ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.5.12

Διακομματική: Εκλογές με - 30% δαπάνες και -50% στη χρηματοδότηση των κομμάτων


Εκλογές με -30% δαπάνες και -50% στη χρηματοδότηση των κομμάτων, αποφάσισε η διακομματική επιτροπή για τις εκλογές της 16ης Ιουνίου
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Μείωση των εκλογικών δαπανών, εκλογική προβολή των κομμάτων με βάση τα ποσοστά που έλαβαν στις τελευταίες εκλογές και συζήτηση για το debate όπου διαπιστώθηκε ότι όλα τα κόμματα το θέλουν αλλά το καθένα στα δικά του μέτρα(!), περιλάμβανε η ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκε στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής. Επίσης, με σημερινή κατεπείγουσα εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών  ανακοίνωσε ότι οι  Εκλογικοί κατάλογοι, βάσει των οποίων θα γίνουν οι γενικές βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα περιλαμβάνει τις μεταβολές που είχαν γίνει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.( Δείτε στη συνέχεια αναλυτικά).
Συγκεκριμένα,  στην πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αποφασίστηκε η μείωση του κόστους της εκλογικής δαπάνης κατά 30% σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου και η μείωση της εκλογικής χρηματοδότησης των κομμάτων  τουλάχιστον κατά 50% , ώστε το κόστος να μειωθεί από τα  60 εκατ. ευρώ στα περίπου 40 εκατ.ευρώ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, έγινε υπό την προεδρεία του Υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ. Θανάσης Ξηρός, ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Δημήτρης Στεφάνου και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας.

Τα κόμματα που εκπροσωπήθηκαν στην συνάντηση ήταν: η Νέα Δημοκρατία, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Κ.Κ.Ε., ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Αποφάσεις διακομματικής

Μετά από συζήτηση και γνώμη όλων των παρισταμένων κομμάτων αποφασίστηκε:

- Η κατανομή του χρόνου προβολής κατά την προεκλογική περίοδο των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, από τους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης καθώς και τους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε μορφής, να γίνει με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαϊου.
- Να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στον τρόπο εμφάνισης των υποψηφίων βουλευτών, καθώς δεν θα υπάρξει σταυροδοσία και να μεριμνήσουν τα κόμματα ώστε να τηρηθούν οι απαραίτητοι κανόνες δεοντολογίας, πάντα υπό την εποπτεία των Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
- Τα κόμματα αποδέχτηκαν σημαντική μείωση της προβλεπόμενης εκλογικής επιχορήγησης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε:
«Σήμερα συνήλθε σε 1η συνεδρίαση η διακομματική επιτροπή για να καθορίσει τον τρόπο κατανομής του χρόνου προβολής και διαφήμισης των κομμάτων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Στην ΕΡΤ που διοργανώνει κάποιες ειδικές εκπομπές και στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Αποφασίστηκε, ο τρόπος κατανομής να γίνει με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Η δεύτερη απόφαση αφορά το ζήτημα της ισχύος ή μη της ειδικής πρόβλεψης στη νομοθεσία, που επιβάλει περιορισμούς στον τρόπο εμφάνισης των υποψήφιων βουλευτών. Επειδή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν προβλέπεται σταυροδοσία, αλλά λίστα, διαπιστώνουμε ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν οι περιορισμοί αυτοί εξ αντικειμένου και στη θέση τους θα ισχύσουν οι κανόνες δεοντολογίας που απορρέουν από το πνεύμα και τον σκοπό της συγκεκριμένης διάταξης.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της εκλογικής χρηματοδότησης των κομμάτων: Αυτή που προβλέπεται, αυτή που απέμεινε από την ετήσια χρηματοδότηση για τις εκλογές αυτές. Η διακομματική επιτροπή δέχτηκε μία σημαντική μείωση του προβλεπόμενου ποσοστού ή ποσού τελικά της χρηματοδότησής τους.
Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφου για το ποσό που θα λάβουν τα κόμματα ως χρηματοδότηση, ο κ. Μανιτάκης δήλωσε:

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να τα υπολογίσουμε με βάση κάποιους συντελεστές. Το ποσό που προορίζονταν και προβλεπόταν ήταν κάτι περισσότερο από 6 εκατομμύρια ευρώ για όλους. Αυτό το ποσό θα υποστεί μία σημαντική μείωση, με τη συναίνεση των κομμάτων. Καταρτίζουμε τον προϋπολογισμό των εκλογικών δαπανών και θα σας ανακοινωθεί. Επί τη ευκαιρία, θέλω να σας δηλώσω, ότι ο προϋπολογισμός για τις εκλογές αυτές είναι μειωμένος περίπου – ίσως και περισσότερο – από 30%, σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου και ανάλογα με την κατανομή που θα κάνουμε θα υπολογίσουμε και το ποσό αυτό. Πάντως τα κόμματα – αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα – δέχτηκαν μία σημαντική, δραστική θα έλεγα μείωση του ποσοστού που θα μπορούσαν θεωρητικά να πάρουν.»

Σε ερώτηση για τους όρους και τους κανόνες που θα διέπουν την προβολή των υποψηφίων ο κ. Μανιτάκης απάντησε:

«Πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες. Να μην υπάρχει εύνοια συγκεκριμένων υποψηφίων ή αποκλεισμοί. Στοιχειώδεις κανόνες ίσης μεταχείρισης πρέπει να τηρηθούν. Την ευθύνη όμως της τήρησης αυτών των κανόνων δεοντολογίας την αναλαμβάνουν τα ίδια τα κόμματα, με αυτοδέσμευση και φυσικά υπό την εποπτεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ελπίζω να εξειδικεύσει τους κανόνες αυτούς.»

Κλείνοντας ο κ. Μανιτάκης πρόσθεσε πως τα συμφωνηθέντα της διακομματικής επιτροπής θα ενσωματωθούν σε υπουργικές αποφάσεις, ενώ για το θέμα της προβολής των υποψηφίων θα υπάρξει ανάλογη συνεννόηση με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του ΚΚΕ κ. Μεντρέκα, ζήτησε για λογιαριασμό του κόμματός του «τη δραστική περικοπή της προβλεπόμενης κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων για τις εκλογές, στιγματίζοντας την πρόσφατη εξόφληση με τη συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων, του ομολόγου πολλών εκατομμυρίων σε επιχειρηματικό όμιλο. Ακόμα δηλώσαμε ότι δεν έχουμε αντίρρηση να καταργηθεί εντελώς η επιχορήγηση για τις εκλογές στο βαθμό που εξασφαλιστεί η ίση προβολή των κομμάτων. Προτείναμε να μην αγοραστεί χρόνος από τα κανάλια για διαφημιστικά σποτ αλλά να υποχρεωθούν να εκχωρήσουν χρόνο δωρεάν στα κόμματα για να προβάλουν τις θέσεις τους».  Για το debate ζήτησε να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, οι ερωτήσεις να είναι κοινές για όλους και οι δημοσιογράφοι να επιλεγούν με ευθύνη της ΕΣΗΕΑ .
Εκλογικοί κατάλογοι
Σύμφωνα με κατεπείγον έγγραφο για τους εκλογικούς καταλόγους που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών οι  εκλογές της 17ης Ιουνίου θα διενεργηθούν με τους εκλογικούς καταλόγους της Α' Αναθεώρησης (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου), η οποία περιλαμβάνει τις μεταβολές, όπως οι μεταδημοτεύσεις, που συντελέστηκαν έως τις 29/2/2012. Η ίδια προθεσμία (29/2/2012) ισχύει και όσον αφορά την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Στις 17 Ιουνίου, οι εκλογείς αυτοί θα ψηφίσουν ως ετεροδημότες στον τόπο διαμονής τους.
Επίσης, η ανωτέρω προθεσμία ισχύει και για τη διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών. Έτσι όσοι υπέβαλαν αιτήσεις διαγραφής έως την ημερομηνία αυτή, δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές ως ετεροδημότες. Αντίθετα, όσοι υπέβαλαν αιτήσεις διαγραφής μετά την 29/2 θα ψηφίσουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 ως ετεροδημότες.
(Πατήστε εδώ για να δείτε τις κυριότερες προθεσμίες που αφορούν στη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών  της 17ης Ιουνίου 2012 , σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ). 


eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια: