ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.11.12

Σε εφαρμογή το σχέδιο Ομπάμα για Ελλάδα

Αν και πολλά ΜΜΕ προσπάθησαν να περιγράψουν ως επιθετική την προσέγγιση Ομπάμα προς την Άνγκελα Μέρκελ κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς θα οδηγούσε σε άνευ προηγουμένου διπλωματική και πολιτική κρίση
Σε εφαρμογή το σχέδιο Ομπάμα για ΕλλάδαΕυθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ευρωζώνης επιχείρησε χθες ο Μπαράκ Ομπάμα επικοινωνόντας τηλεφωνικά με τους ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ για την υπέρβαση της κρισης χρέους. Ο Αμερικανός πρόεδρος κινείται σε γραμμή εμπλοκής στη σύγκρουση ΔΝΤ-Ευρωζώνης ενώ ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για το Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 20 Νοεμβρίου. Στην επικοινωνία του με την Άνγκελα Μέρκελ ο Μπαράκ Ομπάμα παρέμεινε εντός τορίων αποφεύγοντας να κάνει υποδείξεις και νουθεσίες και ζητώντας ενημέρωση για τις προθέσεις της Γερμανίας σχετικά με την ελληνική κρίση.
Αν και πολλά ΜΜΕ προσπάθησαν να περιγράψουν ως επιθετική την προσέγγιση Ομπάμα προς την Άνγκελα Μέρκελ κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς θα οδηγούσε σε άνευ προηγουμένου διπλωματική και πολιτική κρίση. Οι δυο ηγέτες κατά την επικοινωνία τους κινηθηκαν πάνω σε γνωστούς άξονες και επιβεβαίωσαν τις αποκλίσεις τους στη διαχείρηση της κρίσης.
Οι επαφές ήταν τροχιοδεικτικές ενόψει του Eurogroup και μιας σειράς πρωτοβουλιών που αναμενεται να ανακοινώσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες (Μόντι, Ολάντ και Ραχόι) οι οποίες θα τύχουν της θερμής στήριξης του ΔΝΤ.
Η Γερμανία θα επιχειρήσει να περάσει σύμπλεγμα αποφάσεων από το Eurogroup ώστε να οδηγήσει τις εξελίξεις σε διαρκές τέλμα και και να περιχαρακώσει την Ευρωζώνη. Γι αυτό το λόγο προτίθεται να αποδεσμεύσει μέρος της δόσης για την Ελλάδα ώστε να συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και να περιοριστεί ο χώρος δράσης του ΔΝΤ. Μια τέτοια εξέλιξη θα ανάγκαζε το ΔΝΤ είτε να ακολουθήσει είτε να παραιτηθεί αποχωρώντας και αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογή για την επιδείνωση της κρίσης.
Από την άλλη πλευρά η Κριστίν Λαγκάρντ εντείνει τις δημόσιες πιέσεις επιχειρώντας να χρεώσει την Άγνκελα Μέρκελ με τις ευθύνες της και να την αναγκάσει να αναλάβει πιο άμεσες πρωτοβουλίες που οδηγούν σε λύση και όχι σε παράταση του μαρτυρίου της σταγόνας.
Όλα αυτά τα σενάρια και οι τακτικισμοί προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στις αγορές καθώς αυξανεται το ρίσκο και γίνεται αντιληπτή η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού. Είναι πλέον προφανές ότι η Ευρωζώνη ισορροπέι σε λεπτό στρώμα πάγου.
Όπως είχε επισημάνει το Sofokleousin.gr ο Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης σε συνενενόηση με το Πεκίνο, εμπλέκοντας πλέον εκτός από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα.
Το σχέδιο έχει διαρρεύσει από τις 6 Νοεμβρίου και όπως ανέφερε το Sofokleousin.gr:
Όλα δείχνουν πως οι ΗΠΑ θα συρθούν -για ακόμη μια φορά- σε μια ευρωπαϊκή διελκυστίνδα την οποία δεν δημιούργησαν και από την οποία προσπάθησαν να απέχουν συστηματικά. Οι διαστάσεις που προσλαμβάνει η κρίση χρέους δεν επιτρεπει πλέον στις ΗΠΑ να παραμένουν αποστασιοποιημένες. Το οικονομικό επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα σε συνεργασία με τον Μπεν Μπερνάνκι έχουν επεξεργαστεί σχέδιο ταχείας αντίδρασης και άμεσης επέμβασης παρακάμπτωντας προσχώματα καθώς και οργανισμούς όπως η ΕΚΤ και το ΔΝΤ που αποτελούν πλέον μέρος του προβλήματος.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος αντιλαμβανόμενη την αυξανόμενη πίεση και γνωρίζοντας αποσπάσματα από τα σχέδια ΗΠΑ, Κίνας και Γαλλίας επιχειρεί να ποδηγετήσει τις εξελίξεις. Περνωντας χαλινάρι στην ΕΚΤ και πιέζοντας την Κομισιόν δημιουργεί πεπραγμένα ώστε να ενισχυθούν τα αναχώματα.

Η πρωτοβουλία όμως του ΔΝΤ να αποστασιοποιηθεί από την τρόικα μη-επιτρέποντας την εκπόνηση έκθεσης για την Ελλάδα εκτός αν αυτή αναφέρει συγκεκριμένες ενέργειες και χρονικό ορίζοντα για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του Δημόσιου χρέους της χώρας, αποτελεί προπομπό των κινήσεων Ομπάμα. Σε διαφορετική περίπτωση στην έκθεση θα περιληφθεί ειδική παράγραφος που θα αναπέμπει το θέμα στους ευρωπαίους ηγέτες για την πολιτική επίλυσή του.





sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: