ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.10.10

Το «φέουδο» και ο μεγάλος «Φεουδάρχης».


Γράφει ο D&G

 Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου στην ομιλία του προς τους Έλληνες εξαγωγείς αναφέρθηκε, για μια ακόμη φορά, στη διαφθορά που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και η κυβέρνηση.
Χρησιμοποιώντας τα μοναδικά όπλα που διαθέτει στην οποιαδήποτε επιχειρηματολογία του απέδωσε τα φαινόμενα διαφθοράς  στους άλλους. Κάποιοι άλλοι φταίνε που εμείς οι ικανοί, αποφασισμένοι και αδιάφθοροι αδυνατούμε να μετατρέψουμε την χώρα σε «Γη της Επαγγελίας», μια Δανία του νότου, μια Σουηδία της Μεσογείου, μια Σιγκαπούρη έστω βρε αδελφέ της Νοτιοανατολικής Ευρώπης!
Για όλα – όλα όμως - διαφθορά, ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα, δημόσιο χρέος, σκάνδαλα, κυβερνητικές γκάφες, μνημόνιο κλπ κλπ, φταίει το «Δημόσιο» το οποίο κατά την άποψή του Πρωθυπουργού  είναι ένας τύπος «φέουδου» των υπαλλήλων.
Ακόμη, διαπίστωσε ο κ. Παπανδρέου ότι για τα παραπάνω ευθύνεται η πολυνομία και η πολυπλοκότητα των θεσμών.
Τέλος ο Πρωθυπουργός τόνισε – όπως και όλοι σχεδόν οι προκάτοχοί του – ότι είναι αποφασισμένος τελειώσει με αυτά τα φαινόμενα και να «πατάξει τη γραφειοκρατία και την πολυνομία».
Για να μην ανοίξουμε τη συζήτηση πολύ περισσότερο από όσο μας επιτρέπει ο χώρος μας εδώ, θα αναστοχαστούμε μόνο πάνω στις βαρυσήμαντες αυτές δηλώσεις του Πρωθυπουργού.
Καταρχάς, αν η γραφειοκρατία είναι πρόβλημα που οφείλεται στην πολυνομία και την πολυπλοκότητα τότε η βασική αιτία του προβλήματος είναι ο ίδιος, η Κυβέρνησή του και όλες οι Κυβερνήσεις της ιστορίας (σε μερικές από τις οποίες ήταν εξέχον μέλος), καθώς η κατάθεση σχεδίων νόμων και άλλων κανονιστικών πράξεων (πολυνομία)  όπως επίσης και η απλούστευση της  ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων - την οποία ελέγχει με τη «μέθοδο των κουκιών».
Ακόμη, οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν πολιτικούς προϊστάμενους – από συστάσεως  του Ελληνικού Κράτους – οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη λειτουργία τους. Αυτοί λοιπόν οι πολιτικοί προϊστάμενοι αντί να κατευθύνουν τις ενέργειές τους προς την εύρυθμη, αποδοτική και αδιάφθορη λειτουργία των υπηρεσιών που προΐστανται, αδιαφορούν για αυτές, και με τις πρακτικές τους - που είναι σε όλους γνωστές – μεγιστοποιούν το ιδιωτικό τους όφελος εις βάρος του δημοσίου και επιβάλλουν και συντηρούν τα φαινόμενα συναλλαγής και διαφθοράς ως προπέτασμα καπνού για τις δικές τους ενέργειες.
Επίσης, η εκτεταμένη εμφάνιση φαινομένων διαφθοράς, «φεουδοποίησης» και γραφειοκρατίας στις υπηρεσίες στις οποίες προΐστανται είναι απόδειξη της διαχρονικής και συλλογικής τους ανικανότητας.
Η λογική της απειλής των εργαζομένων, της αφ’ υψηλού ηθικής τους διαπόμπευσης, και της εκτόξευσης ανυπόστατων γενικόλογων κατηγοριών ανήκουν στο ρεπερτόριο των πιο άθλιων εξουσιαστικών μεθόδων προπαγάνδας και δεν συνδέονται ούτε με το πρόβλημα ούτε με τις λύσεις.
Είναι απόδειξη μιας ακραίας και ελιτίστικης συμπεριφοράς, απόδειξη μιας υπεροψίας και μιας λογικής λέω και κάνω ότι θέλω, μιας πολιτικής και μιας Κυβέρνησης η οποία – για να παραφράσουμε τον Πρόεδρο Λίνκολν - ΔΕΝ προέρχεται από το λαό, ΔΕΝ συμπορεύεται με το λαό, ΔΕΝ ενδιαφέρεται για το λαό[1].  
Αυτό που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση συλλογικά, τους Βουλευτές και τους πολιτικά διορισμένους προϊσταμένους των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών είναι το προσωπικό τους όφελος, (επανεκλογή, αύξηση της περιουσίας, τακτοποίηση οικογένειας, διασυνδέσεις για το μέλλον, κλπ κλπ).
Δυστυχώς θα απογοητεύσω πολλούς. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτοί που λειτουργούν το κράτος, έστω με προβλήματα αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας.
Οι κυβερνητικές και πολιτικές ελίτ είναι αυτές που δημιουργούν – αξεπέραστα πολλές φορές – εμπόδια στη λειτουργία του με την ανικανότητά τους, την αδιαφορία τους και την αρπαχτική τους δράση. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ.... Κε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ , ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΘΕΩΡΟΥΝ πλεον ΕΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ...
ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ... 1]ΠΟΙΟΣ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Τ+10 ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ? ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ταυτοχρονα ΣΟΡΤ ΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ? [ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΣΕΙΣ, Ο ΠΑΠ/ΝΟΥ , Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ]
2]ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ 1999-2010 [ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΜΕΧΡΙ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΒΑΤΟΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ -ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ κλπ ] 3]ΠΟΙΟΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙ? [ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ- ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ]
4] ΠΟΙΟΙ ΧΑΡΙΣΑΝ 78 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 16 ΜΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ? [Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 28 ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ 50 ΔΙΣ!! προφανως με το αζημιωτο ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ 10ΔΙΣ/ΕΤΟΣ, συνολικα δηλαδη για 30 δις!!!]]
5]ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΑ ΑΝΟΜΑ ΥΠΕΡΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ , ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ? [Ο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΜΟΙΩΣ]
6] ΟΙ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΤΕΛΗΣ, ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΥΠΕΡΛΑΜΟΓΙΑ-ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ?
7] ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ? [Ο ΠΑΝΓΚΑΛΟΣ 57, Ο ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ 72, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ 53 κοκ]
8] ΠΟΙΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ? [ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ π.χ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ!!!] 9] ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΣΤΝΕΧΕΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ? [ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΑΣ]
10]ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΝΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ? [ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΥΡΙΩΤΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ Ο Κος ΠΑΠΑΚ/ΝΟΥ]
Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, Η ΔΕ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ δηλαδη να ψηφιζει εναλαξ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ μεταλλαγμενου ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ....
[ενας πολιτης που εργαζεται 31 χρονια AΔΙΑΚΟΠΑ και δεν εχει προσωπικη περιουσια]