ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.11.12

Ηλεκτροσόκ ή θεραπεία κοκτέιλ οι επιλογές της Ελλάδας

Όλα τα σενάρια ανοιχτά. Φόβοι για αποχώρηση ΔΝΤ και ντόμινο στην Ευρώπη
 
Ηλεκτροσόκ ή θεραπεία κοκτέιλ οι επιλογές της Ελλάδας
Εντείνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις με στόχο την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για την υπέρβαση της ελληνικής κρίσης χρέους ώστε να διαμορφωθεί ένας ευρωπαϊκό οδικός χάρτης που θα οδηγήσει έξω από τούνελ της ύφεσης και της πολιτικής δυσπραγίας που απειλεί τη σταθερότητα της Ευρωζώνης. Η κορύφωση όμως των διαφωνιών μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ επί των πολιτικών αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος χρέους δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας.
Κλειδί για τις εξελίξεις θα είναι η στάση της ΕΚΤ, η οποία αν και με χειροπέδες made in Germany, φαίνεται σε θέση να επιδράσει καταλυτικά στα τεκταινόμενα. καθοριστικής σημασίας θα είναι και οι τελικ΄ςε τοποθετήσεις της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας καθώς από αυτούς θα εξαρτηθεί η παρεμβατική δύναμη του ΔΝΤ.
Όπως φαίνεται το Eurogroup στις 20 Νοεμβρίου θα καταλήξει σε ένα τεχνικό κείμενο προσφέροντας εναλλακτικές και λύσεις τις οποίες θα συζητήσουν εν συνεχεία οι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής.
Υπό αυτό το πρίσμα η εκταμίευση του πλήρους ποσού της δόσης θεωρείται μάλλον αδύνατη, πόσο μάλλον των χρεωστούμενων από τις προηγούμενες δόσεις. 
Άνθρωποι κοντά στις διαπραγματεύσεις που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ από την τρόικα σε περίπτωση που δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους εντός των επομένων δυο ετών.
Μια τέτοια εξέλιξη θα άφηνε την Ελλάδα έρμαιο στα χέρια της Μέρκελ και θα καταδίκαζε την Ευρωζώνη σε περιδίνιση καθώς η Γερμανία χωρίς αντίπαλο δέος θα κινηθεί ανεξέλεγκτα επιβάλλοντας τους όρους της οικονομικής της ηγεμονίας.
Μέχρι στιγμής προβάλλουν δυο σενάρια ως πλατφόρμες: 
1. Το ΔΝΤ προτείνει λύση ηλεκτροσόκ τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, με κούρεμα των ομολόγων του επίσημου τομέα, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους μέχρι να επιστρέψει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, Από την Ελλάδα ζητά άμεσες και μαζικές αποκρατικοποήσεις στην ενέργεια και τα τυχερά παιχνίδια.
2. Το IIF έχει καταθέσει πρόταση για μείωση των επιτκίων στα διμερή δάνεια, ακόμα και αναδρομική, με παράλληλη επαγορά ομολόγων από τη δευτερογεννή αγορά με κεφάλαια του ESM. Την πρόταση αυτή χρησιιμοπιεί ο Β. Σόιμπλε ως κεντρική ιδέα όταν προτείνει "κοκρτέιλ μέτρων" για την Ελλάδα.
Το επκίνδυο σημείο είναι η στάση του ΔΝΤ αν δεν υπάρξει πρόταση που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους εντός της επόμενης διετίας.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι: «Πρέπει ωστόσο να ξεκαθαρίσει μια σειρά σημείων. Η παράταση του χρόνου μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 αντί του 2020 ήταν δεδομένη εκ των προτέρων. Ελπίζουμε ότι τα ανοιχτά σημεία θα απαντηθούν στις επόμενες μέρες έτσι ώστε να ενημερωθεί το κοινοβούλιο στο Βερολίνο και να δώσει την συγκατάθεσή του.
Στην ερώτημα αν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα χειρότερη από ό,τι περιγράφεται στην έκθεση της τρόικας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχασε πολύ χρόνο και με τις δύο εκλογικές διαδικασίας το περασμένο καλοκαίρι. Η χώρα έκανε σημαντικές προσπάθειες και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να το στηρίξουμε. Η κατάσταση όμως χειροτέρεψε μέσα στους τελευταίους 12 μήνες».
Αναφερόμενος στο κόστος της επιμήκυνσης, ο υπ. Οικονομικών σημείωσε ότι «δεν θα κοστίσει οπωσδήποτε περισσότερα χρήματα. Αυξάνονται μόνο οι χρηματοληπτικές ανάγκες με την πάροδο του χρόνου. Και γι' αυτό πρέπει να βρεθούν λύσεις. Θα είναι πάντως ένας συνδυασμός μέτρων. Υπάρχουν διάφορες προτάσεις στην έκθεση της τρόικας -η οποία είναι στην ουσία μια ανάλυση για την κατάσταση στην Ελλάδα- που συζητήθηκαν στο Eurogroup. Δώσαμε εντολή στους υφυπουργούς Οικονομικών να αναζητήσουν λύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν και αυτό αναμφίβολα είναι πολύ δύσκολο».
 sofokleousin
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: