ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.2.12

ΣΑΚΟΡΑΦΑ-ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ:Παράσταση της ελληνικής κυβέρνησης στην εξέταση προδικαστικού ερωτήματος ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ετεροδικία της Γερμανίας σε υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου.

Ερώτηση προς τους Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Εξωτερικών
Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
και Εξωτερικών
Θέμα: Παράσταση της ελληνικής κυβέρνησης στην εξέταση προδικαστικού ερωτήματος ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ετεροδικία της Γερμανίας σε υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου.
Ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκκρεμεί με αρ. C- 466/11 προδικαστικό ερώτημα του ιταλικού δικαστηρίου της πόλης της Μπρέσια (Brescia) για το ζήτημα της υποχρέωσης της Γερμανίας να καταβάλει αποζημιώσεις σε ανθρώπους των οποίων τα δικαιώματα παραβιάστηκαν από γερμανικές δυνάμεις κατοχής στη διάρκεια του Β΄
Παγκοσμίου Πολέμου. Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά αγωγή ιταλών στρατιωτών που συνελήφθησαν από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας στις 8 Σεπτεμβρίου 1943, μεταφέρθηκαν στη Γερμανία και εξαναγκάστηκαν σε εργασία για πολεμικά και αστικά έργα με απάνθρωπες συνθήκες. Οι ενάγοντες ζητούν αποζημίωση και η γερμανική κυβέρνηση έχει απορρίψει το αίτημά τους.
Το δικαστήριο της Μπρέσια ζητάει από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ερμηνεύσει το ευρωπαϊκό δίκαιο που απορρέει από τη Συνθήκη της Λισσαβόνας και το Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ για τα άρθρα που αφορούν τα προβλήματα που θέτει η δίκη και εάν η ιταλική δικαιοσύνη έχει το δικαίωμα να κινηθεί εναντίον του γερμανικού κράτους. Μεταξύ άλλων το Δικαστήριο της Μπρέσια υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν επιτρέπουν την ασυλία ενός κράτους έναντι ενός άλλου σε ότι αφορά τις αστικές υποχρεώσεις.
Η υπόθεση ενδιαφέρει την Ελληνική Δημοκρατία, καθώς και έλληνες πολίτες, θύματα ή συγγενείς θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, έχουν προσφύγει εναντίον της Γερμανίας ενώπιον ελληνικών και ιταλικών δικαστηρίων και ζητούν αποζημίωση.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, η Ελληνική Δημοκρατία έχει δικαίωμα να παραστεί ως ενδιαφερόμενο μέρος και να θέσει αιτήματα προς το Δικαστήριο. Αυτό είχε κάνει η Ελληνική Δημοκρατία και στην υπόθεση της καταστροφής του Διστόμου και εκπροσωπήθηκε στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Άλλωστε, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έχει υποχρέωση, έχει ενημερώσει αρμοδίως την κυβέρνηση της Ελλάδας.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1.Πότε έλαβαν γνώση του προδικαστικού αιτήματος του δικαστηρίου της Μπρέσια και σε ποιές άμεσες ενέργειες προέβησαν, δεδομένων των στενών και ανελαστικών χρονικών περιθωρίων;
2.Έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση αίτημα προς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συμμετάσχει ως ενδιαφερόμενο μέρος στη συζήτηση του προδικαστικού αιτήματος του δικαστηρίου της Μπρέσια, δεδομένου μάλιστα ότι η σχετική προθεσμία λήγει στις αρχές του τρέχοντος μηνός;
3.Πώς προτίθεται να χειριστεί το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων σε θύματα ή συγγενείς θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας την περίοδο της κατοχής;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Θοδωρής Δρίτσας

Βασίλης Μουλόπουλος

Σοφία Σακοράφα

Αλέξης Τσίπρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: