ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.7.11

Σχέδιο ανατροπής του status quo

Η κρίση γίνεται εργαλείο αλλαγής του πολιτικού, επιχειρηματικού και οικονομικού χάρτη.
Με "προπέτασμα καπνού" την παγκόσμια οικονομική κρίση, μια συντονισμένη προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, με στόχο την ανατροπή πολιτικοκοινωνικών ισορροπιών, την ανακατανομή των ζωνών επιρροής και την αναδιάταξη των επιχειρηματκών δυνάμεων. Αποδυναμωμένη από τα δημοσιονομικά προβλήματα και με το πολιτικό σύστημα σε βαθιά κρίση η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη των εξελίξεων, γίνεται περίο πειραματισμών και μπαίνει σε περίοδο μεγάλων ανατροπών. Από τις εντάσεις και την "πρόωρη" κοινωνική-πολιτική έκρηξη στη Μέση Ανατολή, έως την κρίση χρέους στην Ελλάδα και τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν, τα γεγονότα συνδέονται και δεν μπορούν να θεωρηθούν μεμονωμένα, ούτε να αποσπαστούν από τη μεγάλη εικόνα. Ανάλογα σενάρια εξελίξεων έχουν ενορχηστρωθεί και στο παρελθόν αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα, σε πειραματικό στάδιο. Αμερικανοί αναλυτές και «δεξαμενές σκέψης» έχουν από καιρό επισημάνει τις επερχόμενες αλλαγές, καθώς το μοντέλο του τραπεζικού καπιταλισμού είχε εξαντλήσει τα όρια του και η επί μακρόν καταπίεση κοινωνικών ομάδων θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε αντιδράσεις και εκρήξεις.
Η προσπάθεια ξεκίνησε μετά την κρίση των subprimes. Η ανάδειξη του ριζοσπάστη Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ κόντρα στη "συντηρητική στροφή" της Δ. Ευρώπης , επιτάχυνε τις διεργασίες, προκαλώντας συχνά αντιπαραθέσεις και περιπλοκές.
Το σχέδιο για την Ελλάδα αποκαλείται «επιχείρηση Σταθερότητα» και εξελίσσεται σε τρεις πυλώνες: Πολιτικό-οικονομικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό. Το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και οι αποκρατικοποιήσεις είναι τα βασικά εργαλεία για την ανατροπή του υφιστάμενου status quo, την κοινωνική αποδιάρθρωση και την ανακατανομή της επιχειρηματικής πίτας. .
Η χώρα μας θεωρήθηκε ιδανικό "πεδίο πειραματισμού" για τη δοκιμή νέων μοντέλων οικονομικής πολιτικής, κοινωνικής χειραγώγησης, ελέγχου των πολιτικών εξελίξεων.

Ελλάδα: Στρώνουν το έδαφος για συμφωνία.
Η κοινωνική «αγανάκτηση» οδηγεί σε ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών και προσώπων, ώστε να προετοιμαστούν τα κόμματα για την επόμενη μέρα. Η αποτυχία της προσπάθειας συναίνεσης στη φάση που αυτή επιχειρήθηκε ήταν προδιαγεγραμμένη και το σκηνικό που στήθηκε χρησίμευσε μόνον για να μπουν οι βάσεις για μελλοντική συνεργασία. Οι πολιτικοί αρχηγοί μέτρησαν τις αντιστάσεις και προετοίμασαν ψυχολογικά το κλίμα, περιορίζοντας το πολιτικό κόστος. Οι δραματικοί τόνοι που χρησιμοποιήθηκαν για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στόχο είχαν το θυμικό των κομματικών ακροατηρίων, δημιουργώντας παράλληλα τεχνητά αδιέξοδα με στόχο να δώσουν στη συνέχεια τη λύση της κυβέρνησης συνεργασίας.
Σε αυτό το στάδιο επιχειρείται όμως και ένα δεύτερο επιχειρηματικό ξεκαθάρισμα το οποίο ξεκινά από τον αθλητισμό με την υπόθεση των «στημένων» αγώνων και του παράνομου στοιχήματος και επεκτείνεται σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς, με φόντο τις μαζικές επικείμενες αποκρατικοποιήσεις. Αξιωματούχοι των Βρυξελλών εκτιμούν ότι σε πρώτη φάση η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να προχωρήσει το σχέδιο αποκρατικοποιήσεω,ν λόγω της σύγκρουσης επιχειρηματικών συμφερόντων.
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι στο προσκήνιο επανέρχεται η παλαιά φουρνιά επιχειρηματιών, οι οποίοι θεωρούνται δοκιμασμένοι και γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι των πολιτικών ισορροπιών. Στις εξελίξεις αυτές αντιστέκονται νέοι αλλά με μεγάλη οικονομική δύναμη επιχειρηματίες αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν διαθέτουν την πολιτική επιρροή εντός και εκτός Ελλάδας.

Επιχειρηματίες
Το σχέδιο ήταν γνωστό σε συγκεκριμένα κέντρα από την αρχή της κρίσης . Γιαυτό ορισμένοι μεγάλοι επιχειρηματίες που κινούνταν μέχρι τότε επιθετικά, ξεκίνησαν να «μαζεύονται». Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης από το πρώτο τρίμηνο του 2010 ακολουθεί περιοριστική πολιτική και μένει στο παρασκήνιο των επιχειρηματικών εξελίξεων. Ανάλογηγραμμή ακολούθησε και ο Σωκράτης Κόκκαλης, αποχωρώντας από τα media και τον Ολυμπιακό. Στο ίδιο μοτίβο και η οικογένεια Βαρδινογιάννη, έριξε το βάρος στο διυλιστήριο και αποτραβήχτηκε από τον Παναθηναϊκό και το σχεδιαζόμενο εμπορικό κέντρο του Βωβού στον Βοτανικό.. Την έξοδό του από την κεντρική επιχειρηματική σκηνή είχε μεθοδεύσει και ο Δ. Κοντομηνάς πουλώντας τον Alpha στους Γερμανούς αν και είχε βγει ενισχυμένος από την κόντρα με την κυβέρνηση Καραμανλή (υπόθεση Βατοπεδίου) και παράλληλα είχε εδραιωθεί media, κερδίζοντας τη μάχη της διαφημιστικής πίττας σε κόντρα με την AGB.
Εγκαίρως οργάνωσε τις άμυνες του ο Μίνως Κυριακού, αν και δέχτηκε πλήγμα όταν έμεινε εκτός Ολυμπιακής Επιτροπής. Νωρίτερα είχε πουλήσει τις δραστηριότητες στα βουλγαρικά media και τα πλοία του σε υψηλές τιμές, αποκομίζοντας ρευστό σε κρίσιμη περίοδο.
Παράλληλα και οι τράπεζες ξεκινούν μια τεραστίων διαστάσεων αναδίπλωση, στερώντας την αγορά από ζωτικό χρήμα και πυροδοτώντας νέο κύκλο «ξεκαθαρίσματος» σε όλα τα επίπεδα της επιχειρηματικής ζωής. Αναμενόμενο ήταν να πληγούν επιχειρηματίες και πολιτικοί που ήταν "νέοι" στο παιχνίδι και δεν είχαν προλάβει να σταθεροποιηθούν.

Η νέα φουρνιά
Δυσκολίες όμως ανακύπτουν ξαφνκά και για άλλους επιχειρηματίες που εμφανίσθηκαν δυναμικά στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώντας την οικονομική τους ισχύ για να αποτήσουν ερείσματα στα media και στη "βιομηχανία θεάματος". Ο Ο Βαγγέλης Μαρινάκης που διαθέτει τεράστια ρευστότητα (περί τα €800 εκατ.) και τον μεγαλύτερο στόλο, εμφανίζεται ως εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο με τους «στημένους» αγώνες, γεγονός που τον αποδυναμώνει και θα του "στοιχίσει" μακροπρόθεσμα σε προσβάσεις, ερείσματα και επιρροή.
Οι γνωρίζοντες θεωρούν βέβαιη την απαλλαγή του. Ομως Β. Μαρινάκης φαίνεται ότι έχει λάβει το "μήνυμα" και σπεύδει να αναδιπλωθεί, αφήνοντας χώρο σε "ασπονδους φίλους" και σε επιχειρηματικούς αντιπάλους.
Ηδη έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στον Ολυμπιακό και σε ακίνητα στο Βόλο όπου επρόκειτο να διεξαχθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες - που δεν έγιναν ποτέ. Παράλληλα ο ελέγχει την εφημερίδα Metro, το 25% του Σκάι (συμφερόντων Αρ. Αλαφούζου) και λέγεται ότι είναι χρηματοδότης μιας οικονομικής εβδομαδιαίας εφημερίδας.
Ο Νικόλας Πατέρας μπήκε και… βγήκε από τον Παναθηναϊκό, όταν επιστήθιος φίλος του Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τον Ολυμπιακό.
Ο επίσης εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης ανοίχτηκε στο επιχειρηματικό παιχνίδι λελογισμένα, αποκτώντας την FBBank και συμμετοχή στον ΔΟΛ και στο Mega Channel.
Στις τράπεζες ο Παύλος Ψωμιάδης ήταν το πρώτο θύμα-θύτης που βρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες εκτός παιχνιδιού και η τράπεζά του καταγράφηκε ως η πρώτη διάσωση ιδιωτικής τράπεζας στην Ελλάδα, περνώντας στον έλεγχο του ΤΤ.
Στα media πρώτος τέθηκε εκτός κούρσας των εφημερίδων ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος αναγκάστηκε να κλείσει τη Veto, καθώς ο Π. Κυριακίδης κινήθηκε στο μοτίβο Λαυρεντιάδη, περιορίζοντας τα ανοίγματά του.
Σε κρίσιμη φάση βρίσκεται και το Alter το οποίο παλεύει για την επιβίωσή του με χρέη που προσεγγίζουν τα €800 εκατ. σε τράπεζες και Δημόσιο. Το κανάλι βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα λόγω του περιορισμού της διαφημιστικής πίτας και της επικίνδυνης πολιτικής των επιχειρηματιών που το διεύθυναν (Κουρής, Γιαννίκος).
Στο θέμα παρενέβη και ο Νίκος Χατζηνικολάου, επιχειρώντας να βοηθήσει στη διάσωση. Μμέχρι στιγμής φαίνεται να έχει επωμιστεί τεράστιο κόστος και να του χρεώνονται και αστοχίες στο χειρισμό της υπόθεσης. Το θέμα είναι σε εξέλιξη και νέα αναμένονται σύντομα, καθώς φήμες αναφέρουν εμπλοκή του ΔΟΛ (Ψυχάρη-Ρέστη).
Η υπόθεση αυτή παρασύρει διαφημιστικές εταιρίες και ενδεχομένως κάποιους μεσαίους εκδότες, ενώ ενισχυμένοι βγαίνουν οι ομιλοι Μπόμπολος (Mega Channel) και η οικογένεια Βαρδινογιάννη (Mega-Star).
Πολιτικό ξεκαθάρισμα
Με στόχο την εξασφάλιση της δυνατότητας συγκυβέρνησης τα δυο μεγάλα κόμματα επιμένουν στη διερεύνηση παλαιών υποθέσεων επιχειρώντας αφενός να ικανοποιήσουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αφετέρου να οδηγήσουν στην έξοδο πολιτικά στελέχη και βουλευτές που θεωρούνται πλέον βαρίδια αλλά διαθέτουν ισχυρή κομματική βάση και παρέμβαση στο μηχανισμό.
Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε το πόρισμα για την υπόθεση Siemens και το άνοιγμα της υπόθεσης των υποβρυχίων ενώ έκλεισε «χωρίς ν’ ανοίξει ρουθούνι» η εξεταστική για την οικονομία.
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος χτυπήθηκε σε αυτή τη φάση καθώς μπορεί να μην ήταν στο προσκήνιο αλλά έλεγχε ακόμα κομμάτια του κομματικού μηχανισμού, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος αναβαθμίστηκε ώστε να αποκτήσει περισσότερη κάλυψη ο Γ. Παπανδρέου καθώς ο νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει μεγαλύτερη διείσδυση στο μηχανισμό και δυνατότητα ελέγχου των αντιδράσεων.
Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς με τη στάση του κατάφερε να «υποτάξει» το ΛΑ.Ο.Σ και τη Ντόρα Μπακογιάννη στην ίδια γραμμή δείχνοντας ο ίδιος σταθερή πολιτική και βελτιώνοντας τη δική του θέση και εσωτερικά στο κόμμα αλλά και στη διαπραγμάτευση με το ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα των εκλογών….

Χ.Φράγκου


 sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: