ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.5.13

Τα λουκέτα αυξάνονται και ο Ρουπακιώτης αδιαφορεί

Με ρυθμούς... χελώνας προχωρά η διαδικασία αλλαγής του πτωχευτικού κώδικα στη χώρα.

Την ώρα που χιλιάδες επιχειρήσεις πλήττονται από την οικονομική κρίση και τα λουκέτα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, οι ρυθμίσεις που θα έδιναν μια δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις, έχουν κολλήσει στα συρτάρια του υπουργείου Δικαιοσύνης...
  Όταν στις περισσότερες χώρες του κόσμου ο πτωχευτικός κώδικας στηρίζει τις πτωχευμένες ή προ πτώχευσης επιχειρήσεις να αποκατασταθούν άμεσα, στην Ελλάδα που μαστίζεται από την κρίση ισχύει το οριστικό λουκέτο και η φοροδιαφυγή...

Η χρονοκαθυστέρηση που παρατηρείται στην υπογραφή της απόφασης από το υπουργείο Δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ήδη δοκιμαζόμενη εθνική οικονομία.

Ευνοϊκές διατάξεις όπως αλλαγές στην εφαρμογή του Τειρεσία, μένουν στα χαρτιά αφού ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης παρά την επισήμανση -τόσο από το υπουργείο Οικονομικών όσο και από το υπουργείο Ανάπτυξης- ακόμη δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτή του την υποχρέωση αλλά προτιμά να ασχολείται με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Και φυσικά και το εν λόγω ζήτημα είναι σοβαρό, ωστόσο όταν η οικονομία καταρρέει και η τροποποίηση του άρθρου ΄99 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, θα έπρεπε να δοθεί περισσότερη σημασία.

Αν μη τι άλλο οι διατάξεις του αντιρατσιστικού υφίστανται ήδη στη νομολογία μας από τα τέλη της δεκαετίας του 1970...

Από τον περασμένο Ιανουάριο το υπουργείο Οικονομικών έχει διαπιστώσει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται κατάχρηση του άρθρου 99 από επιχειρηματίες, οι οποίοι αφήνουν απλήρωτους τους εργαζομένους και τους προμηθευτές τους και κηρύσσουν πτώχευση, προκειμένου να αποφύγουν, μεταξύ άλλων, και τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου να κλείσει τα «παράθυρα» και να εμποδιστούν στο εξής οι πρακτικές που ακολουθούν μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου για να αποφύγουν την καταβολή χρεών πολλών εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Παράλληλα θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάγκη προστασίας των πιστωτών που διεκδικούν νόμιμες οφειλές, με βασική προτεραιότητα τις οφειλές προς  τους εργαζόμενους και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Το ζήτημα έφερε στη Βουλή και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία τροποποίησης του Πτωχευτικού Κώδικα και που οφείλεται η σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίησή της.

Αναμένεται η απάντηση του κ. Ρουπακιώτη...

καφενειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: