ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.1.13

Ποινικές διώξεις στην ΕΛΣΤΑΤ για διόγκωση του ελλείμματος


Ποινικές διώξεις στην  ΕΛΣΤΑΤ για διόγκωση του ελλείμματος
Ποινική δίωξη για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος μη πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ που ερευνούσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης. Η εξέλιξη της υπόθεσης δικαιώνει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου ο οποίος έκανε λόγο για τεχνητή διόρκωση του ελλείμματος, ενώ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και δεν αποκλείεται να ελεγχθεί και η απογραφή του Γιώργου Αλογοκούφη
Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελίες του πρώην μέλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ, (καθηγήτριας) Ζωής Γεωργαντά  περί διογκωμένου ελλείμματος το 2009, προκειμένου να επιβληθούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από περίπου έναν χρόνο η δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. είχε σταλεί στη Βουλή, καθώς ο κ. Πεπόνης και ο συνάδελφός του κ. Σπύρος Μουζακίτης έκριναν ότι από τα στοιχεία που συνέλεξαν προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης συγκροτήθηκε εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, τα μέλη της οποίας κατέληξαν τελικά στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίει γενικά και αόριστα η «έλλειψη θεσμικής γνώσης της ευρωζώνης».
Οι εισαγγελείς θεωρούν πως υπάρχουν ενδείξεις ότι οι καταγγελίες της καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά μπορούν να στοιχειοθετηθούν και άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος:
-Του πρώην πρόεδρου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου
-Του προϊσταμένου της διεύθυνσης Εθνικών λογαριασμών Κων/νου Μορφέτα
-Της προϊσταμένης της ειδικής διεύθυνσης Στατιστικών ερευνών Ασπασίας Ξενάκη, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.
 Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου κατηγορείται επίσης για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. 


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: