιού τους, θα πετάξουν στο δρόμο το κουτί από το αναψυκτικό κ.λ.π. και αφού κλείσουν το διακόπτη το βράδυ του Σαββάτου, θα κυλήσει ένα δάκρυ από το μάγουλό τους για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν για τη σωτηρία της γης, περιμένοντας την επόμενη χρονιά! Αυτό τους είπαν να κάνουν οι άνθρωποι αυτό κάνουν. Και μόνον τα αποτελέσματα αυτής της γελοίας πράξης αν αναλογιστείς καταλαβαίνεις για την κενότητα της σκέψης τους. Ψεύτες και υποκριτές.

Το αποκορύφωμα όλων αυτών είναι ότι εμφανίζεται ως παγκόσμιος ηγέτης όλων των οικολογικών οργανώσεων και κινημάτων ο γόνος της γνωστής εβραϊκής οικογένειας τραπεζιτών, ο Ντέϊβιντ Ροκφέλερ (οργάνωσε και το τεράστιο φεστιβάλ «Live Earth» για την υπερθέρμανση του πλανήτη και έχει γράψει και το ομότιτλο βιβλίο). Ακολούθησε ο Αλ Γκόρ, ο Φίσερ (που τάχθηκαν ανοικτά υπέρ του βομβαρδισμού της Σερβίας από το ΝΑΤΟ) και εκατοντάδες άλλοι Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Νομάρχες και Δήμαρχοι σε όλη τη Γη. Δυστυχώς όμως επέλεξαν να προωθήσουν μόνο τις ιδέες των οικολόγων που δεν έβλαπταν το οικονομικό κατεστημένο.

Γη δεν ξέρω αν τo έμαθες, αλλά η Ελλάδα προσπαθεί να είναι πρώτη σε συμμετοχές για την Σαββατιάτικη ΄΄ Ώρα σου "! Τώρα μπορείς να κοιμηθείς ήσυχη. Θα προτιμούσα η Ελλάδα να είναι πρώτη σε οικολογική συνείδηση και όχι τώρα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια. Θα προτιμούσα να διάβαζα ότι οι Έλληνες θα ήταν περισσότερο οικολογικοί και ευαίσθητοι για το περιβάλλον όχι μόνο το Σάββατο που θα μας έρθει, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου. Δεν είμαστε, όμως. Η περίφημη πλέον ΄΄Ώρα της Γης" είναι η καλύτερη αφορμή για να απενοχοποιηθούμε και να πιστέψουμε μέσα μας ότι κάτι κάναμε κι εμείς για να βοηθήσουμε τον δύσμοιρο πλανήτη μας. Αυτές οι δράσεις είναι το καλύτερο γιατρικό στις τύψεις μας, είναι η καλύτερη δικαιολογία για να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Αν σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα το Σάββατο θα έχουμε κάνει την καλή πράξη, ανεξάρτητα αν όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου το χέρι μας ξεχνάει να πατήσει τον διακόπτη του off. Το Σάββατο θα κατεβάσουμε τον διακόπτη για μία ώρα, αλλά την ίδια μέρα θα έχουμε πετάξει τα χαρτιά μας στον κάδο απορριμμάτων και όχι σε αυτόν της ανακύκλωσης. Έτσι είμαστε, δεν αλλάζουμε. Δώστε μας δημοσιότητα και πάρτε μας την ψυχή. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα σωθεί ο πλανήτης, αλλά να ακουστεί σε κάθε γωνιά του ότι η Ελλάδα ήταν πρώτη σε συμμετοχές στην "Ωρα της Γης".

Υπάρχει και ο αντίλογος, αυτός που θα πει ότι "κάλλιο αργά παρά ποτέ" ή αυτός που θα πει με εμφατικό τρόπο πως "καλά τα λες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Σάββατο δεν θα πάρω μέρος στην Ώρα της Γης για να... πιστοποιήσω την ταυτότητά μας". Συμφωνώ. Μακάρι αυτή η "Ωρα της Γης" να είναι αρχή για έναν καλύτερο και πιο οικολογικό κόσμο. Έχω, όμως την εντύπωση πως την επόμενη ώρα θα τα έχουμε ξεχάσει όλα, θα έχουμε κάνει την αυτοκάθαρσή μας επειδή υποτίθεται πως κάναμε την καλή πράξη και θα γυρίσουμε στον κλασικό τρόπο ζωής. Σε αυτόν που περνάει σε πρώτη μοίρα το εγώ και μετά το εμείς.

Αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στους «παλαίμαχους» της οικολογίας, οι οποίοι βλέπουν ότι έχουν χάσει το παιχνίδι. Αυτοί που κατέχουν το χρήμα καπηλευτήκαν την οικολογία και φυσικά δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον. Για αυτό και βλέπετε σε όλες τις χώρες της Γης το καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης να επικρατεί, είτε οι χώρες είναι Σοσιαλιστικές ή Κομμουνιστικές, είτε όχι.

Σ. Α. Νικολάου

PP

Δεν υπάρχουν σχόλια: