ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.1.13

Επέμβαση της χούντας της Αθήνας μέσα στη νύχτα! ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO

Έσπασαν την πύλη με ..πολιορκητικό κριό αντί για τάνκ.Αντιστέκονται όλοι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες με καθολική απεργία.Λαική συμπαράταξη και στήριξη απο τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και εκατοντάδες φορείς.Όλοι και όλες στα Σεπόλια στο αμαξοστάσιο του Μετρό και μετά στο Σύνταγμα..
Επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του Mετρό στα Σεπόλια έγινε στις 3.40 τα ξημερώματα, μετά την επιστράτευση από την κυβέρνηση. Άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο του κτιρίου, στο οποίο μπήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση συμμετείχαν δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ.
Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι απεργοί απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές. Στο μεταξύ ακινητοποιημένα είναι σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.



οι τελευταίες εξελίξεις..
Δεν κυκλοφορεί σήμερα κανένα Μέσο Μεταφοράς.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 4.00 μ.μ.

Παρασκευή 25.1.2013


9:10 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ)
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ- ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 4.00 μ.μ.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν υποκύπτουν και αντιστέκονται και καλούν σε μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και πορεία στο Σύνταγμα.
Καλούμε σε πανεργατική - παλλαϊκή συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 4.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

8:58 Σε συνεννοήσεις που γίνονται αυτής τη στιγμή το κάλεσμα για σήμερα είναι για συγκέντρωση συμπαράστασης στη 1 μ.μ. στα Σεπόλια (Λένορμαν και Κηφισού) και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου στις 4 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


8:56  Στο αμαξοστάσιο επιτρέπεται η είσοδος μόνο των εργαζομένων που έχουν φύλλο επιστράτευσης.


8:49  Συγκέντρωση συμπαράστασης για τους απεργούς του Μετρό πραγματοποιούν αυτή την ώρα και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ στον Πειραιά.
8:44 Σωματεία εργαζομένων φτάνουν στα Σεπόλια για συμπαράσταση στους εργαζομένους του Μετρό.
8:43 Σε δηλώσεις του από το σημείο ο Π. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έδρασε νύχτα ως κοινοβουλευτική χούντα με μεθόδους στρατιωτικού νόμου».
«Τα ΜΑΤ μπήκαν σαν κλέφτες σπάζοντας την πόρτα του αμαξοστασίου του μετρό. Εδώ έχουν επιβάλλει στην ουσία μια δικτατορία. Με δικτατορίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς», τόνισε και πρόσθεσε ότι η απεργία στα ΜΜΜ μπορεί να γίνει η «σπίθα για να ανάψει μια μεγάλη εξεγερτική φωτιά η οποία θα ανατρέψει μια κυβέρνηση που οδηγεί τον τόπο κατευθείαν στην καταστροφή».
8:40 Κλούβα των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το αμαξοστάσιο.
8:30 Τώρα - Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.





8:09 Αναμένεται να συνεδριάσουν τα σωματεία των εργαζομένων, για να αποφασίσουν τη στάση τους, μετά την επιχείρηση των ΜΑΤ, τα ξημερώματα.
8:00 Πολύς ο κόσμος που φτάνει για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους. Πριν από λίγο έφτασαν και εργαζόμενοι από τη Χαλυβουργία. Η Λένορμαν είναι κομμένη στα δύο. 
7:56 Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες.
Φωτό απο την έφοδο των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο στα Σεπολια τα ξημερώματα 





7:53  Η περιοχή γύρω από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους. 7:50  'Εχει ξεκινήσει η διανομή φύλλων πορείας στους εργαζομένους στο Μετρό.
----------------
21:33 Κάλεσμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό για αύριο στη 1 μ.μ. στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια. (Το αμαξοστάσιο βρίσκεται στον παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στη διασταύρωση με την οδό Λένορμαν.)

20:23 Ο κόσμος παραμένει στο αμαξοστάσιο.

20:22 Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και δεκάδες μέλη του κόμματος επισκέφθηκαν το αμαξοστάσιο και μίλησαν με τους απεργούς.

19:40  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει , ανακοίνωσή του, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιστράτευση των εργαζομένων στο «ΜΕΤΡΟ» και τις απειλές της Κυβέρνησης για σύλληψη της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας. Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράςκαι καλεί τους δημοσιοργάφους να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να σταματήσουν την προσπάθεια συκοφάντησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.


18:03  
Με εισαγγελική εντολή, οι απεργοί του Μετρό απειλούνται με σύλληψη και αυτόφωρο, αν παραβιάσουν τη δικαστική απόφαση.

18:00 Επιτέθηκε ο Σαμαράς στους απεργούς.
«Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Ανήκουν στο λαό, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός για τις απεργίες.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ-ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ!

Η πολιτική επιστράτευση κηρύσσεται με βάση το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης», το οποίο αναφέρει ότι κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι κάθε αιφνίδια κατάσταση προκαλούμενη είτε από φυσικά ή από άλλα γεγονότα ή από ανωμαλίες κάθε φύσης και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την παρακώλυση και τη διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.


Σε όσους καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διανέμονται «φύλλα πορείας» ή «φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» και την ευθύνη για την παρακολούθηση της διαδικασίας έχουν οι κατά τόπους Αρχές.

Η άρνηση αποδοχής του «φύλλου πορείας» επισύρει ποινικές ευθύνες, αλλά και διοικητικές ποινές. Στην περίπτωση αυτή κινείται άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία και με εισαγγελική παρέμβαση αυτός που αρνείται το φύλλο πορείας συλλαμβάνεται και δικάζεται στο Αυτόφωρο.

Εφόσον απουσιάζει ο παραλήπτης του φύλλου πορείας, αυτό θυροκολλείται και αναλαμβάνει η Αστυνομία τον εντοπισμό του.

24ωρη απεργία αύριο στα ΜΜΜ του Λεκανοπεδίου

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική αύριο Παρασκευή, καθώς και Παναττική-Πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι αποφάσισαν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά .

Από εκεί και πέρα έχουν ήδη αποφασισθεί 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Τρίτη σε: Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Προαστιακό.

Η ΓΣΕΕ παρέχει πλήρη στήριξη στους εργαζόμενους στο Μετρό. Σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται στην κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας, απόφαση που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να ακολουθήσει και η ΑΔΕΔΥ.

Όσον αφορά σήμερα το Λεκανοπέδιο εκτός από το Μετρό δεν κινούνται ακόμη, λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ , καθώς μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών στο Μετρό, οι εργαζόμενοι στα προαναφερθέντα ΜΜΕ αποφάσισαν να συνεχίσουν την στάση εργασίας μέχρι το τέλος της βάρδιας, συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους τους στο Μετρό.

Το χρονικό των γεγονότων με χρονολογική σειρά:



17:25
Αναβλήθηκε για αύριο (25/1) από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η εκδίκαση της αγωγής της εταιρείας ΣΤΑΣΥ Α.Ε. εναντίον των επτά σωματείων εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ μετά από αίτημα των απεργών.


17:20
Η απάντηση των εργαζομένων θα είναι άμεση και οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι τελικής δικαίωσης, τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης.
Όπως αναφέρει, «είναι αδιανόητη η στάση της συγκυβέρνησης η οποία αντί να χρησιμοποιήσει τον διάλογο για επίλυση των προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε, να προχωρά σε λύσεις αντιδημοκρατικές όπως το μέτρο επίταξης.
Απ’ ότι φαίνεται οι ψύχραιμες φωνές και οι συνετές τοποθετήσεις πολλών κοινοβουλευτικών ανδρών, πνίγηκαν από την αλαζονική και ανάλγητη στάση του αρχιτέκτονα της δημιουργικής λογιστικής και θιασώτη του δόγματος ΣΟΚ, πρώην Προέδρου του ΙΟΒΕ και εκτελεστικού οργάνου του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, του κατ’ επίφαση Υπουργού Οικονομικών των Ελλήνων».
 

17:10  "Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προειδοποιούν την συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά να μην ρίχνει λάδι στη φωτιά και να έρθει σε ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους στο Μετρό προκειμένου να απεμπλακούν οι συγκοινωνίες"


17:02 Παναττικη σταση εργασίας 12-4 προκύρηξε για αυριο το Εργατικό Κέντρο Αθήνας
ως ενδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς των συγκοινωνιών


17:00
Κάλεσμα για συγκέντρωση στα Γιάννενα, στις 6:30 στη Νομαρχία για αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ


16:50 Σεπόλια τώρα από @dal_ikeris




16:45
Πολύς ήδη ο κόσμος στο αμαξοστάσιο και συνεχώς αυξάνεται. Δεκάδες αυτοκίνητα παρκαρισμενα επι Κηφισου




16.37: Πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, Λεωνίδας Σκούλος
στο blog etheldrivers: «Αποφασίσαμε να μην ξαναβγούν τα λεωφορεία έως να λυθεί το πρόβλημα της επίταξης των συναδέλφων στο ΜΕΤΡΟ». Σε ένδειξη συμπαράστασης το ένα μετά το άλλο τα Σωματεία Εργαζομένων προκηρύσσουν απεργίες  μέχρι νεοτέρας.


14:35
Τα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΜ έχουν προγραμματίσει για αύριο κοινή συνέλευση στο χώρο του αμαξοστασίου στα Σεπόλια.




14:30
Στο χώρο του αμαξοστασίου στα Σεπόλια βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Π. Λαφαζάνης, Μ. Μπόλαρη, Χρ. Καραγιαννίδης, Δ. Στρατούλης, Β. Διαμαντόπουλος, Γ. Σταθάς, Κ. Μπάρκας, Α. Μεϊκόπουλος. Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου του Προαστιακού καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ΕΘΕΛ και ΗΣΑΠ.


14:25 @MakisSinodinos Υψωθηκαν οι μαύρες σημαίες δίπλα στην Ελληνική στο αμαξοστασιο στα Σεπολια:






14:20 Πανό στα Σεπόλια: Απεργία Διαρκείας





14:15
Σύμφωνα με πληροφορίες, 2.500 φύλλα επιστράτευσης θα επιδοθούν σε όλους τους εργαζόμενους στις Σταθερές Συγκοινωνίες. Σημειώνεται πως η επιστράτευση κηρύσσεται με βάση το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης». Η άρνηση αποδοχής του φύλλου πορείας επισύρει ποινικές ευθύνες, αλλά και διοικητικές ποινές. Στην περίπτωση αυτή κινείται άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία και με εισαγγελική παρέμβαση αυτός που αρνείται το φύλλο πορείας συλλαμβάνεται και δικάζεται στο Αυτόφωρο. Σε περίπτωση που ο παραλήπτης απουσιάζει τότε το φύλλο θυροκολλείται και αναλαμβάνει η Αστυνομία τον εντοπισμό του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Το πιο άγριο και στυγνό πρόσωπό της δείχνει η μαύρη τρικομματική συγκυβέρνηση που πριν από μερικές ώρες τόλμησε να χτυπήσει τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό, καλώντας τους σε επιστράτευση και επιστρατεύοντας μαζί με τους απεργούς και τις αλήστου μνήμης χουντικές μεθόδους ποδηγέτησης του λαϊκού και συνδικαλιστικού κινήματος και της συνεχώς διογκούμενης αντίδρασης του Λαού μας, απέναντι στην «υπεύθυνη, αναπτυξιακή και σωτήρια για τη χώρα» διακυβέρνηση της εσωτερικής τρόικα που συνοδεύεται από στρατιές ανέργων, τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και εργασιακό μεσαίωνα για του εναπομείναντες εργαζόμενους. Καλούμε κάθε Έλληνα να αναλογιστεί τι σημαίνει η κατάλυση του δικαιώματος στην απεργία και οι στρατοκρατικές μέθοδοι κατάπνιξης του λαϊκού αισθήματος.
Η εργατική τάξη οφείλει να σταθεί δυναμικά και με κάθε τρόπο στο πλευρό των διωκόμενων εργαζομένων του Μετρό, αλλά και των εμπνευσμένων ηγετών του συνδικάτου τους. Απεργίες διαρκείας τώρα παντού.


stopcartel Newsdesk
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: