ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.5.10

«Φρένο» στο δανεισμό χωρών με χρέος άνω του 100% του ΑΕΠ από το ΔΝΤ βάζουν οι ΗΠΑ


Η αμερικανική κυβέρνηση θα μπλοκάρει τα πακέτα διάσωσης του ΔΝΤ, σε περίπτωση που θα θεωρεί ότι οι χώρες που εντάσσονται σε αυτά αδυνατούν να τα αποπληρώσουν, σύμφωνα με μέτρο που ψήφισε (με 94 ψήφους υπέρ και 0 κατά) η Γερουσία των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Μία σειρά από πακέτα διάσωσης για εταιρείες του χρηματοοικονομικού και όχι μόνο κλάδου κατά τη διετία 2008-2009 έχει ξεσηκώσει τις έντονες αντιδράσεις της αμερικανικής κοινής γνώμης, με αποτέλεσμα πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές να δηλώνουν απρόθυμοι να στηρίξουν τώρα τις υπερχρεωμένες χώρες.

Η ΕΕ έχει ζητήσει από το ΔΝΤ να παρέχει έως 310 δισ. δολάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας ύψους 1 τρισ. δολαρίων, ώστε να αποτρέψει την εξάπλωση της ελληνικής κρίσης χρέους σε άλλες χώρες της ευρωζώνης με υψηλά ελλείμματα, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Η αμερικανική κυβέρνηση είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ και έχει το δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο),...
ώστε να εμποδίζει όποιες αποφάσεις επιθυμεί, αν και δεν έχει κάνει τέτοιο έως σήμερα.

Το μέτρο, που πρότεινε Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, ορίζει ότι ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΔΝΤ θα αποφασίσει αν είναι πιθανή η αποπληρωμή των δανείων που δίνει το ΔΝΤ σε χώρες όπου το κρατικό χρέος υπερβαίνει το 100% του ΑΕΠ.
Εάν κρίνει ότι το δάνειο μάλλον δεν θα επιστραφεί, τότε θα μπορεί να ασκεί το δικαίωμα βέτο.

Το μέτρο αυτό είναι τμήμα των αλλαγών που σχεδιάζονται στη ρύθμιση και την εποπτεία των χρηματοοικονομικών αγορών, οι οποίες ενδέχεται να ξεκαθαρίσουν αυτή την εβδομάδα στην αμερικανική Γερουσία.

Εν συνεχεία, θα πρέπει οι απαραίτητες αλλαγές με βάση και μία αντίστοιχη διάταξη που πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον περασμένο Δεκέμβριο, πριν υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και γίνει νόμος.

Ο αρμόδιος Γερουσιαστής των Δημοκρατικών για τη μεταρρύθμιση των ρυθμιστικών κανόνων είπε ότι στηρίζει τη «ρήτρα ΔΝΤ», αλλά προσέθεσε ότι ίσως θα πρέπει να γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: