ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.5.10

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ


ης Θέκλας Παρασκευούδη,

Υπ/νη Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα

Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος

Στα πρωτόγονα χρόνια οι άνθρωποι κατέγραφαν στα τείχη των σπηλαίων την καθημερινότητα τους, τις δραστηριότητες τους και κάθε τους εκδήλωση. Όταν δημιουργηθήκαν οι κοινωνίες αναπτύχθηκαν οι τέχνες και ο λεγόμενος πολιτισμός. Που δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εκφρασμένη σκέψη και ψυχική διάθεση του καλλιτέχνη.

Τα χρόνια περνούσαν, οι κοινωνίες άλλαζαν αλλά πάντα υπήρχαν οι «καλλιτέχνες» της εκάστοτε εποχής.

Στη σύγχρονη κοινωνία που όλα έχουν τσιμεντοποιηθεί και ισοπεδωθεί, που γίναμε όλοι τεχνοκράτες και μας έχει παρασύρει το ρεύμα της παγκοσμιοποίησης, και το μοναδικό μας θέμα είναι η οικονομία υπάρχουν κάποια κτίρια και αυτά μεν, αλλά με άλλη ουσία.

Λέγονται Μουσεία…μέρη που φιλοξενούν κάθε λογής τέχνης. Λαογραφικά, αρχαιολογικά, γλυπτικής, σκίτσου, πίνακες ζωγραφικής, φυσικής ιστορίας και άλλα τόσα. Χαρακτηριστικά στολίδια χωρών και πόλεων.

Ποιος δε ξέρει το μουσείου του Λούβρου για παράδειγμα αλλά και το στολίδι της Ελλάδας, το καινούριο μουσείο της Ακρόπολης και εδώ στο τόπο μας στη Λάρισα, την Πινακοθήκη-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Στις 18 Μαΐου γιορτάζεται αυτή η προσφορά στο πολιτισμό. Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και ώρα να αναλογιστούμε την αξία τους. Τα μουσεία περικλείουν το παρελθόν κάποιας εποχής, τα δημιουργήματα καλλιτεχνών, όπου γίνονται φορείς πολιτισμού και ανάπτυξης.

Συλλογές, σπάνια τεκμήρια γεγονότων, εκθέσεις, είναι λίγα από αυτά που θα συναντήσεις αν περιηγηθείς στο πιο κοντινό σου μουσείο...μη διστάσεις…κάνε ένα δώρο σον εαυτό σου και γνώρισε από κοντά τους θησαυρούς που κρύβουν…


Δεν υπάρχουν σχόλια: