ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.9.10

ΙΟΒΕ: Το σενάριο σωτηρίας και η πιθανότητα πτώχευσης

Βαθύτερη ύφεση τους επόμενους μήνες, συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 3,5% σε ετήσια βάση και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας προβλέπει το ΙΟΒΕ στην τακτικη τριμηνιαία έκθεση του, διατυπώνοντας τρία εναλλακτικά σενάρια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Σε όλα τα σενάρια κλειδί είναι η έκβαση της προσπάθειας δημοσιονομικής σταθεροποίησης, ενώ η "σωτηρία" της χώρας θα βρίσκεται στα χέρια της τρόϊκας. Η κατάσταση στην οικονομίας εκτιμάται ότι θα επιδεινωθεί κατά το β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η συρρίκνωση της ζήτησης και της παραγωγικής δραστηριότητας θα επιταχυνθεί και η ανεργία θα υπερβεί το 12%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του ΙΟΒΕ, τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την εγχώρια οικονομία:
α) Το «σενάριο της ελπίδας» προβλέπει ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει σε γενικές γραμμές, το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής του Μνημονίου, εφαρμόζοντας πολιτικές που διευκολύνουν την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική προσαρμογή (απελευθέρωση επαγγελμάτων και αγορών, ιδιωτικοποιήσεις, ενίσχυση των επενδύσεων κλπ).
Στην περίπτωση αυτή το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπεται να μειωθεί κοντά στο 7% του ΑΕΠ το 2011 και κοντά στο 5% το 2012. Η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχίσει να είναι αρνητική το 2011, αλλά ηπιότερη του 2010 και θετική το 2012 (μεταξύ 1,5 και 2,5%).
Είναι πιθανό, όχι όμως βέβαιο, ότι η υλοποίηση του αισιόδοξου σεναρίου θα επιτρέψει σταδιακή επιστροφή της Ελλάδος στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές. Δεν είναι βέβαιο, διότι το δημόσιο χρέος συνεχίζει να αυξάνεται, ακόμα και κάτω από αυτό το αισιόδοξο σενάριο (144% του ΑΕΠ το 2012 και το 2013). Κάτω από τις συνθήκες αυτές, οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές είναι πιθανό να συνεχίσουν να μην επιθυμούν να μας δανείσουν, δηλαδή τα spreads να μη μειωθούν δραστικά. Η πιθανότερη έκβαση στην περίπτωση αυτή είναι η επέκταση του χρονικού ορίζοντα των δανείων που μας έχει χορηγήσει η «τρόικα». Σε γενικές γραμμές, η σωτηρία στο σενάριο αυτό εναπόκειται στα χέρια της «τρόικας», και ιδιαίτερα της γερμανικής κυβέρνησης. Ελπίζουμε επομένως, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα αποφύγουμε τη στάση πληρωμών, καθώς εξαρτώμεθα από οικονομικές, αλλά και πολιτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στη Γερμανία. β) Το «σενάριο της καταστροφής», κατά το οποίο είτε η δημοσιονομική προσαρμογή εγκαταλείπεται λόγω των ποικίλων αντιδράσεων, είτε συνεχίζεται μεν αλλά χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές. Στην πρώτη περίπτωση, επέρχεται «ακαριαίος θάνατος» με παύση εκταμίευσης των υπολοίπων δόσεων του δανείου και στάση πληρωμών της Ελλάδας.
Στη δεύτερη περίπτωση είναι πολύ πιθανό ότι επέρχεται «αργός θάνατος», υπό την έννοια ότι η οικονομία θα αντιδράσει αρνητικά στη «σκέτη» δημοσιονομική προσαρμογή, αφού η έλλειψη διαρθρωτικών αλλαγών δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει «αντισώματα» με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Στην περίπτωση αυτή θα αργήσει -αλλά τελικά θα επέλθει- στάση πληρωμών, λόγω μακροχρόνιας στασιμότητας του ΑΕΠ. Η εξέλιξη αυτή θα αποβεί καταστρεπτική για την ευημερία της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του ευρώ.
γ) Το «σενάριο της σωτηρίας», προβλέπει ότι η κυβέρνηση υιοθετεί τις πολιτικές του πρώτου σεναρίου ταυτόχρονα με επιθετική πολιτική αξιοποίησης της ακίνητης κρατικής περιουσίας. Το άμεσο αποτέλεσμα είναι να προεξοφληθεί από τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές η εξόφληση μέρους του δημόσιου χρέους. Αυτή η -μη αναμενόμενη- θετική εξέλιξη οδηγεί στην προσδοκία ότι, αργά ή γρήγορα, ο λόγος του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ θα υποχωρήσει και απομακρύνει το καταστρεπτικό για την ευημερία του ελληνικού λαού ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών. 
www.sofokleousin.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρει κανείς ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΟΒΕ;
Μήπως ξέρει κανείς ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ;
Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου θυμίσει αν ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ήταν ό εξ’ απορρήτων σύμβουλος του αρχιερέα της διαπλοκής ΣΗΜΙΤΗ;
Ποιος πούστης θυμάται να μου πει αν ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ BILDERBERG; Αλήθεια συμμετείχε και στην τελευταία (2010) συνεδρίαση της στην ΙΣΠΑΝΙΑ όπου συζητήθηκε, εκτενώς το θέμα ΕΛΛΑDA;
Να θυμίσω επί τη ευκαιρία μερικά από τα αγαπημένα παιδιά και μόνιμα μέλη της σιωνιστικής λέσχης παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης BILDERBERG :
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (IOBE),
TΣΟΥΚΑΛΗΣ, ΒΕΡΕΜΗΣ (ΕΛΙΑΜΕΠ)
ΕΚΕΜ : ΒΕΡΕΜΗΣ
Και βέβαια οι γνωστοί : Papandreus, Διαμαντοπούλου, Πάγκαλος, Μητσοτάκης, Μπακογιάννη, ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ, Σαμαράς, Ανδριανόπουλος, Μάνος, Τέλογλου κλπ, κλπ.
(ακόμα και στο e-net.gr είναι καταγεγραμμένοι : στ’ αρχίδια τους αν’ τους ξέρουμε, εκεί μας έχουν γραμμένους)