ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.1.11

Στους δρόμους η ελπίδα για το μέλλον...

του Ρούσσου Βρανά
από Τα Νέα


Με τις συνθήκες αυτές που λέµε «αντικειµενικές», πάντα υπήρχε ένα πρόβληµα. Για να αναγνωριστούν ως τέτοιες, χρειάζεται ένα υποκείµενο. Αποτελεί όµως κι αυτό µέρος του συστήµατος αυτών των συνθηκών. Πώς να βγει λοιπόν έξω από τον εαυτό του για να τις κρίνει «αντικειµενικά» σαν ένας ανεπηρέαστος παρατηρητής; Δύσκολο. Γι’ αυτό ακριβώς πέφτουµε έξω τόσο συχνά. Ποιος το περίµενε πως θα έπαιρναν ξαφνικά φωτιά η Τυνησία και η Αλγερία, µολονότι εδώ και δύο χρόνια ανάβουν απανωτές εστίες εξέγερσης στην καρδιά της Ευρώπης;


Οι εξεγέρσεις µπορούν να γίνουν µεταδοτικές. Σίγουρα, η Βόρεια Αφρική θα ήταν σήµερα πιο ήρεµη, αν η οικονοµική κρίση και η υψηλή ανεργία δεν ανέκοπταν το µεταναστευτικό ρεύµα προς την Ευρώπη. Το ίδιο ήρεµη θα ήταν και η Βόρεια Ευρώπη, αν η κοινωνική αναταραχή που προκάλεσε η οικονοµική κρίση είχε περιοριστεί µόνο στη Νότια Ευρώπη ή µόνο στους νέους και τους φοιτητές. Είδαµε πρόσφατα ένα κύµα καταλήψεων πανεπιστηµίων στη Βρετανία, µια έκρηξη φοιτητικών διαδηλώσεων στην Ιταλία, µια πληµµυρίδα κινητοποιήσεων των νέων στην Ελλάδα. Κι αυτά που είδαµε, λέει ο οικονοµικός αναλυτής Τζέραλντ Τσελέντε, σύντοµα θα τα δούµε να εξαπλώνονται στην Ισπανία και την Ιρλανδία. Θα δούµε επίσης και την απόρριψή τους από εκείνους που θα λένε, όπως συνήθως, πως αυτά που βγαίνουν στους δρόµους δεν είναι παρά τα παιδιά των χορτάτων. Οι κινητοποιήσεις όµως των νέων της Ευρώπης δεν θα πρέπει να ξαφνιάζουν κανέναν. Επειδή, σε αυτή την Ευρώπη, ένας στους πέντε νέους είναι άνεργος (43% στην Ισπανία, 30% στην Ελλάδα, 26%στην Ιταλία). Μπορεί να είναι αλήθεια πως άλλοι περνούν χειρότερα από τους φοιτητές. Οταν όµως οι νέοι σπουδάζουν για να µείνουν άνεργοι, αυτό σηµαίνει πως το βάρος τους το σηκώνουν οι γονείς τους, µαζί µε όλα τα άλλα βάρη της οικονοµικής κρίσης. Γι’ αυτό ακριβώς αυτές οι εξεγέρσεις µπορούν να γίνουν µεταδοτικές. Και να ανατρέψουν όλα τα προγράµµατα λιτότητας. 


Στο βιβλίο τους «Ολοι στους δρόµους» (Εκδόσεις Seuil), κοινωνιολόγοι και οικονοµολόγοι διαπιστώνουν αυτό το φαινόµενο της µεταδοτικότητας στον θερµό περυσινό Οκτώβρη της Γαλλίας, που σηµαδεύτηκε από µαζικές κινητοποιήσεις των νέων αλλά και των εργαζοµένων. Οι κοινωνιολόγοι Λιλιάν Ματιέ και Κριστόφ Αγκιτόν βρίσκουν µάλιστα τις ρίζες του στην αντίσταση που εκδηλώθηκε από τις αρχές της προηγούµενης δεκαετίας στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όταν ο καπιταλισµός είχε µπει πια σε ένα νέο στάδιο, ρίχνοντας τη µία κοινωνική οµάδα εναντίον της άλλης και καταστρέφοντας κάθε µορφή κοινωνικότητας.


Το πότε και το πού θα ξεσπάσει η επόµενη φωτιά, κανείς δεν µπορεί να το πει µε σιγουριά. Είτε ζει κανείς στο Μαγκρέµπ είτε στο Καρτιέ Λατέν, «η Ιστορία αποκαλύπτει κάθε τόσο αφάνταστες πλευρές της», έγραφε ο Ρολάν Μπαρτ. Ολα όµως δείχνουν ότι οι δρόµοι θα παραµείνουν το θέατρο όπου η ελπίδα για το µέλλον θα εξακολουθήσει να αντιστέκεται στην αβεβαιότητα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανατριχίλα…

Posted by redship στο 18 Ιανουαρίου , 2011

Οση φρίκη και αποτροπιασμό γεννά το νέο έγκλημα στο Ιόνιο, όπου 22 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη απ’ όταν βυθίστηκε το πλοιάριο που τους μετέφερε, άλλη τόση κι ακόμα μεγαλύτερη προκαλεί η αντίδραση του ΛΑ.Ο.Σ. Εξίσου ανατριχιαστική με την αντίδρασή του όταν πριν λίγο καιρό ένας εργάτης σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας σε κτίριο του υπουργείου Εργασίας. Ενώ το αίμα του ήταν ακόμα ζεστό και γοερός ο θρήνος των έξι ορφανών που άφηνε πίσω του, ο ΛΑ.Ο.Σ. με ανακοίνωσή του αναρωτιόνταν πόσοι μετανάστες έχουν πρόσβαση σε κτίρια άρα και πληροφορίες του κράτους! Απ’ τον ΛΑ.Ο.Σ. δεν περιμέναμε μια λέξη συμπόνοιας και ανθρωπιάς, αλλά για μια ακόμα φορά προκαλεί με τα όσα αναφέρει στις ανακοινώσεις του. Στη μία αρκείται να αναφέρει: «Στημένη κυβερνητική εισαγωγή λαθρομεταναστών στην Κέρκυρα. Είναι πράγματι εντυπωσιακό, πόσο γρήγορα αποδείχθηκαν κούφιες οι μεγαλοστομίες Παπουτσή στη Βουλή, για τη δήθεν βούληση της κυβέρνησης να πατάξει τη λαθρομετανάστευση»! Και στη δεύτερη: «Ο φράκτης τους μάρανε… Εδώ ολόκληρο πλοίο με 300 σχεδόν λαθρομετανάστες διέσχισε όλο το Αιγαίο, έφτασε στο Ιόνιο και κανείς δεν πήρε χαμπάρι… Οσο πληροφορούνται στα βάθη της Μ. Ανατολής ότι τους προσφέρουμε όλα τα καλά, τόσο θα βρίσκουν τρόπο να εισέρχονται λαθραίως και άλλο τόσο θα ανεβάζουμε τα επαγγελματικά κέρδη των δουλεμπόρων».

Ας βρουν απέναντί τους τα ανθρωποειδή του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας κάθε άνθρωπο, για να σταματήσουν επιτέλους να προσβάλλουν τον άνθρωπο και την ανθρώπινη ζωή, με την πολιτική τους και τις ανατριχιαστικές τους δηλώσεις όπως οι παραπάνω.
40.639350 22.944607

Δημοσιεύθηκε στο ριζασπάστης,