ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.1.13

Η αποτυχία Στουρνάρα παραδίδει σε ξένους την ελληνική περιουσία για ξεπούλημα


Νέα σύννεφα μαζεύονται πάνω από την Ελλάδα μετά την έκθεση του ΔΝΤ, πυροδοτώντας  νέα ανησυχίες εάν «βγαίνει» ή δεν βγαίνει το πρόγραμμα.
Το χρηματοδοτικό κενό επανέρχεται στο προσκήνιο ενώ «βόμβα»  για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών αποτελεί η τεράστια απόκλιση από το στόχο εσόδων...
από τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς η Αθήνα εισέπραξε μονάχα 6 εκατομμύρια ευρώ κατά το 2012, έναντι στόχου 3,2 δισ.

Παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες της κυβέρνησης και του Γιάννη Στουρνάρα,  η ελληνική οικονομία παραμένει αδύναμη χωρίς πρόβλεψη ανάκαμψης μέσα στο 2013.

Η πρόβλεψη του ΔΝΤ για ύφεση της τάξης του 4,25% για τη χώρα μας κατά το 2013, ως αποτέλεσμα της  «αρνητικής απόκλισης» του ΑΕΠ σε σχέση με τις προβλέψεις του προγράμματος, και η σημείωση πως η ελληνική οικονομία  πλήττεται από «αποδυναμωμένη εμπιστοσύνη», «σφιχτές συνθήκες ρευστότητας» και «αδυναμία στις εξαγωγικές αγορές», είναι ουσιαστικά η αποδοχή της αποτυχίας.

Η αλήθεια είναι ότι η περίοδος “ανάπτυξης” της εποχής Σημίτη ήταν ακατάσχετη φούσκα κατανάλωσης και μη παραγωγικής συσσώρευσης, χωρίς καν δημιουργία νέου παραγωγικού υπόβαθρου, ιδιωτικού ή δημόσιου.

Η συνταγή που αποφασίστηκε πέρα από το «περιτύλιγμα» των μεταρρυθμίσεων ήταν η εσωτερική υποτίμηση. Που αποδείχτηκε, όχι μόνο λάθος φάρμακο αλλά φαρμάκι για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες.

Αλλά το φάρμακο δηλαδή η συνταγή που επιμένει η Τρόικα με το μνημόνιο, αξιώνει μόνο την επίτευξη των στόχων, λογιστική αποτίμηση των αριθμών στην  εκτέλεση του προϋπολογισμού αγνοώντας τις αντιδράσεις στην πραγματική οικονομία.

Η Τρόικα όχι μόνο έχει αποτύχει σε όλες τις προβλέψεις συνεχίζει να απαιτεί τη συνέχιση της λάθος πολιτικής.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μετά τις αλλεπάλληλες οικονομικές αποτυχίες αρχίζει πλέον να ψάχνει να βρει άλλοθι στην πολιτική σταθερότητα και στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μαύρες τρύπες που απειλούν την κυβέρνηση το επόμενο τρίμηνο είναι  ότι υπάρχουν μη προσδιορισμένα μέτρα, ύψους 3,9 δισ. ευρώ αλλά και χρηματοδοτικό «κενό» 9,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016.

Ο κ. Στουρνάρας ακολουθεί την ίδια τακτική των προκατόχων αποφεύγοντας να πει την αλήθεια , ενώ λέει ότι το 2013 και το 2014 δε θα υπάρξουν άλλα μέτρα,  αλλά δεν εξηγεί πως θα  καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό και  ποια θα είναι τα μη προσδιορισμένα   μέτρα, αφού ούτε τα έσοδα προβλέπεται να καλύψουν αυτό το κενό, ούτε η επιχείρηση πάταξης της φοροδιαφυγής έχει μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η μεγαλύτερη αποτυχία του Υπουργού Οικονομικών θα είναι η μη επίτευξη του στόχου αποκρατικοποιήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ. Οι δανειστές το λένε ξεκάθαρα «αν δεν τα καταφέρετε θα επιβάλουμε ξένους τεχνοκράτες για τη διοίκηση του Ταμείου.

Απίστευτη πρόκληση, θα φέρουν ξένους για να διαχειριστούν και να ξεπουλήσουν την περιουσία του ελληνικού λαού.

Το πρόγραμμα κινδυνεύει με νέο εκτροχιασμό και μπορεί τα ελλείμματα να  παράγουν χρέος αλλά η εσωτερική υποτίμηση έχει παγώσει την αγορά, τα λουκέτα είναι πλέον η σύγχρονη μάστιγα ενώ η ανεργία έχει εξελιχθεί σε «θανατηφόρα» επιδημία δημιουργώντας εφιαλτικές  συνθήκες.

Το ναρκοπέδιο των ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιωτών προς το κράτος, μόνο για το 2012, ανήλθαν σχεδόν στα 13 δις!,και  απειλεί να ανατινάξει το πρόγραμμα στον αέρα. Κανείς δεν θορυβείται, από το γεγονός ότι πλέον η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί. Απτόητος ο  Γιάννης Στουρνάρας συνεχίζει τον «οικονομικό αυτισμό» των νέων φόρων.
Μόνο φορολογικά μέτρα ακούμε ούτε ένα αναπτυξιακό!

Ποιος επιχειρηματίας θα έρθει να επενδύσει σε ένα φορολογικό  Νταχάου;

Πως θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα όταν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ αυξάνονται ;

Πως θα πέσουν οι τιμές;

Ο κ. Στουρνάρας που θεωρεί Βίβλο το μνημόνιο και προφήτες τους Τροϊκανούς συνεχίζει να κάνει τα λάθη των προκατόχων του.

Πλέον η τελική λύση ανήκει στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά και η αποτίμηση της επιτυχίας δεν γίνεται μόνο με αριθμητικά κριτήρια, που έχει θεοποιήσει ο κ. Στουρνάρας, αλλά και με πολιτικά.  



kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια: